تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برای افراد فعال در شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای مستقر در مراکز رشد و پارکهای علموفناوری و شرکتهای فناور
معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و بنیاد ملّی نخبگان به منظور پشتیبانی از فعالیتهای تخصصی دانشآموختگان برتردانشگاهی که به فعالیتهای فنّاورانه اشتغال دارند، تسهیلات نظام وظیفۀ تخصصی را برای افراد فعال در شرکتهای دانش بنیان، مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و فناور در نظر گرفته است.
توجه مهم:
- فرد متقاضی پس از احراز امتیازهای لازم، به ستاد کل نیروهای مسلح معرفی می شود و بعد از اجرای پروژه پژوهشی مورد نیاز یکی از سازمانهای دفاعی یا دولتی کشور، کارت پایان خدمت خود را دریافت می نماید.
- در طول انجام پروژه تحقیقاتی، فرد متقاضی بر حسب صلاحدید سازمان دفاعی یا دولتی، می تواند بصورت پاره وقت در محل آن سازمان حضور یابد و ارتباط کاری خود را با شرکت دانش بنیان حفظ نماید.
- افرادی که در شرکتهای همکار دفاعی (عضو مرکز سمتا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) فعالیت دارند، می توانند بر روی پروژه مرتبط در داخل خود شرکت فعالیت نمایند و کارت پایان خدمت دریافت کننند که لازم است برای هماهنگی به مرکز سمتا مراجعه نمایند.
شیوهنامة بهره مندی دانش آموختگان برتر از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی
(طرح شهید صیاد شیرازی)
مقدمه
به استناد تبصرة مادة 3 و تبصرة 2 مادة 4 «آیین نامۀ شناسایی و پشتیبانی از دانش آموختگان برتر دانشگاهی» مصوب هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان در تاریخ 13/3/1394 و به منظور اجرایی سازی بند «الف ـ3» از مادۀ 4 آیین نامة مذکور و بر اساس دستورعمل اجرایی نحوة ارائه تسهیلات و خدمات اداری به نخبگان ، استعدادهای برتر و پژوهشگران (موضوع ابلاغیة شمارة 2/15/705/م/4/ن مورخ 5/2/1387 ستاد کل نیروهای مسلح)، این شیوه نامه که به گرامیداشت یاد شهید سپهبد علی صیاد شیرازی، با عنوان «طرح شهید صیاد شیرازی» نامگذاری شده، با هدف استفادۀ بهینه از فرصت خدمت مقدس نظام وظیفۀ برگزیدگان دانشگاهی داخل و خارج از کشور، برای حل مسائل دستگاههای مختلف کشور از یک سو و تسهیل شرایط خدمت آنان از سوی دیگر، تدوین شده است.
مادة1: تعاریف
در این شیوهنامه، عنوانهای اختصاری زیر، جایگزین عبارتهای کامل آنها میشود:
الف. «بنیاد» بهجای «بنیاد ملی نخبگان»؛
ب. «نیروهای مسلح» بهجای «ستاد کل نیروهای مسلح»؛
ج. «معاونت آیندهسازان» بهجای «معاونت آیندهسازان بنیاد» و «معاون آیندهسازان» بهجای «معاون آیندهسازان بنیاد»؛
د. «مرکز تعاملات بین الملل» بهجای «مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری»؛
هـ . «مرکز شرکت های دانش بنیان» بهجای «مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری»؛
و. «کارگروه» بهجای «کارگروه شناسایی مشمولان تسهیلات نظام وظیفه» که ترکیب آن، در بند 5-4 مادۀ 5 این شیوهنامه مشخص شده است؛
ز. «آیین نامه» بهجای «آیین نامۀ شناسایی و پشتیبانی از دانشآموختگان برتر دانشگاهی» مصوب هیئتامنای بنیاد در تاریخ 13/3/1394؛
ح. «مؤسسة علمی» بهجای هر یک از مراکز آموزش عالی ، پژوهش و فناوری داخل یا خارج از کشور که صحت مدارک صادرة آن، به تأیید وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده باشد؛
