مدیریت حقوقی در کنار مدیریتهای دیگر جایگاه حائز اهمیتی در توسعه یک کسبوکار دارد. این مدیریت مسائل و وظایف زیادی را بر عهده دارد که اگر بهدرستی انجام نشوند ضررهای غیرقابلجبران به امور اجرایی شرکت وارد میشود.
امروزه مسائل حقوقی نقش بسیار پررنگی در امور جامعه دارند. به همین دلیل بسیاری از امور روزمره به امور حقوقی مربوط میشوند. هر کسبوکاری برای شروع، باید طبق قوانین حاکم پیش برود این قوانین اگر غیرعمدی هم رعایت نشوند صاحب کسبوکار را با مشکلاتی روبرو خواهند کرد و در بعضی مواقع صاحب شرکت باید به امور دادگاهی پاسخگو باشد و جریمههای سنگینی را پرداخت کند. یک مدیر حقوقی با تسلط کامل به امور قضایی کشور میتواند از این نوع مشکلات جلوگیری کند. مدیریت حقوقی کسبوکار باید از قوانین تصویبشده جدید و تغیر یافته باخبر باشد که بتواند از پایمال شدن حقوق شرکت از همه جوانب جلوگیری کند همچنین قراردادهای مهمی را با تسلط به حقوق قضایی تدوین و تنظیم کند. مدیریت حقوقی وظیفه دارد تا تمام بخشنامهها و دستورالعملها را بررسی کند و به صاحب ایده ارائه دهد بهعلاوه بررسی و پاسخگویی به بازرسان نظارتی کشور بر عهده مدیریت حقوقی میباشد. همچنین در اموری بانکی باید در کنار مدیر شرکت همکاری لازم را ارائه دهد.
در بعضی مواقع شکایاتی علیه شرکت توسط افراد حقوقی یا حقیقی صورت میگیرد که مدیریت حقوقی وظیفه پیگیری این شکایات را بر عهده دارد و یا بلعکس تنظیم شکایات علیه این افراد بر عهده این مدیر میباشد.
به دلیل اهمیت نقش مدیریت حقوقی در یک کسبوکار، مرکز شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خدمت مشاوره حقوقی کسبوکار را به صاحبان شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد که در این خدمت مشاوران خبره و مسلط به این امور میتوانند راهنمای تأثیرگذاری برای مدیریت حقوقی شرکتهای دانشبنیان باشند.
متقاضیان میتوانند از طریق لینک ثبتنام کنند.