ورود دانشبنیانها به صنعت نفت تسهیل و تسریع شود
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: استفاده از دانشبنیانها در این زمینه میتواند افزون بر تولید، ارزش افزوده، اشتغالزایی و ارزآوری مطلوبی برای کشور داشته باشد.
علیرضا ورناصری با اشاره به ضرورت بهرهمندی از ظرفیت دانشبنیانها در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی گفت: نفت و گاز پتانسیلهایی هستند که صرفا با فناوری و دانش قابلیت تبدیل شدن به ثروت و ارزشافزوده را دارند، همچنین توسعه صنعت نفت فناورانه است و تحقق این امر نیازمند مشارکت دانشبنیانها و فناوریهای نوین در صنایع نفت و گاز و انرژی است.
نماینده مردم مسجدسلیمان، لالی و هفتگل و اندیکا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان، ظرفیت تولید سالانه چاههای کمبهره و کمبازده با هزینههای کمتر ممکن خواهد بود، همچنین حدود ۵۰ درصد از صادرات ما، بهصورت محصولات خام یا نیمهخام است که باید به سرعت اصلاح شود، استفاده از دانشبنیانها در این زمینه میتواند افزون بر تولید، ارزش افزوده، اشتغالزایی و ارزآوری مطلوبی برای کشور داشته باشد.
ایران جزء ۱۰ کشور بالای مصرفکننده انرژی در دنیا
ورناصری با اشاره به مصرف بالای انرژی در کشورمان و ضرورت بازنگری در این رویه گفت: ازسوی دیگر ایران مصرف انرژی بالایی در مقایسه با میانگین جهانی دارد و جزء ۱۰ کشور بالای مصرفکننده انرژی است، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان با اصلاح ساختاری که در چرخه تولید، توزیع و انتقال ایجاد میکنند تحولات بزرگی در بهینهسازی ایجاد خواهد کرد. این شرکتها با توجه به ظرفیتهایی نظیر اقتصاد مبتنی بر دانش بومی و اتکاء به توان علمی-پژوهشی داخلی از ارکان افزایش ارزشافزوده و اشتغالزایی هستند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه از مدتها پیش ورود دانشبنیانها به صنعت نفت در حال تسهیل است و مشارکت و تعامل صنایع با این شرکتها هم سمت و سویی گستردهتر یافته است که نوید از توسعه رویکرد کشورمان به دانش بنیانها دارد.
ارسال به دوستان