ط. «دانش آموخته» بهجای هر یک از دانش آموختگان دورههای تحصیلی کارشناسی ، کارشناسی ارشد ، دکتری حرفهای و دکتری تخصصی و نیز دورههای تخصص و فوق تخصص رشتههای علوم پزشکی مؤسسههای علمی؛
ی. «نهادهای توسعه فناوری و نوآوری» بهجای ستادهای توسعۀ فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، شتابدهنده های کسبوکار دارای مجوز از مرکز شتابدهی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق های سرمایه گذاری جسورانه دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، صندوقهای پژوهش و فناوری غیردولتی ، شرکتهای سرمایهگذاری خطرپذیر به تأیید انجمن صنفی کارفرمایی صندوقها و نهادهای سرمایهگذاری خطرپذیر؛
ک. «شرکت فناور» بهجای هر یک از شرکتهای فعال در حوزة فناوری (از جمله، شرکتها و مؤسسههای دانشبنیان مشمول مزایای قانون «حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوری و اختراعات» مصوب مجلس شورای اسلامی در تاریخ 5/8/1389 و شرکتهای مستقر در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری ، شرکتهای خلاق و شرکتهای معرفیشده از سوی نهادهای توسعة فناوری و نوآوری) مورد تأییدمرکز شرکتهای دانشبنیان که دارای اظهارنامۀ مالیاتی باشد و کالاها و خدمات خود را بر اساس اطلاعات اظهارنامۀ مالیاتی به فروش رسانده و ارائه کرده باشد.
مادة 2: نحوة انتخاب برگزیدگان
متقاضیان، برای بهرهمندی از تسهیلات این شیوهنامه، در صورت احراز شرایط یکی از بندهای سهگانۀ زیر، برگزیده میشوند:
2-1. دانشآموختگان فناور
متقاضیانی که یکی از اعضای مؤسس یک شرکت فناور (عضو اولین دورۀ هیئت مدیرۀ شرکت) یا حداقل سه ماه مدیرعامل آن باشد و یا در حال حاضر به صورت تماموقت در شرکت مورد نظر، مشغول به فعالیت باشد که برای دستکم سهماه اخیر، سابقۀ بیمۀ پرداختی در شرکت داشته و بر اساس آخرین مدرک تحصیلی، دارای شرایط زیر باشند:
2-1-1. دانشآموختۀ دورۀ کارشناسی که دستکم 60 امتیاز از مجموع امتیازهای مربوط به «اختراعهای برگزیدهشده در بنیاد ملی» ، «فعالیت در شرکتها» و «جشنوارههای مورد تأیید بنیاد» و در مجموع، دستکم 90 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-1-2. دانشآموختۀ دورۀ کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای که دستکم60 امتیاز از مجموع امتیازهای مربوط به «اختراعهای برگزیدهشده در بنیاد» ، «فعالیت در شرکتها» و «جشنوارههای مورد تأیید بنیاد» و در مجموع، دستکم 100 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-1-3. دانشجوی دورۀ دکتری تخصصی که از پیشنهاد رسالۀ دکتری خود با موفقیت دفاع کرده و دستکم 60 امتیاز از مجموع امتیازهای مربوط به «اختراعهای برگزیدهشده در بنیاد» ، «فعالیت در شرکتها» و «جشنوارههای مورد تأیید بنیاد» و در مجموع، دستکم 110 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-1-4. دانشآموختۀ دورۀ دکتری تخصصی یا دانشجوی دورۀ دکتری تخصصی که از پیشنهادۀ رسالۀ دکتری خود با موفقیت دفاع کرده و دستکم 60 امتیاز از مجموع امتیازهای مربوط به «اختراعهای برگزیدهشده در بنیاد» ، «فعالیت در شرکتها» و «جشنوارههای مورد تأیید بنیاد» و در مجموع، دستکم 120 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-2. دانشآموختگان داخل کشور
متقاضیانی که بر اساس آخرین مدرک تحصیلی، دارای شرایط زیر هستند:
2-2-1. دانشآموختۀ دورۀ کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای که دارای یکی از شرایط زیر است:
الف. دستکم110 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده باشد و مجموع امتیاز متقاضی از بخش فعالیتهای آموزشی بیشتر از صفر باشد.
