محلول ضدعفونی کننده گیاهی با استفاده از «زنیان» تولید شد

یک شرکت دانش بنیان موفق به افزایش ظرفیت تولید محلول ضد عفونی کننده سطوح، دست و میوه و سبزیجات طبیعی بر پایه گیاه زنیان شده است.

بی‌بی فاطمه حقیرالسادات، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان درزمینه تولید محلول ضدعفونی‌کننده توسط این شرکت گفت: اسپری آنتی باکتریال لایفوزوم زنیان یکی از پنج محصول تولیدشده در شرکت است که فرم لیپوزومه اسانس گیاه زنیان است.

وی افزود: فرمولاسیون استفاده‌شده در فرم لیپوزومی این محصول سبب بهبود و افزایش خواص آنتی باکتریال اسانس گیاه زنیان شده است. نتایج حاصل از تحقیقات حاکی از اثرگذاری بالای این محصول در برابر طیف بسیار وسیعی از باکتری‌های گرم مثبت و منفی بوده است. بر این اساس ظرفیت تولید این محصول در این عرصه به تولید انبوه افزایش‌یافته است.

حقیرالسادات در مورد میزان تولید محلول ضدعفونی‌کننده در این شرکت نیز گفت: با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ و نیاز مردم استان یزد به محلول‌های ضدعفونی، ظرفیت تولید را افزایش دادیم. درگذشته حداکثر ظرفیت تولیدی شرکت ۱۰۰ لیتر بود اما با افزایش ظرفیت تولید در این ایام، روزهایی بین ۵۰۰ لیتر تا یک تن نیز تولید داشتیم به‌طوری‌که درمجموع از ۲۸ اسفند تا ۸ فروردین توانستیم ۱۰ تن محلول ضدعفونی تولید کنیم.

وی افزود: محلول‌های ضدعفونی شرکت در سه دسته ضدعفونی‌کننده سطوح، ضدعفونی‌کننده دست و ضدعفونی‌کننده سبزیجات و میوه تولید می‌شود که در این مدت حداکثر ظرفیت تولید یعنی ۶۰ درصد محلول ضدعفونی‌کننده سطوح و ۳۰ درصد محلول ضدعفونی‌کننده دست و ۱۰ درصد محلول ضدعفونی‌کننده سبزیجات تولیدشده است. این محلول‌ها توسط گیاهان طبیعی که با سرکه درون آن واکنش می‌دهند در رنگ‌های مختلف عرضه می‌شوند.

حقیرالسادات از عرضه رایگان محلول‌های ضدعفونی‌کننده شرکت در استان یزد خبر داد و گفت: بیش از ۶ تن از محلول‌های تولیدشده به‌صورت رایگان بین مردم توزیع‌شده است و باقی تولید نیز به قیمت تامین مواد اولیه به فروش رسیده است. هدف ما از افزایش ظرفیت تولید و عرضه رایگان، انجام مسئولیت اجتماعی در کمک به مردم و جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بوده است

یکی دیگر از محصولات کاربردی این شرکت افشره نگهدارنده سورفکتانتی زنیان است که در این محصول اسانس زنیان درون نانوحامل‌های سورفکتانتی درون‌گیری شده و این امکان را فراهم کرده است که آزادسازی اسانس درگذر زمان با نرخی آهسته و پیوسته همراه باشد. کاربرد این محصول در افزایش ماندگاری میوه‌ها در فضای باز است؛ به‌گونه‌ای که قادر است از فساد میوه‌ها جلوگیری به عمل‌آورده و سبب افزایش ماندگاری آن‌ها شود.

منبع: خبرگزاری مهر

 

تصاویر