یک شرکت دانش‌بنیان مراکز تلفن نسل جدید را فراهم می‌کند

غلامعلی حسنی صدر مدیرعامل صنایع ارتباطی آوا با اشاره به فعالیت این شرکت دانش‌بنیان در حوزه تجهیزات مخبراتی گفت:هسته اولیه شرکت با دو نفر در سال 79 تشکیل شد، تخصص تیم در زمینه مهندسی شبکه بود، به مرور به سیستم‌های مخابراتی تحت شبکه گرایش پیدا کرد. در آن زمان تجهیزات مخابراتی بصورت فناوری دیجیتال بنا شده و فقط مطالعات محدودی در حد چند مقاله در خصوص سوئیچ‌های IMS وجود داشت. از سال 82 نخستین نمونه پرظرفیت IP PBX طراحی شده توسط شرکت در یکی از دانشگاه‌های کشور به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به بهره‌مندی از نیروی انسانی دانش آموخته و متخصص برای تحقیق و توسعه محصولات دانش‌بنیان در حوزه مخابرات و ارتباطات عنوان کرد: با کمک نیروی انسانی متخصص، تمرکز کار شرکت روی همین زمینه کاری بوده است.

 در سال‌های اخیر، محصولات این شرکت کلیه تاییدیه های مرتبط را اخذ نموده است.  محصول این شرکت توسط شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و خصوصی انتخاب شده و با پیشرفته‌ترین فناوری‌های این حوزه رقابت می‌کند. این فناوری رو به گسترش است و این شرکت امید دارد که بتواند  به سهم خود نقشی را در ارتقای توان صنعتی کشور و رفع نیازهای داخلی ایفا کرده و در آینده نه چندان دور به صادرات محصول و فناوری اقدام کند.

حسنی، از  طراحی، ساخت و توسعه مراکز تلفن، شبکه داده‌ها و سیستم های مخابراتی نسل جدید گفت و ادامه داد:  در حال حاضر بیش از 5 میلیون سوئیچ مخابراتی تولید شده این شرکت در شرکت مخابرات ایران، شرکت ارتباطات زیرساخت، FCP ها، اکثر وزارتخانه‌ها و سازمان‌های بزرگ نصب، و راه اندازی و حسن انجام کار دریافت شده است.

توانمندی در تامین نیاز صنایع مخابراتی کشور

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید و بومی سازی مراکز مخابراتی نسل جدید، عنوان کرد: با گسترش فناوری اطلاعات و درهم آمیخته شدن فناوری‌های رایانه ای و مخابراتی و لزوم یکپارچه سازی ارتباطات در سازمان‌ها، این شرکت، در مسیر طراحی و پدید آوردن مراکز تلفن نسل جدید گام گذاشته است. این مرکز تلفن بر اساس جدیدترین فناوری مخابراتی جهان  تولید شده و اولین و تنها مرکز از نوع خود به شمار می‌رودکه به طور کامل در ایران طراحی و ساخته شده است.

 

وی افزود: محصول این شرکت تنها محصول موجود در داخل کشور است که تمامی تاییدیه‌های امنیتی را دریافت کرده است.

 

حسنی، به ویژگی‌های رقابتی این محصول دانش‌بنیان اشاره و عنوان کرد: از این ویژگی‌ها می‌توان به پایش و بروزرسانی مستمر امنیت محصولات، سفارشی سازی، یکپارچه سازی و بهای تمام شده کم‌تر تا یک سوم تجهیزات مشابه خارجی، اشاره کرد.

 

وی با بیان این‌که شرکت صنایع ارتباطی آوا مجری طرح کلان ملی IMS زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با نظارت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بوده گفت: در سال‌های اخیر محصولات تولیدی این شرکت برای اولین بار با موفقیت جایگزین برندهای اروپایی و چینی در شبکه مخابرات کشور شده‌اند.

مدیرعامل صنایع ارتباطی آوا ادامه داد: این محصولات، با ظرفیت میلیون‌ها پورت در مرحله بهره برداری هستند. این طرح‌ها ضمن خودکفایی فنی کشور در این حوزه راهبردی، منجر به میلیون‌ها دلار صرفه جویی ارزی شده است. با توجه به این‌که محصولات NGN/ IMS مبتنی بر پردازش ابری، آخرین فناوری موجود در طراحی تجهیزات مرتبط بوده و در جهان تعداد انگشت شماری از شرکت‌ها این نوع محصولات را تولید می کنند پتانسیل بالایی برای صادرات این محصول وجود دارد. با حمایت صندوق نوآوریو شکوفایی، اقدامات اولیه برای صادرات این محصول صورت پذیرفته است.

اشتغال زایی و صرفه‌جویی ارزی

این فعال فناور، با بیان این‌که در حال حاضر بیش از 100 نفر به صورت مستقیم در حال فعالیت هستند عنوان کرد: در صورت حمایت دولت، سالانه بیش از 30 میلیون یورو و صرفه جویی ارزی در کشور فقط در  حوزه فعالیت این شرکت صورت خواهد گرفت. با رشد شرکت و توسعه محصولات جدید امکان اشتغال زایی مستقیم حدود 1000 نفر و 10 هزار نفر غیر مستقیم در 2 سال آتی  خواهد بود.

 

حسنی با اشاره به ضروری‌ترین و بزرگ‌ترین حمایت‌های دولت از کسب و کارهای دانش‌بنیان عنوان کرد: از مهم‌ترین حمایت‌های لازم و قابل انجام توسط دولت می‌توان به اصلاح قراردادهای یکطرفه که تولیدکنندگان را دچار مشکل ساخته، پایش سامانه مناقصات و جلوگیری از خرید خارجی محصولاتی که تولید داخلی دارندو جلوگیری از اخذ بیمه مضاعف برای شرکت‌هایی که تعهد حسابرسی داده‌اند و حسابرسی می‌شوند، اشاره کرد.