ب. دستکم80 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-2-2. دانشجوی دورۀ دکتری تخصصی که از پیشنهاد رسالۀ دکتری خود با موفقیت دفاع کرده و دارای یکی از شرایط زیر است:
الف. دستکم130 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده باشد و مجموع امتیاز متقاضی از بخش فعالیتهای آموزشی بیشتر از صفر باشد.
ب. دستکم90 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-2-3. دانشآموختۀ دورۀ دکتری تخصصی که دارای یکی از شرایط زیر است:
الف. دستکم 150 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده باشد و مجموع امتیاز متقاضی از بخش فعالیتهای آموزشی بیشتر از صفر باشد.
ب. دستکم 110 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-3. دانشآموختگان خارج از کشور
متقاضیانی که بر اساس آخرین مدرک تحصیلی، دارای شرایط زیر هستند:
2-3-1. دانشآموختۀ دورۀ کارشناسی ارشد یا دکتری حرفهای مؤسسههای علمی خارج از کشور که دستکم 90 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
2-3-2. دانشآموختۀ دورۀ دکتری تخصصی مؤسسههای علمی خارج از کشور که دستکم 110 امتیاز از مجموع امتیازهای جدول پیوست کسب کرده و توسط کارگروه برگزیده شده باشد.
تبصرۀ 1: دورههای تخصص و فوق تخصص رشتههای علوم پزشکی، معادل دورة «دکتری تخصصی» محسوب میشوند.
تبصرۀ 2: دانشجویان و دانشآموختگان هر مقطع تحصیلی، برای بهرهمندی از این تسهیلات، نمیتوانند از شرایط مقاطع تحصیلی قبلی استفاده کنند.
تبصرۀ 3: با توجه به قوانین و مقررات خدمت وظیفۀ عمومی در خصوص طول مدت غیبت غیرمجاز، متقاضیان موضوع بندهای 2-1 و 2-2 این ماده، برای بهرهمندی از تسهیلات این شیوهنامه، حداکثر باید یک سال پس از دانشآموختگی درخواست خود را در سامانه بنیاد ثبت نمایند.
تبصرة 4: هر شرکت فناور میتواند بدواً یک نفر و بهازای هر سه میلیارد ریال فروش سالیانه (براساس اظهارنامۀ مالیاتی) یا به ازای هر پنج نفر کارشناس شاغل تماموقت در شرکت (بر اساس فهرست بیمه)، یک تن دیگر را با شرایط مذکور در بند 2-1 این ماده معرفی کند. این سهمیه برای مدت یک سال (و بر اساس سال مالی شرکت) تعیین میشود و صرفاً در همان سال قابل استفاده است.
تبصرة 5: برای تعیین سهمیۀ صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه و شتابدهندههای کسبوکار بر اساس تبصرۀ 4 این ماده، به جای محاسبۀ فروش مندرج در اظهارنامۀ مالیاتی، از میزان سرمایهگذاری آنها در شرکتهای فناور استفاده میشود.
تبصرة 6: شتابدهندههای کسبوکار مجازند به میزان سهمیۀ مذکور در تبصرۀ 4 این ماده، افرادی را که در شتابدهنده سابقۀ بیمه ندارند اما در حال حاضر در آن مستقر هستند، برای بهرهمندی از این تسهیلات معرفی نمایند.
