بسمه تعالی

 

شیوه نامه نحوه ارائه معافیتهای مالیاتی به شرکتهای دانش بنیان

مستقر در پارکهای علم و فناوری در سال مالی 1393

 

ماده 1- شرکتها و موسساتی که در پارکهای علم و فناوری مستقر هستند، بر اساس ماده (9) قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان می توانند از معافیت های مالیاتی موضوع ماده (13) قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی مصوب 1372 و اصلاحیه های بعدی آن با رعایت سایر مقررات آیین نامه اجرایی ماده 47 قانون برنامه پنج ساله چهارم توسعه استفاده نمایند.

1-1- آن دسته از شرکت های دانش بنیان (مورد تأیید کارگروه و مستقر در پارک) که کلیه محصولات خود را کاملا در داخل پارک علم و فناوری به تولید می رسانند، صرفا باید از طریق مدیریت پارک، معافیت‌های مالیاتی (موضوع ماده (9) قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان) را دنبال نمایند و این معافیت ها با معرفی مدیریت پارک به ادارات مالیاتی اجرا شود و برای این منظور نباید به دبیرخانه کارگروه مراجعه کنند.

لازم است مدیریت پارک تا 15 اسفند سال 1393 اسامی این شرکتها را به همراه شناسه ملی آنها به دبیرخانه کارگروه اعلام نماید.

1-2- در خصوص آن دسته از شرکتهای دانش بنیان (مورد تأیید کارگروه و مستقر در پارک)، که برخی از محصولات دانش بنیان خود را به طور کاملدر خارج از پارکها به تولید می رسانند و نمی‌توانند از معافیتهای موضوع ماده (9) قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای محصولات تولیدی خارج پارک استفاده کنند، لازم است فهرست محصولات دانش بنیان که به طور کامل در خارج از پارک تولید می شود توسط کارگزار مربوط، مشخص شده و با تایید مدیریت پارک به دبیرخانه کارگروه ارسال شود.

1-3- در مورد شرکتهای دانش بنیان (مورد تأیید کارگروه و مستقر در داخل پارک) که بخشی از فرایند تولید یک محصول دانش بنیان (مورد تأیید کارگروه) در داخل پارک و بخشی از فرایند تولید در خارج از پارک انجام شود، برای معافیت مالیاتی این محصولات باید از معافیتهای موضوع ماده (9) قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان استفاده شده و این معافیت ها با معرفی مدیریت پارک به ادارات مالیاتی دنبال شود و برای این منظور نباید به دبیرخانه کارگروه مراجعه کنند.

1-4- بدیهی است آن دسته از شرکتهای مستقر در پارکها که به تأیید کارگروه نرسیده اند، کما فی السابق جهت استفاده از معافیت های مالیاتی در راستای فعالیتهای مهندسی، پژوهشی و فناوری خود، از طریق مدیریت پارک اقدام خواهند نمود.

 

ماده 2- کارگزار ارزیابی پس از اطلاع رسانی نام کالاها/خدمات تایید شده و نیز تایید نشده به شرکتهای دانش بنیان (که از طریق کارتابل هر شرکت در سامانه www.Daneshbonyan.ir در دسترس قرار گرفته است)، مطابق موارد زیر به درخواست و یا اعتراض شرکتها رسیدگی می‌نماید:

2-1- کالا/ خدمات دانش بنیان جدید: درباره درخواست معافیت برای کالاها/خدمات دانش بنیان جدید شرکت که در سال 1393 تولید شده و به فروش رسانده شده اما در ارزیابی قبلی شرکت وجود نداشته، لازم است کارگزاران کالاها/خدماتی که به فروش رسیده و سایر معیارهای محصولات دانش بنیان (از جمله معیارهای سه گانه محصولات دانش بنیان* و شرط دانش فنی) را نیز داشته باشد، به دبیرخانه کارگروه معرفی نماید.

2-2- کالاها/ خدمات رد شده: ممکن است شرکتها نسبت به کالاها/خدماتی که در فرآیند ارزیابی بررسی شده ولی تایید نشدند، اعتراض و تقاضای بررسی مجدد داشته باشند. در صورتی که علت عدم تأیید کالاها/ خدمات رد شده، «قرار نگرفتن در لیست کالاها/خدمات دانش بنیان» و یا «دارا نبودن شرط دانش فنی» باشد، اعتراضات مورد قبول نیست و نباید بررسی شود. بنابراین تنها اعتراضاتی بررسی خواهد شد که محصول رد شده، به علت «نداشتن مجوز و استاندارد» موردنظر یا «نرسیدن به مرحله تولید»، در ارزیابی اولیه رد شده باشد.

2-3- ذکر زیرسیستم ها و قطعات محصولات دانش بنیان به صورت مجزا مشروط به تولید و فروش: در صورتی که قطعات و زیرسیستم های کالاها/خدمات دانش بنیان شرکت نیز به صورت مجزا تولید و به فروش می رسد و حائز شرایط آیین نامه ارزیابی نیز ‌می‌باشد (معیارهای سه گانه محصولات دانش بنیان و شرط دانش فنی)، باید این قطعات و زیرسیستم ها نیز به تفکیک عنوان گردد. لازم است اسامی این محصولات منطبق با قراردادها یا فاکتورهای فروش شرکت باشد.

ماده 3- با توجه به اینکه لازم است کالاها/خدمات دانش بنیان معرفی شده به سازمان امور مالیاتی، مطابق با نام تجاری کالاها/خدماتی باشد که صراحتا در «فاکتورهای فروش» و یا «قراردادهای شرکتها» آورده شده است، ضروری است نام کالا/خدمت دانش بنیان تایید شده شرکت صرفا به صورت کلی بیان نشود و کارگزار، نام تجاری تمامی کالاها/خدمات را به طور کامل و دقیق (اعم از کالا/خدمت تایید شده و یا تایید نشد) به دبیرخانه اعلام نماید.

