میز الکترونیکی و نرم افزار کالبد شکافی رونمایی شد
محصول دانش بنیان «میز الکترونیکی و نرم افزار کالبد شکافی (تشریح یار)» طراحی شده از سوی محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران امروز یکشنبه رونمایی شد.
با توجه به اهمیت آناتومی بدن انسان در آموزش علوم پزشکی و گرایشهای وابسته به آن همچون دندانپزشکی و پرستاری و همچنین کمبود جسد، مولاژ و هزینه سنگین تامین آن ها تولید محصول میز الکترونیکی و نرم افزار کالبد شکافی (تشریح یار)» وسیله ای کارآمد برای آموزش آناتومی بدن به دانشجویان محسوب می شود.
با این ابزار آموزشی اجساد واقعی به روش کرایوسکشنال با تکنولوژی های نرم افزاری عکسبرداری و فایل بندی می شوند و برای کاربر این امکان را فراهم می کند که جسد واقعی انسان را در میز الکترونیکی لمسی تشریح کند.
ارائه بیش از ۲۰ مدل جسد واقعی انسان به طور کامل یا قسمتی از بدن، ارائه مدل شماتیک بدن انسان به طور کامل یا قسمتی از بدن جهت توضیح و آموزش تکمیلی، بیش از ۳۰ هزار قطعه آناتومی انسانی و جانوری، شبیه سازی بیش از ۱۵۰ مدل حرکتی سیستم اسکلتی عضلانی بدن انسان، مدل های تخصصی برای آموزش تخصصی مغز و اعصاب، سر و گردن، دهان و دندان به همراه مدل های حیوانی جهت آموزش دامپزشکی از ویژگی های این محصول دانش بنیان است.
از مهمترین مزایای این ابزار می توان به قیمت بسیار کمتر نسبت به نمونه خارجی، صرفه جویی در هزینه و ابزار نگهداری جسد و ارائه میز دیجیتال لمسی با کیفیت ۴K در سایزهای مختلف بنا بر نیاز و محدودیت فضا اشاره کرد.
اعتماد به دانشگاهیان آثار تلخ تحریم ها را کمرنگ می کند
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست خبری رونمایی محصول «میز الکترونیکی و نرم افزار کالبد شکافی – (تشریح یار) Medical Technology Corporation)Treata) طراحی شده توسط محققان این دانشگاه گفت: استراتژی جدید و متعالی دانشگاه، تبدیل دانشگاه به صورت واقعی به دانشگاه نسل سوم و ورود به بازار تولید و خلق ثروت است.
علیرضا زالی با بیان اینکه در دنیا علم و خلق ثروت توامان رشد می کنند، بهترین راه برای دستیابی به جایگاه مناسب اقتصادی را استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها عنوان کرد.
وی فناوری را از اجزای جدایی ناپذیر در برنامه ریزی دانشگاه عنوان کرد و افزود: ایجاد ستاد کارآفرینی و عملیاتی شدن فعالیت های پارک علمی و فناوری در آینده ای نه چندان دور، محل مناسبی برای هم اندیشی و خلاقیت ها به منظور بهره برداری از ظرفیت های فناوری است.
زالی طراحی این محصول توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را یکی از مهمترین ویژگی های این نرم افزار دانست و اظهار داشت: امروز رونمایی از این محصول نشان از شجاعت و عزت نفس ملی دانشجویان این مرز و بوم دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شکل گیری شور و شوق بالای علمی و مزین شدن دانشجویان به خصلت خودباوری را ارزنده و قابل تقدیر توصیف کرد.
اعتماد به ظرفیتهای بالای دانشجویان، علم و فناوری را ارتقا می دهد
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به جایگاه ممتاز کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از اهداف مترقی این دانشگاه در راستای ارتقای دانشجویان خبر داد.
زالی اظهار داشت: استراتژی توجه و اعتماد به ظرفیت های بالای دانشجویان می تواند بسیاری از مشکلات کشور را در حوزه علم و فناوری مرتفع کند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در شرایط سخت تحریم های ظالمانه، در نوردیدن مرزهای دانش و توجه به ابعاد مترقی سلامت، نشان از اتکا دانشگاه به پتانسیل های داخلی دارد.
