هفدهمین نشست از سلسله نشستهای معرفی نظام جدید دانشبنیان؛ ویژه معرفی خدمات جدید صندوق نوآوری و شکوفایی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در تاریخ ۸ خرداد ۱۴۰۳، جلسهای با حضور مسئولین و مدیران شرکتهای دانشبنیان برگزار کرد. هدف از این جلسه، اطلاعرسانی و شفافسازی خدمات جدید صندوق نوآوری و شکوفایی برای این شرکتها بود.

به گزارش شبکه کسب و کار دانش بنیان، محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریان در محورهای تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و حمایت های بلاعوض توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی سخنرانی کرد و به پاسخگویی به سوالات طرح شده توسط حاضرین جلسه و افراد شرکت کننده بصورت آنلاین، پرداخت که در ادامه، گزارشی از مباحث طرح شده در این نشست را خواهید خواند.
محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریان در محورهای تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و حمایت های بلاعوض توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در توضیح معرفی خدمات مالی و اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: به منظور کمک به تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات و شکوفاسازی و کاربردی نمودن دانش فنی، صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایه ۳ هزار میلیارد تومان تاسیس شد.
خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در چهار دسته اصلی طبقه بندی می شود: اولین گروه شامل تسهیلات قرض الحسنه و کم بهره که بر اساس طرح دانش بنیان و وضعیت مالی شرکت اعطا می شود.
دیگری شرکت های دانش بنیان می توانند برای دریافت ضمانت نامه از صندوق های پژوهش و فناوری اقدام کنند. در این روش، متقاضی باید ۵ درصد سپرده نقدی و کارمزد پیش پرداخت کند که ۳ درصد آن توسط صندوق نوآوری و شکوفایی و ۲ درصد توسط خود شرکت پرداخت می شود. همچنین امکان دریافت ضمانت نامه از بانک ها نیز وجود دارد.
نوتاش در تشریح عملکرد صندوق در بخش سرمایه گذاری گفت: جذب ۷۳۸۷ میلیارد تومان سرمایه در زیست بوم نوآوری، سرمایه گذاری بیش از ۱۵۶۶ میلیارد تومانی توسط صندوق و جذب ۵۸۲۱ میلیارد تومان سرمایه توسط سایر بازیگران شایان ذکر است.
از جمله اقدامات شاخص صندوق در این بخش می توان به تاسیس ۸ نهاد مالی خطرپذیر و مشارکت و همکاری با ۳۵ صندوق پژوهش و فناوری و شتابدهنده به منظور هم سرمایه گذاری اشاره کرد.
وی افزود: عملکرد صندوق در بخش توانمندسازی نیز ارائه ۲۸۰ میلیارد تومان حمایت بلاعوض به ۳۷۶۷۱ شرکت دانش بنیان از ابتدای فعالیت و پرداخت ۱۵ میلیارد تومان کمک هزینه تحقیق و توسعه (گرنت) به شرکت ها است. شرایط دریافت بسته حمایتی جهش شامل مواردی از جمله؛ فروش کل شرکت در سال ۱۴۰۲ بین ۵ میلیارد تومان تا ۵۰۰ میلیارد تومان باشد؛ شرکت های با فروش بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان می بایست حداقل ۱۰٪ فروش دانش بنیان داشته باشند. همچنین شرکت باید برنامه عملیاتی مشخصی برای رشد تولیدات دانش بنیان داشته باشد که شامل موارد زیر است:
رشد دو برابری تولید و سه برابری فروش دانش بنیان نسبت به سال ۱۴۰۲، افزایش فروش دانش بنیان به میزان حداقل ۱۰۰ میلیارد تومان، رشد حداقل ۵۰ درصدی فروش دانش بنیان در سال ۱۴۰۳ میباشد.
خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در قالب بسته حمایتی جهش شامل: ارائه تسهیلات بانکی با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان، بازپرداخت حداکثر ۱۲ ماهه، امکان استفاده از ضمانتنامه اعتباری صندوق نوآوری و شکوفایی، پرداخت تسهیلات از طریق بانک های عاملاست
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از شرکت های دانش بنیان و رونق بخشیدن به اکوسیستم نوآوری کشور، بسته های حمایتی متنوعی را ارائه می دهد. در این میان، به معرفی سه بسته از این بسته ها می پردازیم:
بسته حمایتی هزار فناور است که این بسته حمایتی با هدف تبدیل هزار شرکت دانش بنیان نوپا به دانش بنیان فناور طراحی شده است. برای شرایط دریافت بسته حمایتی هزار فناور باید فروش کل شرکت در سال ۱۴۰۲ کمتر از ۵ میلیارد تومان باشد، فروش دانش بنیان در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۱۰۰ میلیون تومان باشد، شرکت دارای نیروی انسانی بیمه شده در سال ۱۴۰۳ باشد، شرکت بتواند کل فروش خود در سال ۱۴۰۳ را به بیش از ۵ میلیارد تومان برساند.
دومین بسته حمایتی ضامن است که این بسته حمایتی با هدف تسهیل تأمین مالی شرکت های دانش بنیان از بازار سرمایه ارائه می شود. شرایط دریافت بسته حمایتی ضامن نیز باید فروش کل شرکت در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان باشد.
سومین بسته حمایتی توانا است که این بسته حمایتی با هدف حمایت از ایجاد/توسعه زیرساخت های تولیدی، آزمایشگاهی و عملیاتی شرکت های دانش بنیان ارائه می شود که بشرایط دریافت بسته حمایتی توانا شامل فروش کل شرکت کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان باشد یا دست کم ۵۰ درصد فروش دانش بنیان باشد، شرکت نباید تسهیلات جاری مشابه در فرایند پرداخت در صندوق نوآوری و شکوفایی داشته باشدو شرکت توان تامین حداقل ۳۰ درصد از منابع نقدی مورد نیاز طرح است.
صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از شرکت های دانش بنیان و رونق بخشیدن به اکوسیستم نوآوری کشور، بسته های حمایتی متنوعی را ارائه می دهد. در این میان، به معرفی یکی دیگر از این بسته ها می پردازیم:
شرکت متقاضی باید تولیدکننده تجهیزات یا ماشین آلاتی باشد که با بهره گیری از این محصولات، امکان راه اندازی یک کسب و کار جدید به طور مستقل وجود داشته باشد.
ارسال به دوستان