پروبیوتیکهای صنعت دام و طیور بومیسازی شد
محققان یک شرکت دانشبنیان با استفاده از یک سویه باکتریایی بومی موفق به تولید یک محصول پروبیوتیک مورد نیاز صنعت دام و طیور شدند که کشور را از واردات سالانه 500 تا 700 تن محصول خارجی بینیاز میکند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، شرکت دانشبنیان فنآوری زیستی طبیعتگرا (بایوران) در سال 1379 با دانش کاملاً بومی با هدف احداث مدرنترین کارخانه بیوتکنولوژی در کشور تأسیس و از ابتدای سال 1384 به بهرهبرداری رسید. این مجموعه با تکیه بر تیم متخصص و مجرب و با بهرهگیری از دانش بومی، مطابق با جدیدترین روشهای موجود در دنیا، اقدام به تولید طیفی از فرآوردههای بیولوژیک سازگار با محیط زیست و سلامت انسان و سایر موجودات کرده و با ارائه راهحلهای مناسب و کارآمد، چشمانداز خود را در جهت کاهش مصرف بیرویه مواد سنتتیک و شیمیایی در سیستمهای کشاورزی، دامپروری، محیط زیست و انسانی ایجاد کرده است.
این شرکت دارای دو کارخانه تولیدی است و از سال ۱۳۸۳ تاکنون در حوزههای بیوتکنولوژی کشاورزی، پروبیوتیکهای دامی و انسانی و مکملها واستارترهای لبنی و غذایی مشغول فعالیت است.
هایپرولایف از جدیدترین پروبیوتیکهای تولید شده این شرکت است که دیروز در رویداد برترینهای دانشبنیان کشاورزی رونمایی شد.
دکتر مرادی، مدیر عامل شرکت فناوری زیستی طبیعت گرا (بایوران) در خصوص عملکرد این محصول گفت: ما در سه حوزه فعالیت میکنیم؛ نخست پروبیوتیکهای کشاورزی، دام و طیور و انسانی که پروبیوتیکهای انسانی ما شامل دارو و غذا است و در هر یک از این سه حوزه بیش از ۶۰ محصول دانشبنیان داریم.
وی ادامه داد: هایپرولایف یک پروبیوتیک مقاوم به حرارت است که برای اولین بار در کشور برای صنعت دام و طیور تولید شده است. هایپرولایف حاوی باکتری اسپوردار Bacillus subtilis با قابلیت تولید انواع آنزیمهای گوارشی نظیر پروتئاز، آمیلاز، لیپاز و بتاگالاکتوزیداز است. با استفاده از این محصول، قابلیت هضمپذیری مواد غذایی در روده کوچک افزایش یافته و سبب کاهش ضریب تبدیل خوراک و افزایش راندمان تولید شده و از طریق حذف رقابتی در دستگاه گوارش، از رشد و تکثیر باکتریهای بیماری زا ممانعت به عمل میآورد.
مرادی در خصوص ظرفیت تولید محصول افزود: میزان نیاز کشور چیزی حدود 500 تا 700 تن و میزان فروش آن 300 تا 400 تن تا پایان 1403 ارزیابی شده است.
وی در خصوص مزیت این محصول نسبت به نمونههای مشابه خارجی خاطرنشان کرد: سویه ای که ما در محصولاتمان استفاده میکنیم، بومی و برآمده از ذخایر ژنتیکی کشور است. محصول خارجی مشابه، پروبیوتیک گالیبرو است که توانسته ایم با تولید هایپرولایف کاملا این نیاز را برطرف کنیم و حتی ظرفیت داریم چند برابر چیزی که تولید شده را به بازار وارد کنیم.
مدیر عامل شرکت طبیعت گرا در خصوص صرفه جویی ارزی این محصول افزود: تولید هایپرولایف چند اثر داشت و تنها تأثیرگذاری مالی و ارزی نیست تا پیش از بومیسازی این محصول، به دلیل گران بودن نمونههای مشابه خارجی خریدار چندانی نداشت و تنها چیزی حدود چهل تن واردات داشتیم، اما با بومیسازی این محصول امروز نیاز کشور در حوزه پروبیوتیکهای دام و طیور، ۵۰۰ تن در سال است و در نتیجه استفاده آن، جامعه پروتئین و مرغ سالم تری را مصرف میکند. اما فارغ از اثرات کیفی تولید این محصول، میتوان گفت بومی سازی این محصول، در سال حدود یک تا دو میلیون یورو از خروج ارز جلو گیری میکند.
ارسال به دوستان