شیرآلات کاهش بخار تولید پایدار پالایشگاه‌ها را تسهیل می‌کنند

شرکتی دانش‌بنیان برای اولین بار موفق به طراحی و تولید شیرآلات کاهش بخار ( Thtought Conduit Gate Valve Double Disck) شده است که با آب‌بندی 100درصدی مانع از توقف عملیاتی پالایشگاه‌ها در زمان پیک مصرف‌شان خواهد شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری،  شیرآلات  Thtought Conduit Gate Valve Double Disckبه همت شرکت دانش‌بنیان «صدراماهان پارسیان» بومی‌سازی و در قالب تولید بار اول از سوی معاونت علمی مورد حمایت قرار گرفته‌است. این محصول به تازگی با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور در پالایشگاه هشتم مجتمع گاز پارس‌جنوبی بهره‎‌برداری شد.

شرکت دانش‌بنیان صدراماهان پارسیان، از اواسط دهه 80 فعالیت خود را به صورت رسمی در شهر مشهد در زمینه طراحی و ساخت شیرآلات صنعتی آغاز کرد. محمدرضا سینایی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان صدراماهان پارسیان در معرفی این شرکت گفت: شرکت ما از سال 1392 با موضوع شیرآلات RSBV که در صنایع پالایشگاه گازی به شیرآلات کی وی معروف هستند، در زمره شرکت‌های دانش‌بنیان فناور قرار گرفت و در واقع ما فعالیت خود را از پیچیده‌ترین طراحی‌ها و همچنین سخت‌ترین موضوعات مربوط به ساخت شیرآلات آغاز کردیم.

وی در توضیح جزئیات طرح تولید بار اول  Thtought Conduit Gate Valve Double Disck گفت: از سال 99 پالایشگاه هشتم پارس جنوبی، از صدرا ماهان پارسیان برای کمک و ارائه راهکار در خصوص تولید شیرهای واحد کاهش بخار، دعوت به همکاری کرد.

این فعال فناور ادامه داد: این شیرآلات، مدل پیشرفته‌تر، شیرهای دروازه‌ای هستند که فعالیت آب‌بندی‌شان به صورت 100درصدی اتفاق می‌افتد، ساخت بار اول این پروژه مهرماه 1401 کلید خورد و در اسفند 1402 سه شیر تحویل پالایشگاه هشتم شد. کل دانش فنی شیرآلات تروکاندویت برای اولین بار در دنیا در دمای 280 درجه و اختلاف فشار 40 بار توسط شرکت صدرا ماهان طراحی و تولید شده‌است.  

به گفته او، این شیرآلات در دو مدل دبل دیسک و پارالل دیسک تولید می‌شود که مدل دبل دیسک آن در پالایشگاه‌های گازی کاربرد دارد.

 سینایی با بیان اینکه مدل پارالل دیسک را برای پتروشیمی ایلام در سال 1400 پیاده‌سازی کردیم، تصریح کرد: این نوع از شیرآلات در پتروشیمی‌هایی الفین‌دار که خروجی کوره‌هایشان دمای 400 درجه است، کاربرد دارند و با توجه به اینکه در ایران 15 -16  پتروشیمی الفین‌دار اعم از امیرکبیر، بندر امام خمینی، آریا ساسول و... وجود دارد، در کلیه این پالایشگاه‌ها می‌توان از این نوع شیرآلات استفاده کرد.

وی ادامه داد: در پروژه ایلام به ازای هر ولو همان سال 300 هزار یورو صرفه‌جویی ارزی انجام دادیم، تنها چند شرکت در دنیا اعم از فرانسه، آلمان، چین و آمریکا قابلیت تولید این شیرآلات را دارند و ما توانستیم پنجمین شرکت در دنیا باشیم که این شیرآلات را برای پتروشیمی ایلام می‌سازد. بر اساس همان مطالعاتی که انجام دادیم توانستیم برای پالایشگاه هشتم،ولو مورد نیاز را در قالب پروژه ساخت اول انجام دهیم.

به گفته مدیرعامل شرکت صدرا ماهان پارسیان، با توجه به این که این شیرآلات هر کدام حدودا 480 قطعه دارد، به ازای تولید هر شیر تقریبا به صورت مستقیم 5 نفر مشغول به کار خواهند شد. این فعال فناور در خصوص نیاز سالانه کشور به این محصول خاطرنشان کرد: با توجه به استعلامات و مشکلات کلیه پالایشگاه‌های مجتمع پارس جنوبی روی خطوط بخار، در کل 39 عدد از این محصول در حال حاضر در مجتمع پارس جنوبی مورد نیاز است.