تبصرة 7: شرکتهای فناوری که قبلاً معیارهای آییننامۀ ارزیابی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان را احراز کرده بودند ولی در حال حاضر فاقد آن هستند، حداکثر به مدت شش ماه از آخرین تاریخ برخورداری از شرایط، میتوانند متقاضیان بند 2-1 این ماده را برای بهرهمندی از این تسهیلات معرفی نمایند.
تبصرة 8: در صورتی که بیمۀ افراد فعال در صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه، از طریق صندوق یا مدیر صندوق پرداخت شده باشد، مبنای محاسبه، بیمۀ پرداختی از طریق صندوق یا مدیر صندوق (حسب مورد) است.
تبصرة 9: چنانچه فرد در حین گذراندن دورة خدمت نظاموظیفه باشد، سابقة بیمة پرداختی تا قبل از تاریخ شروع خدمت وی، درنظرگرفته میشود.
تبصرة 10: مدارک دورههای تحصیلی طیشده در خارج از کشور، باید توسط وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی (حسب مورد) ارزشیابی و تأیید شده باشد.
مادة 3: نحوة محاسبة امتیازها
امتیاز متقاضیان هر یک از بندهای 2-1 ، 2-2 و 2-3 مادة 2 این شیوهنامه، بر اساس ستونهای متناظر در جدول پیوست و بر اساس بندهای زیر، محاسبه میشود.
3-1. امتیاز حاصل از میانگین کل هر یک از دورههای تحصیلی، پس از اعمال ضرایب همسانسازی رشته-مؤسسههای علمی کشور که از سوی معاونت آیندهسازان تعیین میشود، محاسبه میگردد.
تبصره: برای دورههای تحصیلی که بهصورت پژوهشمحور طی شدهاند، امتیاز حاصل از میانگین کل دانشآموختگی در نظر گرفته نمیشود.
3-2. حداقل مجموع امتیازهای مربوط به فعالیتهای آموزشی، صفر لحاظ میشود.
3-3. ضریب مربوط به تعداد و ترتیب نویسندگان در محاسبة امتیاز هر مقاله و کتاب، بر اساس آییننامة ارتقای مرتبة علمی اعضای هیئت علمی (مصوب وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری) محاسبه میشود. همچنین در محاسبة امتیاز طرحهای پژوهشی، علاوه بر در نظر گرفتن ضریب مربوط به تعداد و ترتیب همکاران ، مدت زمان اجرای طرح و مبلغ طرح نیز در نظر گرفته میشود.
3-4. در هر همایش، حداکثر به دو مقاله امتیاز داده میشود.
3-5. در محاسبۀ مجموع امتیاز مقالات دانشجویان و دانشآموختگان دورۀ دکتری تخصصی، امتیاز حداکثر ده مقاله و سایر متقاضیان، حداکثر پنج مقاله که بیشترین امتیازات را برای متقاضی دارند، درنظر گرفته میشود.
3-6. صرفاً برای طرحهای پژوهشی که بهطور کامل یا مرحلهای از آن، خاتمهیافته باشد، امتیاز درنظر گرفته میشود؛ ضمناً امتیاز طرحهایی که در دوران دانشجویی اجرا شدهاند، در صورت موافقت یا رضایت استاد راهنمای متقاضی در زمان اجرای طرح، لحاظ میشود.
3-7. امتیاز کتابها برای کتابهای علمی مرتبط با تخصص متقاضی لحاظ میشود و برای کتابهایی با موضوعات مجموعة پرسشها و آزمونها ، حلالمسائل و نظایر آنها، امتیازی در نظر گرفته نمیشود.
3-8. تعیین فهرست انتشارات مورد تأیید بنیاد با معاونت آیندهسازان است.
3-9. امتیاز هر فعالیت پژوهشی، بهازای هر سال فاصلة زمانی بین «تاریخ درخواست» و «بیشینة تاریخ دانشآموختگی و تاریخ انجام فعالیت»، در ضریب دوسوم ضرب میشود.
