فراخوان دریافت طرح در زمینه فرآیند تولید کک سوزنی، گوگرد زدایی و فرآوری آن

به منظور بومی‌سازی و توسعه دانش فنی و فرایند تولید کک سوزنی و فرآوری خوراک آن با تکیه بر توانمندی پژوهشگران، فناوران، شرکت‌های دانش بنیان برگزار می گردد.

تولید فولاد عمدتا به دو روش احیاء مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌پذیرد که در صنایع فولاد ایران احیا مستقیم روش متداول تولید است. در این روش، پس از تولید آهن اسفنجی، آن را به درون كوره‌های قوس الكتریكی انتقال می‌دهند تا از طریق حرارت بالای ناشی از ایجاد قوس بین الكترودهای گرافیتی ذوب شود. در این میان یکی از چالش‌ها و هزینه‌های اصلی تولید فولاد با این روش مصرف الکترود گرافیتی است، به گونه‌ای که به ازای تولید هر تن فولاد، به طور میانگین 2 الی 2.5 کیلوگرم الکترود گرافیتی مصرف می‌شود. این در حالی است که چالش‌های متعددی در مسیر تولید این الکترودها وجود دارد که از جمله آن‌ها توسعه فرآیند تولید کک سوزنی به عنوان ماده اولیه و نیز گوگرد زدایی و فرآوری مطلوب خوراک‌های آن است.

در همین راستا صندوق توسعه همکاری‌های بین المللی فناورانه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در نظر دارد به منظور بومی‌سازی و توسعه دانش فنی و فرایند تولید کک سوزنی و فرآوری خوراک آن با تکیه بر توانمندی پژوهشگران، فناوران، شرکت‌های دانش بنیان و سایر فعالین این حوزه در دو مرحله آزمایشگاهی و پایلوت، سرمایه‌گذاری خطرپذیر انجام دهد و از این‌رو اقدام به انتشار فراخوان دریافت طرح در زمینه «فرایند تولید کک سوزنی، گوگرد زدایی و فرآوری خوراک‌های آن» با چهار موضوع محوری می‌نماید. کلیه علاقمندان می‌توانند به طور رایگان در این فراخوان شرکت کنند. همچنین در صورتی که تیم برگزیده در تولید آزمایشگاهی در هریک از محورهای تعریف شده به موفقیت دست یابد، جایزه ارزنده‌ای از طرف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری به آن‌ها اهدا می‌شود.

 

اطلاعات بیشتر:

تصاویر