کیت تشخیص «کرونا» در لرستان ساخته شد/ آزمایش موفق با نمونه بالینی

مدیرعامل شرکت میکروب آزما پارس از ساخت کیت تشخیص کرونا ویروس توسط این مجموعه دانش بنیان خبر داد و گفت: آزمایش انجام شده روی نمونه بالینی این ویروس نیز موفقیت آمیز بوده است.

مدیرعامل شرکت میکروب آزما پارس از ساخت کیت تشخیص کرونا ویروس توسط این مجموعه دانش بنیان خبر داد و گفت: آزمایش انجام شده روی نمونه بالینی این ویروس نیز موفقیت آمیز بوده است.

علی غلامی با اشاره به اینکه شرکت میکروب آزما پارس مستقر در پارک علم و فناوری لرستان موفق به ساخت کیت تشخیص کرونا شده است، در خصوص فرآیند ساخت این کیت اظهار داشت: قبل از اینکه ویروس وارد کشور شود ژنوم این ویروس که در پایگاه های اطلاعاتی قرار گرفت، کیت را برای آن طراحی کردیم.

وی با بیان اینکه کیت را براساس استانداردهای جهانی ساخته و طراحی کرده‌ایم، تصریح کرد: قطعه‌ای از ژنوم ویروس را به صورت شبیه سازی شده در آوردیم و سنتز کردیم و در آزمایش کیت بسیار عالی جواب گرفتیم.

تهیه نمونه بالینی از اراک و موفقیت آمیز بودن نتیجه آزمایش

مدیرعامل شرکت میکروب آزما پارس با تاکید بر اینکه پس از موفقیت آمیز بودن نتیجه آزمایش، موضوع ساخت کیت را به استانداری و دانشگاه علوم پزشکی لرستان اطلاع رسانی کردیم و برای تولید گسترده این کیت اعلام آمادگی کردیم، افزود: بعد از اینکه ویروس وارد کشور شد، یک نمونه ویروس را به صورت RNA از آزمایشگاه امام رضا (ع) اراک تهیه کردیم و فرآیندهای لازم را انجام و سپس با کیت تولیدی خودمان آن را آزمایش کردیم و به صورت کاملاً موفقیت آمیز جواب مثبت به دست آوردیم.

غلامی خاطرنشان کرد: الان هم یک فراخوانی وزارت بهداشت زده است که شرکت‌هایی که تولید کیت دارند می‌توانند در رقابتی شرکت کنند تا دیگر کیت وارد نکنیم و بسازیم.

وی با بیان اینکه الان هم یک مرکزی در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد راه اندازی کرده‌ایم که البته جای آن مناسب نیست، تصریح کرد: برای فعالیت‌های خود دو اتاق نیاز داریم، یکی برای استخراج ژنوم RNA این ویروس و یکی برای انجام تست.

مدیرعامل شرکت میکروب آزما پارس با تاکید بر اینکه یک نمونه مورد بالینی از اراک با کیت‌های تولیدی ما تست شده و موفقیت آمیز بوده است، افزود: الان تنها نیاز است کیت تولیدی خودمان را با کیتی که از سوی وزارت بهداشت وارد شده و در مراکز درمانی استفاده می‌شود مقایسه کنیم.

غلامی با اشاره به اینکه حدوداً روزانه می‌توانیم ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیت تشخیص کرونا بسازیم که هر کیت نمونه ۵۰ بیمار را شناسایی می‌کند، گفت: هزینه کیت تولیدی ما کمتر از یک سوم کیتی است وزارت بهداشت می خرد و هزینه آن به حدود ۳ میلیون تومان کاهش یافته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این رابطه گفت: ما در جریان ساخت کیت تشخیص کرونا توسط شرکت میکروب آزما پارس در لرستان هستیم و پس از اطلاع از موضوع نیز شرکت مذکور را به دانشگاه علوم پزشکی اراک معرفی کردیم و یک نمونه بالینی نیز در اختیار آنها گذاشته شد.

محمدرضا نیکبخت با بیان اینکه آزمایش انجام شده توسط این کیت تشخیصی نیز موفق بود، تصریح کرد: در صورت تأیید انستیتو پاستور تهران، امکانات لازم برای تولید و استفاده از این کیت‌های تشخیصی را در اختیار عوامل این شرکت خواهیم گذاشت.

وی یادآور شد: پیش بینی می‌شود تا دو یا سه هفته دیگر از کیت‌های تشخیصی تولید کشور برای آزمایش‌های مربوط به بیماران بهره برداری کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

 

تصاویر