3-10. سقف مجموع امتیازهای مربوط به عضویت در هیئت مؤسس ، عضویت در هیئت مدیره ، مدیریت عامل و سایر سمتهای مدیریتی در شرکتها، برای دانشآموختگان فناور، 75 لحاظ میشود.
3-11. سقف امتیاز دریافتی از جشنوارهها و مسابقههای مورد تأیید بنیاد که عنوان آنها در جدول پیوست ذکر نشده است، بر اساس مقررات مصوب بنیاد، تعیین و در امتیازهای متقاضیان لحاظ میشود.
3-12. ردیف منظورشده در جدول پیوست برای «سایر فعالیتهای آموزشی ، پژوهشی ، فناورانه و فرهنگی»، برای مواردی همچون کسب جوایز معتبر بینالمللی ، همکاری با نهادهای ملی و استانی در راستای رشد و پیشرفت کشور و موارد نظیر آنها، در نظرگرفته شده که به دلیل عمومیت نداشتن، در جدول لحاظ نشده است. امتیاز این ردیف برای متقاضی، با تشخیص معاونت آیندهسازان تعیین میشود.
مادة 4: تسهیلات
متقاضیان برگزیده، دورة خدمت نظاموظیفة خود را در قالب «دورة آموزش نظامی» و اجرای «طرحی پژوهشی، فناورانه ، فرهنگی یا مشابه آن»، طی وکارت پایان خدمت دریافت میکنند.
تبصرۀ 1: تعیین موضوع ، مکان ، زمان شروع و مدت اجرای طرحهای مذکور در بند فوق، بر اساس مقررات و رویههای اجرایی نیروهای مسلح است که مدت آن، حداقل به میزان نیمی از دورة رسمی نظاموظیفة سایر مشمولان همتراز (پس از کسر خدمتهای قانونی دیگر با موافقت نیروهای مسلح) است.
تبصرۀ 2: پرداخت حقوق دورة نظاموظیفة مشمولان این تسهیلات، بر اساس مقررات نیروهای مسلح صورت میپذیرد که میزان آن، حداقل بهمیزان سایر مشمولان همتراز است.
تبصرۀ 3: در زمان دورة خدمت نظاموظیفة تخصصی، فرد باید در ایران حضور داشته باشد و هرگونه خروج وی از کشور، صرفاً با مجوز نیروهای مسلح امکان پذیر است.
تبصرۀ 4: مشمولان، همزمان با انجام خدمت نظاموظیفه، مجاز نیستند (مگر در دورة گذراندن رسالة دکتری) به تحصیل اشتغال داشته باشند. در صورت ادامۀ تحصیل فرد مشمول در دورة تحصیلی دیگر در حین خدمت نظاموظیفه، بهرهمندی از این تسهیلات در پایان دورة تحصیلی جدید، منوط به احراز مجدد شرایط بهرهمندی از این تسهیلات (با توجه به دورۀ تحصیلی جدید متقاضی) خواهد بود.
مادة 5: فرایند اجرا
5-1. هر یک از متقاضیان، در بازههای زمانی تعیینشده از سوی معاونت آیندهسازان، پروندة خود را در سامانة اطلاعاتی بنیاد، تکمیل و درخواست خود را برای بهرهمندی از این تسهیلات، در سامانه ثبت مینماید.
5-2. معاونت آیندهسازان، با همکاری مرکز تعاملات بین الملل و مرکز شرکتهای دانشبنیان (حسب مورد) و بنیادهای نخبگان استانی، پروندههای متقاضیان را بررسی و راستیآزمایی میکند.
5-3. معاونت آیندهسازان، نتیجة نهایی برگزیدگان بخشهای 2-2-1-الف ، 2-2-2-الف و 2-2-3-الف از بند 2-2 را تعیین میکند.
