نشست «آشنایی با مستندسازی فروش و ارسال معاملات فصلی مالیاتی در حقالعملکاری» برگزار شد
این نشست در تاریخ سهشنبه 21 آبان ماه در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد
برگزاری نشست تخصصی در معاونت علمی و فناوری:
نشست «آشنایی با مستندسازی فروش و ارسال معاملات فصلی مالیاتی در حقالعملکاری» برگزار شد.
به گزارش مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نشست «بررسی آشنایی با مستندسازی فروش و ارسال معاملات فصلی مالیاتی در حقالعملکاری و فروشهای اینترنتی» در تاریخ سهشنبه 21 آبان ماه در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
در این نشست، آقای غریب مشاور امور مالیاتی به ارائه توضیحاتی درباره معاملات فصلی مالیاتی و نحوه ثبت حقالعملکاری خریدوفروش در سامانه آفلاین ارسال صورت معاملات فصلی پرداخت.
در ابتدای این نشست غریب گفت: مبانی فروش اینترنتی مباحث جدیدی است و احتمالا خیلی از حسابداران با آن آشنایی کافی ندارند یا حتی این مبانی را در تناقض با آنچه که قبلا وجود داشته و انجام میدادند، درنظر بگیرند. غریب همچنین افزود در بحث ارسال معاملات فصلی، حسابداران و مسئولین امور مالی شرکت، اطلاعات خود را به سایتی اینترنتی می دهند و این سایت برای آنان فروش اینترنتی راه میاندازد. این یک اتفاق سه جانبه است، یک طرف آن صاحب کالاست، یک طرف فروشنده کالا و طرف دیگر خریدار کالا است؛ و این که این سه طرف چگونه باید با یکدیگر مراوده داشته باشند و چگونه عملیات فروش اتفاق بیفتد نکته مهمی است که باید آن را بهدرستی انجام داد، کاری که حتی شرکتهای بزرگ هم بهدرستی آن را انجام نمیدهند. غریب در این بخش از صحبتهایش گفت: اگر شرکتها نتوانند قانونی عمل کنند باید بدانند که به آنها ضررهای اساسی وارد میشود.
این کارشناس امور مالیاتی در ادامه نشست به تشریح آموزش ارسال معاملات فصلی و حقالعملکاری به صورت عملی در سایت سازمان مالیات پرداخت. وی ابتدا قوانین و بخشنامههای حقالعملکاریها را برای حاضرین توضیح داد سپس ادامه داد چون حقالعمل کارها به اسم خود ولی به حساب آمر اقدام به فروش کالا مینماید؛ بنابراین آمر ملزم به صدور صورتحساب نیست و این حقالعمل کارها هستند که باید صورت حساب را ارائه کنند. حق العملکارها در نظر داشته باشند که بایستی با آمر «قرارداد دقیق حقالعملکاری» ببندند.
او در ادامه در مورد صورت حسابهای حقالعملکاری گفت: حق العملکار باید به 2 صورت فاکتورها و صورت حسابهای خویش را صادر کند. یک فاکتور برای خریدار و فاکتور دیگری برای خودش که حقالعملکاری انجام میدهد.
غریب توصیهای مهم نیز به حسابداران داشت. او وظیفه حسابداری را تنها شفافسازی دانست. حسابداران ملزم به ارائه اطلاعات شفاف برای ارائه به هیئت مدیره هستند و برای اینکه بتوانند این شفافسازی را ارائه کنند نیازمند آن هستند تا انواع صورتحسابها و نحوه تنظیم آن را بدانند. صورتحسابها نیز به سه نوع اول و دوم وسوم تقسیم میشوند. آنچه که مورد نیاز شرکتهای دانش بنیان است صورت حسابهای نوع اول هست که در آنها هم اطلاعات خریدار و هم اطلاعات فروشنده وارد میشود و به دو صورت چاپی و ماشینی ثبت میگردد.
غریب سپس به توضیح انجام معامله در خرید توسط حقالعمل کاران پرداخت و گفت حقالعمل کاران می توانند با کسانی که کارت بازرگانی داشته باشند قرارداد حقالعملکاری در خرید امضا کنند و کالاهایی را وارد نمایند؛ او در ادامه گفت: ارزشافزودهی فروش و خرید، همه برای آمر است و حق العملکارها حق استفاده از ارزش افزوده را ندارند و فقط بهاندازه کارمزدشان درصد برمیدارند.
در انتهای این نشست وی در مورد تخفیف در سامانه ارسال معاملات فصلی توضیحاتی ارائه داد: در ثبت معاملات تخفیفی فروشها بهصورت تخفیف خالص و یا ناخالص ثبت میگردند، این تخفیفها یا به صورت تجاری و یا به صورت نقدی هستند که در تخفیف تجاری مبالغ مورد نظر عینا به ریال در فاکتور ثبت میگردند و در تخفیف نقدی طرفین معامله بایستی به همدیگر اعلام فاکتورهای تخفیف نقدی را کنند و دفاتر ثبت کنند که هیچ حسابی بین طرفین باقی نمانده است.
در بخش پایانی نیز حاضران در نشست به طرح سؤالات و موضوعات خویش پرداختند و جناب آقای غریب به سؤالات مربوطه پاسخ دادند.
ارسال به دوستان