یک شرکت دانش‌بنیان درزین مورد نیاز صنعت ریلی را تامین می‌کند

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان، موفق شده‌اند «درزین» نوعی ابزار حل و نقل ریلی را متناسب با نیازهای مختلف صنعت ریلی تولید و تجاری‌سازی کنند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وحید دانشگرزاده، مدیرعامل  شرکت ادوات راهداری شهاب با اشاره به طراحی و تولید درزین‌های ساخت ایران عنوان کرد: درزین نوعی وسیله نقلیه ریلی است که با هدف جابه‌جایی افراد و محموله روی خطوط ریلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این فعال فناور ادامه داد: این خودرو ریلی از نظر کارایی، برای حمل افراد و بار مورد استفاده قرار می‌گیرد و در دو کلاس مسافری و باری طراحی می‌شود که درزین مسافری همانند مینی بوسی با ظرفیت ۱۶ نفر و باری مانند خاور با ظرفیت بار ۵/۲ تن و ۶ نفر قادر به حمل افراد و بار هستند.

وی با اشاره به نیاز مبرم صنعت ریلی کشور، راه آهن جمهوری اسلامی ایران و پیمانکاران راه آهن به این تجهیز عنوان کرد: به دلیل مشکلات و نیاز راه آهن به چنین تجهیزاتی این شرکت در مسیر طراحی و تولید به صورت کارخانه‌ای درزین گام برداشت.

دانشگرزاده به ایجاد اشتغال و رفع نیاز کشور به واردات این تجهیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۰۰ نفر نیرو به صورت مستقیم و صدها نفر به صورت غیر مستقیم در کارخانجات تولید موتور و گیربکس در ایران، کارخانجات تولید رنگ، پیچ و مهره و صنایع وابسته فعال هستند.

وی با بیان این که شرکت ادوات راهداری شهاب، تنها تولیدکننده درزین به صورت انبوه و دانش بنیان است، افزود: شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند حمایت‌های جدی تر در مناقصات و تامین مواد اولیه هستند؛ متاسفانه در مناقصات راه آهن یک تولید کننده جزء میتواند نتیجه بگیرد و برنده مناقصه باشد. همکاری و تعاملات بین دستگاهی معاونت علمی با سایر نهادها می‌تواند تسهیل‌کننده مسیر شرکت‌های دانش‌بنیان باشد.