وی با بیان این که دانشگاهها در خط اول شکستن تحریم ها قرار دارند، خاطرنشان کرد: دانشگاهها تحریم شکنان و افسران جنگ نرم تحریم ها هستند و اگر چنانچه به ظرفیت بالای دانشگاهیان اعتماد شود، بدون تردید آثار تلخ تحریم ها کمرنگ تر خواهد شد.
زالی در بخش دیگری از سخنان خود به ساماندهی شرکت های دانش بنیان در دانشگاه اشاره کرد و برنامه ریزی برای گسترش و توسعه آزمایشگاههای مجازی را ضروری دانست.
وی توضیح داد: در آینده ای نه چندان دور آزمایشگاههای فیزیکی و واقعی جای خود را به آزمایشگاههای مجازی با هدف صرفه جویی در زمان و ذخیره منابع خواهند داد.
نرم افزارهای شبیه ساز، خطاهای پزشکی را کاهش می دهد
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درادامه طراحی و استقرار نرم افزارهای شبیه ساز را راه حل مناسبی برای افزایش مهارت و ارتقا اعتماد به نفس حرفه ای دانست و خاطرنشان کرد: طراحی شبیه سازها در عرصه صنعت پزشکی برای کاهش احتمال خطای پزشکی ضروری است.
زالی، تعامل و کار گروهی را در روند تولید نرم افزارهای نوین آموزشی مورد توجه قرار داد و گفت: به هر میزانی که گستره تنوع و تعامل با مکانیزم تولید نرم افزارها بیشتر باشد، محصول ممتازتری در عرصه تجاری سازی ابزارهای پزشکی ارائه خواهد شد.
وی با بیان این که موضوع تشریح بدن انسان از گذشته های دور به عنوان یکی از محوری ترین اصول علم پزشکی مورد توجه بوده، اظهار داشت: تشریح آناتومی بدن انسان یکی از موضوعات مهم در آموزش فراگیران است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به هزینه های بالای نگهداری، خریداری و آثار زیانبار مواد شیمیایی اجساد بر لزوم جایگزینی ابزارهای نرم افزاری تاکید کرد.
زالی با بیان این که بیشترین تجربه تولید و استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز مربوط به کشور آمریکا و آلمان است گفت: این تجهیزات با سختی و دشواری های خاص و همچنین صرف هزینه های هنگفت در اختیار کشورهای در حال توسعه قرار می گیرد.
نرم افزار "تشریح یار" به سایر نمونه های جهانی برتری دارد
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در اهمیت کارکرد نرم افزاری که امروز رونمایی شد همین بس که از پیشرفته ترین نسخه ها و الگوهای جهانی برتری دارد.
زالی گفت: به رغم این که کپی برداری صرف برای محققان و دانشجویان برجسته کشور از مدل های آمریکایی و آلمانی کار ساده ای است، امروز با افتخار اعلام می کنیم که این نرم افزار نمونه ای فاخر از تولید ملی است.
وی با بیان این مهم که علم واقعیت مجازی در حال گسترش است، خاطرنشان کرد: این علم در صنعت پژوهش جایگاه ویژه ای دارد و مزیت آن زمانی بیشتر است که انعطاف پذیری بالاتری با واقعیت شبیه سازی داشته باشد.
زالی از طراحی ۱۴۰۰ برش پیچیده مغز و اعصاب در این نرم افزار خبر داد و گفت: با استفاده از این تکنولوژی می توان قبل از اعمال جراحی، بر اساس داده های شبیه سازی شده محل قرارگیری تومور، ضایعه و بهترین مسیر رسیدن به ضایعه مورد بررسی قرار داد.
تلفیق تصاویر سه بعدی سی تی اسکن و ام آر آی از دیگر مزیت های دستگاه تشریح یار بود که دکتر زالی به آن اشاره کرد و افزود: مدل سازی برای تلفیق ۵ هزار گزینه گرافی قفسه صدری، تمرکز بر سیستم مفصلی عضلانی با ۱۵۰۰ مدل داینامیک شبیه سازی، شبیه سازی مدل رشد جنین و طراحی آناتومی تطبیقی حیوانی با استفاده از مدل های جانوری از جمله امکانات این نرم افزار است که با خروجی متفاوت بدون محدودیت پورت ( port ) به تصویر کشیده شده است.
منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی
ارسال به دوستان