طراحی و ساخت سوئیچ کاملا مدیریت شده اترنت توسط یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی

با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال از یک شرکت دانش‌بنیان، طراحی و ساخت سوئیچ کاملا مدیریت شده اترنت با 48 واسط اترنت گیگابیت الکتریکی و چهار واسط 10 گیگابیت نوری با موفقیت انجام شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری، افزایش روزافزون سرعت مخابره اطلاعات و هم‏چنین گستره‌ استفاده افراد از شبکه‌های کامپیوتری و اینترنت، اهمیت سوئیچینگ در شبکه‌های مخابراتی را بیش ‌از پیش آشکار کرده است و لذا پرداختن به سوئیچ‌های لایه‌ 2 که از کاربردی‌ترین سیستم‌های سوئیچینگ محسوب می‌شوند اهمیت ویژه‌ای دارد. در واقع کسب‌وکارهای کوچک و متوسط امروزی  (SMB) از شبکه‌های خود انتظار عمل‏کرد بالاتری دارند. اتصالات بیشتر برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی متنوع، اختلالات شبکه کمتر، مدیریت آسان‌تر و درجه بالاتری از امنیت شبکه از جمله این انتظارات است.

با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دیجیتال از شرکت دانش بنیان پرتو تماس نوین (پرمان)، "طراحی و ساخت سوئیچ کاملا مدیریت شده اترنت با 48 واسط اترنت گیگابیت الکتریکی و چهار واسط 10  گیگابیت نوری" با موفقیت انجام شد. این سوئیچ لایه دو با کارایی بالا و هوشمند و با قابلیت اطمینان و امنیت بالا با هدف برآورده کردن انتظارات بیان شده طراحی، ساخته و عرضه شده است.

این محصول دانش بنیان بومی برای استفاده در شبکه‏ های محلی سازمانی و حرفه‏ ای طراحی شده است و طیف گسترده ‏ای از پروتکل‏‌های استاندارد برای نیازهای خدمات سازمانی با تمرکز بر لایه دو شبکه را پشتیبانی می‏‌کند. این سوئیچ قادر به سرویس‌‏دهی از طریق 48 واسط الکتریکی GE و چهار واسط تجمیع ‏کننده نوری 10GE با ظرفیت سوئیچینگ  176 Gbps در آن واحد است.

 این سوئیچ‏‌ها به خاطر تعداد واسط‏ه‌ای زیاد و ظرفیت بالا قابلیت ایجاد اتصال بین چندین نود را دارا هستند و این قابلیت این محصول را برای استفاده در لایه دسترسی و حتی هسته شبکه مورد توجه قرار داده است.

 سوئیچ‌‏های 48 پورت می‏ توانند در شبکه‏ های مختلف از جمله کسب‏ و کارهای کوچک و متوسط، مناطق عمومی، مدارس و بیمارستان‏‌ها و غیره با کاربری‌‏های متفاوت مورد استفاده قرار گیرند. این سوئیچ‌ها به دلیل کارایی زیاد و ویژگی‏‌های مدیریتی مطلوب در کاربری‏های LAN برای استفاده در لایه دسترسی مناسب هستند. هم‏چنین برای شبکه‏‌های کوچک و متوسط، با دارا بودن واسط‏ه‌ای تجمیعی 10 Gbps که در صورت استفاده از ویژگی تجمیع واسط‏ه‌ا در مجموع به 40Gbps می‌‏رسد حتی می‏‌تواند در لایه هسته شبکه مورد استفاده قرار گیرد. قابلیت‌‏های مدیریتی تعبیه شده در این تجهیز نظارت و پیکربندی سوئیچ را برای کاربران مختلف تسهیل می‏‌کند.

این سوئیچ امکانات مناسبی را جهت انتقال سیگنال‌های ترافیک اترنت Ethernet)) بر روی شبکه‌های نوری و الکتریکی فراهم می‌کند. واسط‌‌های نوری سیستم از نوع SFP+  بوده و بسته به نیاز شبکه، می‌توان ماژول‌های نوری با طول‌موج‌ها و توان‌‌های متنوعی را در سیستم قرار داد.