5-4. کارگروه، متشکل از معاون آیندهسازان یا یکی از مدیران حوزة معاونت آیندهسازان (به انتخاب معاون آیندهسازان) بهعنوان رئیس کارگروه ، نمایندۀ ادارهکل حراست بنیاد ، دستکم سه تن از صاحبنظران حوزة فعالیتهای نخبگانی (به پیشنهاد معاون آیندهسازان و موافقت رئیس بنیاد) ، نمایندۀ مرکز شرکتهای دانشبنیان (در جلسات مربوط به بررسی پروندههای متقاضیان مشمول بند 2-1 مادۀ 2 این شیوهنامه) و نمایندۀ مرکز تعاملات بین الملل (در جلسات مربوط به بررسی پروندههای متقاضیان مشمول بند 2-3 مادۀ 2 این شیوهنامه)، پس از ارزیابی و محاسبة امتیاز متقاضیان، برگزیدگان از بندهای 2-1 و 2-3 و بخشهای 2-2-1-ب ، 2-2-2-ب و 2-2-3-ب از بند 2-2 را تعیین میکند.
5-5. پس از تکمیل اطلاعات مورد نیاز نیروهای مسلح از سوی برگزیدگان، معاونت آیندهسازان آنان را به نیروهای مسلح، معرفی و به آنان اطلاعرسانی میکند که مابقی مراحل را از طریق مرجع معرفیشده از سوی نیروهای مسلح پیگیری نمایند.
تبصرۀ 1: چنانچه متقاضی در کارگروه برگزیده نشود، در صورت ارتقای فعالیتهای آموزشی ، پژوهشی ، فناورانه و فرهنگی خود، میتواند پس از گذشت دستکم سه ماه از اعلام نتیجۀ کارگروه، درخواست مجدد خود را برای بهرهمندی از این تسهیلات، در سامانه ثبت نماید.
تبصرة 2: مسئولیت دریافت درخواستهای متقاضیان بند 2-1 مادة 2 این شیوهنامه (دانشآموختگان فناور) و بررسی فعالیتهای آنان در شرکتهای فناور، بر عهدة مرکز شرکتهای دانشبنیان و بررسی سایر موارد پروندة آنان ، تشکیل جلسههای مربوط کارگروه و تنظیم صورتجلسههای آنها، بر عهدة معاونت آیندهسازان است.
تبصرة 3: مسئولیت دریافت درخواستهای متقاضیان بند 2-3 مادة 2 این شیوهنامه (دانشآموختگان خارج از کشور) و بررسی فعالیتهای آنان، بر عهدة مرکز تعاملات بین الملل و تشکیل جلسههای مربوط کارگروه و تنظیم صورتجلسههای آنها، بر عهدة معاونت آیندهسازان است.
تبصرة 4: هر یک از مشمولان بند 2-3 مادة 2 این شیوهنامه (دانشآموختگان خارج از کشور)، بهمنظور بهرهمندی از این تسهیلات، حداکثر شش ماه پس از برگزیدگی فرصت دارند به کشور بازگردند و پس از اعلام مرکز تعاملات بین الملل مبنی بر بازگشت برگزیده به کشور، به نیروهای مسلح معرفی میشوند.
تبصرة 5: چنانچه در هر مرحله از بررسیها مشخص شود متقاضی اطلاعاتی خلاف واقع را به بنیاد ارائه کرده است، علاوه بر محرومیت از این تسهیلات، از سایر تسهیلات و حمایتهای بنیاد، محروم و عدم صداقت وی به مراجع ذیربط، اعلام میشود و حق پیگیری موضوع به صورت حقوقی نیز برای بنیاد محفوظ خواهد بود. تشخیص مصادیق مربوط به این بند، بر عهدة معاونت آیندهسازان است.
مادة 6: تفسیر مفاد ، موارد خاص و نظارت
6-1. شرح موارد مسکوت و تفسیر مفاد این شیوهنامه، بر عهدة معاونت آیندهسازان و تشخیص و تصمیمگیری در مواردی که به تشخیص معاونت آیندهسازان، موارد خاص شناخته میشوند، بر عهدة شورای معاونان بنیاد ملی است.
