نشست "آشنایی با حمایت ها و خدمات مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان"

نشست "آشنایی با حمایت ها و خدمات مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان" با محوریت حمایت های گمرکی و بازرگانی، سه شنبه نهم مهرماه 98 در سالن شیخ بهایی ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.

نشست "آشنایی با حمایت ها و خدمات مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان" با محوریت حمایت های گمرکی و بازرگانی، سه شنبه نهم مهرماه 98 در سالن شیخ بهایی ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
در این نشست، دکتر سید سعید منجم زاده، معاون مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان و دکتر محسن امامی، مسئول حمایت های گمرکی حضور داشتند و پس از معرفی اجمالی سر فصل های نشست، به بیان خدمات و حمایت های این مرکز با محوریت حمایت های گمرکی اعم از معافیت های در نظر گرفته شده در این حوزه پرداختند.
مهندس علی اصغر بصیری نیا، کارشناس نظام وظیفه تخصصی نخبگان فناور نیز نکاتی را در ارتباط با تعاملات مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان و سازمان نظام وظیفه عنوان کردند.
معاون مرکز شرکت های دانش بنیان پس از معرفی اجمالی خدمات این مرکز، در رابطه با "خدمات توانمندسازی" گفت:
در بسیاری از موارد، مشکل یک شرکت دانش بنیان این نیست که روند تولید یک محصول به درستی انجام نشده باشد، بلکه در فروش و استراتژی های آن مشکلاتی دیده می شود. گاه با ریشه یابی این مشکل ها به مواردی نظیر اینکه کالای مورد نظر تاییده های لازم را ندارد ، بازاریابی خوبی برای آن محصول انجام نشده و یا حتی ممکن است تحقیقات بازار به درستی صورت نگرفته باشد بر می خوریم. در این راستا مجموعه ای از خدمات تدوین شده است تا شرکت های دانش بنیان در کنار کار فنی خود، از خدمات حرفه ای این مجموعه استفاده کنند تا با اطمینان خاطر روند تجاری و تولید خود را طی کنند. این خدمات تحت عنوان "خدمات توانمندسازی" به شرکت های دانش بنیان ارائه می شود که از این خدمات می‌توان مواردی را نظیر حمایت از تدوین قراردادهای حقوقی، حمایت از خدمات مالی و حسابداری، حمایت از طراحی و ساخت نمونه نمایشگاهی محصولات خود (دمو) و حمایت از آسیب شناسی و ارتقاء منابع انسانی نام برد.
دکتر امامی بخشی از حمایت های گمرکی مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان را اینگونه شرح دادند:
طبق ماده 3 قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان به این شرکت ها معافیت گمرکی اعطا می شود که این حمایت ها را میتوان در چهار حوزه تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات تست و کنترل کیفی، ماشین آلات خط تولید و مهندسی معکوس طبقه بندی کرد.

همچنین مهندس بصیری نیا در ارتباط با وضعیت خدمت مشمولین شاغل در شرکت های دانش بنیان عنوان کرد:
در گذشته یکی از معضلات موجود در شرکت های دانش بنیان این بود که نیرو های کلیدی به منظور گذراندن خدمت سربازی خود مجبور به ترک این شرکت ها بودند. اما اخیرا با ایجاد زیرساخت هایی این امکان فراهم شده است که این افراد، خدمت سربازی خود را ذیل انجام پروژه هایی در شرکت های دانش بنیان و یا حتی به صورت امریه در این شرکت ها بگذرانند.
این نشست با پرسش و پاسخ حاضرین به پایان رسید.

تصاویر