 

ماده 4- با عنایت به اینکه «خدمات تخصصی تعمیر و نگهداری مرتبط با کالاهای تولید شده توسط آن شرکت»، فروش «دانش ‌فنی و فناوری» مرتبط با فهرست کالاها/خدمات دانش‌بنیان، و «خدمات طراحی مهندسی» مرتبط با فهرست کالاها/خدمات دانش‌بنیان تایید شده نیز از معافیتهای مالیاتی این قانون برخوردار خواهند بود، شرکتهایی که به صورت مجزا این خدمات را در فاکتورهای خود وارد می‌نمایند ضروری است نام تجاری این خدمات نیز توسط کارگزار در قسمت مربوطه، به طور دقیق ذکر شود.

 

ماده 5- شرکت‌هایی که درآمد کل آنها بیش از چهارصد میلیون تومان می‌باشد، جهت استفاده از معافیتهای مالیاتی شرکتها و موسسات دانش بنیان لازم است در موعد مقرر از حسابرس مالی (موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران) استفاده نموده و اظهارنامه مالیاتی خود را طبق نظر و تایید حسابرس مالی تکمیل نمایند. شایان ذکر است کارگزاران مالیاتی باید در زمان ارزیابی این شرکتها علاوه بر کارشناس فنی از کارشناس مالی نیز استفاده کنند.

 

ماده 6- به طور کلی فرایند اعمال معافیت های مالیاتی به قرار زیر خواهد بود:

1. اطلاع رسانی به شرکتها از سوی کارگزاران

2. مراجعه شرکتها به کارتابل خود در سامانه شرکتها و موسسات دانش بنیان و اطلاع از وضعیت ارزیابی کالا/خدمات خود.

3. مطالعه دستورالعملهای مربوط و تکمیل فایلهای تعهدنامه و اکسل کالاها/خدمات خود

4. ارسال فایلهای تکمیل شده به کارگزار مالیاتی مربوط: در این مرحله لازم است شرکتهای متقاضی فایلهای تکمیل شده خود را حداکثر تا تاریخ 25 فروردین 94 به کارگزار مالیاتی مربوط ارسال ‌نمایند.

5. اعلام هزینه توسط کارگزار بر مبنای اطلاعات تکمیل شده شرکتهای متقاضی (در صورت صلاحدید کارگزار)

6. پرداخت هزینه توسط شرکتها و اعلام به کارگزار مربوط: نحوه پرداخت هزینه‌های مربوط توسط کارگزار مشخص خواهد شد. (در صورت صلاحدید کارگزار)

7. ارزیابی نهایی توسط کارگزار (در صورت لزوم به همراه بازدید و ارزیابی مالی)

8. ارسال نتایج از طریق کارگزار به دبیرخانه کارگروه و اطلاع رسانی به شرکتها

9. تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارائه آن به سازمان امور مالیاتی توسط شرکتها

10. بررسی اظهارنامه مالیاتی (و در صورت لزوم گزارش حسابرسی) توسط کارگزار مربوط: در این مرحله اظهارنامه مالیاتی ارسال شده به سازمان امور مالیاتی ( به همراه کد رهگیری سازمان امور مالیاتی) به کارگزار ارسال شده تا کارگزار بررسی‌های لازم (شفافیت، رعایت دستورالعملهای اعلام شده و ...) را انجام دهد.

11. ارسال اطلاعات نهایی توسط دبیرخانه کارگروه به سازمان امور مالیاتی: دبیرخانه کارگروه، اسامی شرکتهای تایید شده را به همراه فهرست کالا/خدمت دانش بنیان هر شرکت به سازمان امور مالیاتی ارسال خواهد شد.

ماده 7- شرکتهایی که در گذشته جز شرکتهای 20 درصد برتر پارکهای علم و فناوری معرفی شده‌اند و برخی محصولات خود را در خارج از پارک تولید می نمایند، لازم است جهت استفاده از معافیتهای مالیاتی ماده (3) قانون، توسط کارگزار مالیاتی(پارک علم و فناوری) به صورت کامل مورد ارزیابی قرار گرفته و فرمهای کامل آنها (اکسل ارزیابی و ...) حداکثر تا انتهای اسفند ماه 1393 تکمیل و در سامانه بارگذاری شود. لازم به ذکر است که با توجه به وقت کم موجود، تایید این شرکتها نیازی به تصویب «کمیته تشخیص صلاحیت» نبوده و تنها کافی است توسط مدیریت پارک تایید گردد.

ماده 8- دستورالعملهای مالیاتی مربوط، لازم است از طریق مدیریت پارک به تمامی شرکتهای مستقر در پارک (اعم از شرکتهایی که تمامی و یا بخشی از فعالیتهای خود را در پارک انجام میدهند) اعلام و اطلاع رسانی گردد**.

 

 


* معیارهای سه گانه محصولات دانش بنیان عبارت است از:

1- در حوزه فناوری های بالا و متوسط به بالا باشد.

2-دارای پیچیدگی فنی بوده و تولید آن نیاز به تحقیق و توسعه هدفمند توسط یک تیم فنی خبره داشته باشد. همچنین برای حفظ توان رقابتی آن محصول در بازار، تحقیق و توسعه باید به صورت مداوم انجام شود.

3-عمده ارزش افزوده آن کالا/خدمات، ناشی از دانش فنی و نوآوری فناورانه باشد.

**دستورالعملهای مربوط از طریق دبیرخانه کارگروه بر روی سایت www.Daneshbonyan.ir اطلاع رسانی شده و به پارکهای علم و فناوری اعلام خواهد شد.