اطلاعیه فرآیند معافیت مالیاتی
مطابق ماده (3) دستورالعمل اجرایی موضوع ماده (22) آیین نامه اجرایی قانون، لازم است فهرست شرکت ها و موسسات دانش بنیان به همراه زمان تأیید کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» همراه با ذکر مصادیق فعالیتهای دانش بنیان هر شرکت به صورت سالانه به سازمان امور مالیاتی ارسال گردد. از این رو شرکتهای متقاضی معافیت مالیاتی ماده (3) قانون جهت تسهیل در اجرای این دستورالعمل ضروری است به نکات زیر توجه نمایند:
*هزینه ارزیابی: ارزیابی و بررسیهای انجام شده در این مرحله هزینهای برای شرکتهای متقاضی استفاده از معافیتهای مالیاتی نخواهد داشت.
*مراجعه به کارتابل و مشاهده اطلاعات کالا و خدمات: شرکت لازم است در زمان معین (مورخ 20 دی ماه 1394) به کارتابل خود مراجعه نموده و پس از تکمیل اطلاعات، درخواست استفاده از معافیت مالیاتی را از طریق سامانه به دبیرخانه کارگروه ارسال نماید( نحوه ارسال درخواست و زمانهای معین شده در قسمت پیوست آورده شده است).
*صحت نام تجاری: با توجه به اینکه کالا/خدمات (مصادیق فعالیتهای دانش بنیان شرکتهای تایید شده) اعلام شده به سازمان امور مالیاتی، نام تجاری کالا/خدمات دانش بنیان میباشد که صراحتا در فاکتور فروش و یا قرارداد شرکت ذکر میشود، نام تجاری تمامی کالا/خدمات آورده شده در کارتابل شرکت باید به طور کامل و دقیق (اعم از کالا/خدمت تایید شده و یا تایید نشده) وارد شده باشد.
*فروش مجزای زیرسیستمها و یا قطعات دانش بنیان: در صورتی که زیرسیستم ها و قطعات تشکیل دهنده کالاها/خدمات دانش بنیان تایید شده، توسط شرکت تولید شده و به صورت مجزا (در قالب قرارداد یای فاکتور فروش مجزا) به فروش می رسد و حائز شرایط آیین نامه ارزیابی (شرایط سه گانه محصولات دانش بنیان و شرط دانش فنی) نیز میباشد باید به تفکیک در کارتابل شرکت آورده شده باشد.
(شایان ذکر است نام تجاری اعلام شده توسط کارگزار مربوط به دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان، ملاک معافیت مالیاتی همان سال خواهد بود و پس از تایید کارگروه به سازمان امور مالیاتی ارسال خواهد شد).
*فروش مجزای خدمات تخصصی و دانش فنی: با عنایت به اینکه «خدمات تخصصی تعمیر و نگهداری مرتبط با کالاهای تولید شده توسط آن شرکت»، فروش «دانش فنی و فناوری» مرتبط با فهرست کالاها/خدمات دانشبنیان، و «خدمات طراحی مهندسی» مرتبط با فهرست کالاها/خدمات دانشبنیان تایید شده نیز از معافیتهای مالیاتی این قانون برخوردار خواهند بود، در مورد شرکتهایی که به صورت مجزا این خدمات را در قراردادها و فاکتورهای خود درج مینمایند، ضروری است نام تجاری این خدمات نیز به طور دقیق در کارتابل آروده شده باشد.
(لازم به توضیح است که خدمات فوق الذکر باید به فروش رسیده باشد و شرایط سه گانه کالاها/خدمات دانش بنیان و شرط دانش فنی را نیز داشته باشد).
*حسابرس مالی برای شرکتهای بزرگ: در صورتی که درآمد کل شرکت در همه زمینه ها (اعم از دانش بنیان و غیر دانش بنیان) بیش از ده میلیارد ریال می باشد، لازم است در موعد مقرر مشخصات حسابرس مالی خود (موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران را به همراه گزارش مربوط به "قـرارداد اجرای روشهای توافقی رسیدگی به اطلاعات مالی ویژه شرکتهای دانش بنیان(در پیوست آورده شده است) " به دبیرخانه ارسال نماید.
*اعمال معافیتهای دیگر قانون مالیاتهای مستقیم: اعمال معافیت موضوع ماده (3) قانون نسبت به درآمد ناشی از فعالیتهای دانش بنیان مطابق مصادیق ذکر شده در فهرست ارسالی از سوی کارگروه بوده و این امر مانع از اعمال معافیتهای دیگر قانون مالیاتهای مستقیم نخواهد بود. در این زمینه لازم است شرکتها به موارد زیر توجه نمایند:
موضوع ماده (9) قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان در خصوص واحدهای پژوهشی، فناوری و مهندسی مستقر در پارکهای علم و فناوری بوده که از تاریخ صدور مجوز توسط مدیریت (رئیس) پارک و نسبت به درآمدهای حاصل از فعالیتهای مذکور در مجوز که صرفا در پارکهای علم و فناوری تحقق می یابد می باشد. شرکتهای مشمول این موضوع لازم است ردیف 16 جدول 6 اظهارنامه مالیاتی را تکمیل نموده و در صورتی که درآمدهای دیگر این شرکت از محل فعالیتهای دانش بنیان و مورد تایید کارگروه، مشمول ماده 3 قانون بوده است در ردیف 15 جدول مذکور آورده شود.
شرکتها و موسساتی که در حال حاضر از موضوع معافیتهایی چون کارخانه های واقع در خارج از شعاع ۱۲۰ کیلومتری تهران و ...(تبصره ۳ ماده ۱۳۸ ق.م.م.)، فعالیت های تولیدی و معدنی ( ماده ۱۳۲ ق.م.م.)، فعالیت در مناطق آزاد تجاری، فعالیت های شرکت های تعاونی روستایی، عشایری و …(ماده ۱۳۳ ق.م.م) برخوردار میباشند، لازم است به طور دقیق درآمدها و هزینههای هر موضوع را تفکیک نموده در ردیفهای مشخص شده در جدول 6 اظهارنامه وارد نمایند.