6-2. معاونت آیندهسازان موظف است هر سال، گزارشی از اجرای این شیوهنامه را به رئیس بنیاد ارائه نماید.
مادة 7: تصویب و اجرا
این شیوه نامه مشتمل بر یک مقدمه ، هفت ماده ، بیست تبصره و یک جدول پیوست، در تاریخ 1/3/1399 به تصویب رئیس بنیاد ملی نخبگان رسید و از تاریخ 1/8/1399 جایگزین «شیوهنامة بهرهمندی دانشآموختگان برتر ایرانی غیرمقیم از تسهیلات خدمت نظام وظیفة تخصصی» مصوب رئیس بنیاد و ابلاغی به شمارة 26728/5/د مورخ 7/7/1395 ، «شیوهنامة بهرهمندی دانشآموختگان برتر فناور از تسهیلات خدمت نظام وظیفة تخصصی» مصوب رئیس بنیاد در تاریخ 7/11/1396 و «شیوهنامة بهرهمندی دانشآموختگان برتر دانشگاهی از تسهیلات خدمت نظام وظیفة تخصصی» مصوب رئیس بنیاد در تاریخ 10/11/1396 و اصلاحات و الحاقات بعدی آنها میشود.
________________________________________________________________
نکات تکمیلی اجرایی:
با توجه به بازخوردهای دریافتی، برای اجرای هرچه بهتر شیوهنامه مذکور، تغییرات زیر اعمال گردیده است:
1- با توجه به اینکه افراد فعال در استارتاپهای مستقر در شتابدهنده، عموما دارای بیمه نیستند، صرفا شتابدهندههای کسب وکار مجازند بر مبنای سهمیه خود، افرادی را که سابقه بیمه ندارند و در حال حاضر در شتابدهنده مستقر هستند، برای بهرهمندی از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی معرفی نمایند.
2- با توجه به اینکه مدیرعامل شرکت بر مبنای قانون، ملزم به بیمه نمودن خود نیستند، شرط دارا بودن حداقل سه ماه بیمه برای مدیرعامل شرکتهای دانش بنیان و فناور حذف گردد.
3- با توجه به اینکه صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندههای کسب وکار، در اظهارنامه مالیاتی خود عموما به طور مستقیم فروشی درج نمینمایند، به جای محاسبه فروش مندرج در اظهارنامه، از میزان سرمایه گذاری در شرکتها برای سهمیه و امتیازبندی این نهادها استفاده میگردد.
4- در صورتی که بیمه افراد فعال در صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه توسط صندوق پرداخت گردد، مبنای محاسبه بیمه پرداختی از طریق صندوق خواهد بود و در صورتی که این بیمه از طریق مدیر صندوق پرداخت شده باشد، مبنای محاسبه بیمه پرداختی از طریق مدیر صندوق خواهد بود.
5- شرکتهایی که از تاریخ معین، معیارهای مربوط به آییننامه ارزیابی شرکتها و موسسات دانشبنیان را احراز نمینمایند، به مدت شش ماه فرصت بهرهمندی از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی نخبگان فناور را خواهند داشت.
6- شرکتهای متقاضی نیازی به دارا بودن فروش در اظهارنامه مالیاتی خود نیستند و فروش شرکتها بر مبنای اظهارنامه در امتیازبندی و ارائه سهمیه موثر خواهد بود.
7- افراد متقاضی استفاده از تسهیلات نخبگان فناور نیازی به دارا بودن شرط حداقل معدل نخواهند بود.
________________________________________________________________
ثبت نام در سامانه سینا (sina.bmn.ir)
لینک گروه پروژه جایگزین خدمت برای تبادل نظر
شرایط اعطای تسهیلات نظام وظیفة تخصصی
لینک مربوط به شرکتهای دانش بنیان عضو مرکز سمتا، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
مرکز راهبردی نخبگان و استعدادهای برتر ستاد کل نیروهای مسلح