»قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوری و اختراعات» که توسط ریاست جمهوری در سال 1389 تدوین و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، آغازی بر گستردهترین برنامه حمایتی دولت از شرکتها و موسسات دانشبنیان است. نظر این قانون، ارزیابی و شناسایی این شرکتها، فرصت مناسبی را جهت ارائه حمایتهای متنوع از این شرکتها فراهم کرده است که در مجموع بیش از 110 عنوان حمایت را شامل میشود.
ذیل این عنوان شرح خدمات مشاورهای، مالی و حسابداری، تسهیلات و معافیتهای مالیاتی، در راستای تحقق ماده «3» قانون حمایت از موسسات و شرکتهای دانشبنیان، به همراه راهنمای بهرهمندی از خدمات قرار گرفته است.
ادامهشرح تسهیلات و حمایتهای مربوط به موضوع نظاموظیفه از قبیل امریه، پروژه جایگزین خدمت در شرکتهای دانشبنیان و دستگاههای دولتی و دفاعی و همچنین شرکتهای همکار دفاعی، ذیل عنوان نظام وظیفه بیان شده است.
ادامهخدمات، تسهیلات و حمایتهای مرتبط با تعامل شرکتهای دانشبنیان با گمرک اعم از پرداخت هزینههای عوارض، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض صادراتی که در ماده «21» از آییننامه حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان، ذکر شده است، ذیل این بخش بیان میشود.
ادامهمعرفی تسهیلات، خدمات و همچنین ارائه مشاوره جهت بازاریابی، فروش و توسعه بازار کالاها و خدمات دانشبنیان ذیل عنوان توسعه بازار شرح داده شده است.
ادامهانواع خدمات، معافیتها و تسهیلات بیمهای مربوط به شرکتهای دانشبنیان، کارکنان شرکتها و محصولات آنها اعم از بیمه تکمیلی تامین اجتماعی و همچنین بیمههای بازرگانی، در این بخش برای متقاضیان شرح داده شده است.
ادامهچنانچه اهمیت موضوع حمایت از استقرار شرکتهای دانشبنیان در ماده «3» و «8» قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان ذکر شده است؛ شرح حمایتها در بحث استقرار شرکتهای دانشبنیان به همراه راهنمای ثبت درخواست در این بخش بیان شده است.
ادامهمرکز شرکتهای دانش بنیان در راستای توانمندسازی شرکتهای دانش بنیان خدمات متنوعی را از سال 1395 به شرکتها ارائه میدهد. این حمایتها در سه سرفصل، مشاورههای تخصصی کسب و کار، نشستهای حضوری و غیرحضوری و خدمات تجاری سازی و توسعه کسب و کار به شرکتها ارائه میشود.
ادامهمرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان در راستای رفع نیازهای فناورانه صنایع، اقدام به شناسایی نیازهای فناورانه صنایع بزرگ و استراتژیک می نماید و شرکتهای دانش بنیان براساس توانمندیهای فناورانه و در صورت تقاضای صنعت و اعلام نیازمندی، به صنعت معرفی میگردند.
ادامهطبق تفاهمنامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت سهامی بیمه ایران؛ این شرکت بیمه بسته بیمهای جامعی را برای ریسکهای مرتبط بر داراییهای شرکتها و موسسات دانشبنیان، محصولات دانشبنیان، مسئولیتهای شرکتهای دانشبنیان و شبکه آزمایشگاههای فناوریهای راهبردی در چهار حوزه ارائه داده است.
ادامهحمایتها در راستای توسعه بازار داخلی شرکتها و موسسات دانشبنیان در اقداماتی از قبیل اصلاح تعرفه گمرکی، ممنوعیت خرید کالاهای خارجی دارای ساخت داخل و یا حمایت از تولید بار اول این شرکتها، در این بخش در نظر گرفته شده است.
ادامهمعرفی تسهیلات حاصل از تفاهم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق توسعه ملی برای شرکتها و موسسات دانشبنیان، در این بخش ارائه میشود
ادامهشرح تسهیلات و حمایتها اعم از تسهیلات قبل از تولید صنعتی، استقرار، اشتغال پایدار، خدمات مشاورهای ثبت اختراع و طرح در سطح داخلی و خارجی، حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و ... به تفصیل و با بیان تمامی شرایط دریافت تسهیلات، در این بخش بیان میشود.
ادامهحمایتهای کانون مدیریت داراییهای فکری طی توافق با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این بخش معرفی میشود.
ادامهمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور ایجاد و خلق ثروت برای جامعه از طریق صادرات محصولات با فناوری بالا، اقدام به حمایت از محصولات دانش بنیان برای صادرات نموده و این امکان را فراهم نموده است تا صادرات شرکتها تسریع یابد.
ادامهتأسیس شرکت دانش بنیان توسط اعضای هیئت علمی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی و کارمندان دولت بلامانع است و شامل حمایت های مختلف می شود که در ذیل این بخش این حمایت ها قابل مشاهده است.
ادامهترویج از مهمترین مولفههای توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان است که ذیل همین عنوان برای تحقق آن امتیازات و حمایتهایی در نظر گرفته شده است.
ادامهشرح خدمات حمایتی، آموزشی و مشاورهای برای ورود شرکتهای دانشبنیان به بورس و فرابورس ذیل این عنوان ارائه شده است.
ادامهشرح تسهیلات و حمایتها اعم از تسهیلات قبل از تولید صنعتی، استقرار، اشتغال پایدار، خدمات مشاورهای ثبت اختراع و طرح در سطح داخلی و خارجی، حضور در نمایشگاههای داخلی و خارجی و ... به تفصیل و با بیان تمامی شرایط دریافت تسهیلات، در این بخش بیان میشود.
مشاهده وب سایتشبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی، پلتفرم به اشتراک گذاری دستگاه ها و ارایه خدمات آزمایشگاهی و حمایت از توسعه کمی و بهبود کیفی خدمات آزمایشگاهی در کشور است. باشگاه مشتریان شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی نیز برای تسهیل در دریافت خدمات ایجاد شده است و تخفیف های متنوعی را به اعضای هیئت علمی، دانشجویان، شرکت های دانش بنیان و صنایع کشور ارایه می دهد.
مشاهده وب سایتیکی از مهمترین الزامات و پیشنیازهای ورود محصولات دانشبنیان و فناورانه به بازارهای بینالمللی، اطمینان از حفاظت از حقوق مالکیت فکری و تضمین حق مالکیت فناوران و شرکتها بر آنها است. این امر، با روند روزافزون جهانیسازی و افزایش قابلتوجه تعاملات و همکاریهای فناورانه در اقصی نقاط جهان، اهمیتی بیشازپیش یافته است. از این رو، نظامهای مالکیت فکری و بهویژه سیستم ثبت اختراع (پتنت)، برای ثبت رسمی این دستاوردها و احراز مالکیت افراد بر نوآوریها و ابتکاراتشان، در کشورهای مختلف ایجاد و توسعه یافته است.
مشاهده وب سایت