شرکتهای فناور و دانشبنیان در بخش کشاورزی حمایت میشوند
با امضای تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی؛ زیستبوم فناوری و نوآوری این صنعت گسترش مییابد.
این تفاهمنامه با هدف توسعه و توانمندسازی زیستبوم نوآوری و کارآفرینی در حوزههای کشاورزی و صنایع وابسته به امضا رسید. در چارچوب این همکاری مشترک، تعاملات همافزا در راستای توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری و همکاری طرفین برای بهره مندی از ظرفیتهای متقابل افزایش خواهد یافت.
این همکاری ها و تعاملات؛ « حمایت از فعالیت شرکتهای فناور و دانشبنیان در بخش کشاورزی» ، « افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری در صنعت کشاورزی و صنایع وابسته توسط طرفین تفاهم» ، « تقویت بخش خصوصی و توانمندسازی آنها با هدف کاهش هزینههای تولید بخش کشاورزی» ، « توسعه بازار محصولات دانشبنیان داخلی» و « ارتقای ابزارهای موثر در حمایت از تولیدکنندگان داخلی محصولات بخش کشاورزی و امنیت غذایی» را هدف قرار داده است.
محمدحسین بهشتی، معاون نوآوری و تجاری سازی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در این جلسه، گسترش تعاملات چند جانبه میان دستگاهها را یک ضرورت دانست و تاکید کرد که این همکاریها باید به سایر حوزهها نیز تسری یابد.
وی افزود: حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان و همچنین لزوم تسهیل فرآیند حمایت از استارتاپها، واحدها و موسسات فناور و شرکتهای دانشبنیان، نوآور و فناور بخش کشاورزی نیز دیگر اولویتی است که باید در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به شکل جدی پیگیری شود.
معاون نوآوری و تجاری سازی فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ادامه داد: در مورد فعالیتهای مختلف به خصوص در حوزه کشاورزی باید زیرساختهای مربوط نیز فراهم شود تا اجرای طرحها و ایدهها با موفقیت همراه باشد.
حسین مهدی دوست، رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی نیز با ارائه گزارش مختصری از فعالیتهایی که تاکنون در راستای استفاده از ظرفیت موجود و حمایت از شرکتها توسط صندوقهای فعال ذیل شرکت مذکور انجام شده است، گفت: فرصت برای استفاده از ظرفیت های موجود در صندوق ها توسط معاونت برای توسعه بازار شرکتهای فعال در حوزه کشاورزی، وجود دارد و باید به کمک آنها به چالش ها پاسخ دهیم.
مریم ملونی مدیر دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری بر شیوه اجرایی سازی تفاهمنامه منعقده فی مابین طرفین و لزوم وجود همافزایی برای بررسی ساز و کارهای لازم جهت حمایت مادی و معنوی از توسعه بازار کالا و خدمات دانشبنیان بخش کشاورزی بر اساس پتانسیلهای موجود در طرفین تفاهم تاکید کرد.
وی همچنین گفت: این دفتر میتواند در زمینه ایجاد و توسعه زیرساختهای فیزیکی مثل مراکز نوآوری، شتابدهنده و غیره، استانداردسازی، تعرفه گذاری، تجاری سازی و خدمات فنی و تخصصی بخش کشاورزی به شرکتهای متقاضی کمک کند.
در ادامه این نشست، مجید ولدان، رییس هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی به ساختار سازمانی، سهامداران و اعضاء صندوقهای کشاورزی اشاره کرد و چالشهای موجود در بازار برای شرکتهای حوزه کشاورزی را سنتی بودن فرآیند کشاورزی، رقابت با محصولات خارجی و عدم وجود نهادههای دانشبنیان و فناورانه دانست.
ارسال به دوستان