سه مسیر برای استفاده افراد فعال در شرکتهای دانشبنیان از سربازی تخصصی
در این نشست علاوه بر بررسی روند کلی ثبتنام و ارزیابی، مراحل جذب نیروی امریه برای شرکتهای دانشبنیان و فناور و انجام پروژه جایگزین خدمت سربازی در صنایع دفاعی و همچنین پروژه جایگزین خدمت در شرکتهای دانشبنیان بیان گردید.
اولین نشست پرسش و پاسخ با موضوع "آشنایی با فرآیند های خدمت سربازی در شرکت های دانش بنیان و فناور" در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار گردید.
این نشست با حضور مهندس اعیانی کارشناس مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان برگزار گردید و طی آن علاوه بر بررسی روند کلی ثبت نام و ارزیابی، مراحل جذب نیروی امریه برای شرکت های دانش بنیان و فناور و انجام پروژه جایگزین خدمت سربازی در صنایع دفاعی و همچنین پروژه جایگزین خدمت در شرکتهای دانشبنیان بیان گردید.
اعیانی با معرفی سامانه سینا (sina.bmn.ir) به عنوان تنها ورودی متقاضیان و بیان چگونگی ثبت نام مشمولین در این سامانه گفتند: در حال حاضر در تسهیلات نظام وظیفه تخصصی برای افراد کلیدی و بنیانگذاران شرکتهای دانش بنیان سه فرآیند وجود دارد، که افراد متقاضی برای استفاده از هرکدام از تسهیلات لازم است، اطلاعات خود را در سامانه سینا تکمیل نموده و تفاضای خود را ارسال نمایند.
ایشان با اشاره به سه فرآیند موجود در تسهیلات نظام وظیفه تخصصی اظهار داشت: افراد کلیدی و بنیانگذاران شرکتهای دانش بنیان و فناور در صورت احراز شرایط می توانند خدمت وظیفه خود را به صورت انجام پروژه جایگزین خدمت در صنایع دفاعی و کشوری، انجام پروژه جایگزین خدمت در شرکت دانش بنیان و یا امریه (مامور وظیفه) در شرکت دانش بنیان سپری نمایند.
پروژه جایگزین خدمت در صنایع دفاعی و کشوری
اعیانی با بیان اینکه پروژه جایگزین خدمت در صنایع دفاعی و کشوری از سال 1394 برای افراد کلیدی شرکتهای دانش بنیان و از اواخر سال 1396 برای افراد کلیدی شرکت های مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، شرکت های خلاق و شرکت های معرفی شده از سوی صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندهها در حال اجرا می باشد، بیان کرد: افراد در این فرآیند در صورت تایید در سامانه سینا به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر ستادکل نیروهای مسلح (دانشگاه دفاع ملی) معرفی شده و بعد از مراجعه حضوری به این مرکز، برای تعریف پروژه به یکی از صنایع دفاعی و کشوری معرفی شده تا پروژهای جایگزین خدمت خود را در آن مجموعه تعریف و اجرا کنند.
ایشان ادامه داد: حداقل زمان انجام این پروژه حداقل 14 ماه میباشد و افراد پس از انجام پروژه تعریف شده در مجموعه دفاعی و کشوری، با تایید مرکز نخبگان و استعدادهای برتر کارت پایان خدمت خود را دریافت نمایند.
پروژه جایگزین خدمت در شرکت دانش بنیان
کارشناس مرکز شرکتهای دانشبنیان در رابطه با پروژه جایگزین خدمت در شرکت دانش بنیان بیان کرد: افرادی که در سامانه سینا حداقل امتیاز 250 را کسب نمایند، می توانند پروژه خود را در شرکت دانش بنیان خود انجام دهند.
ایشان در ادامه اظهار داشت: افراد در صورت کسب امتیاز، به سامانه سرباز فناور (tinet.ir) مراجعه نموده و پس از تکمیل اطلاعات و تعریف پروپوزال، برای انجام پروژه در شرکت دانش بنیان خود به مرکز نخبگان نیروهای مسلح معرفی خواهند شد.
امریه در شرکتهای دانش بنیان
وی در رابطه با امریه در شرکت دانش بنیان نیز عنوان کرد: افراد متقاضی امریه در شرکت دانش بنیان پس از ثبت نام در سامانه سینا و کسب حداقل 60 امتیاز، اطلاعات تکمیلی را در سامانه سرباز فناور ارسال کرده و در صورت تایید مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان پس از دریافت برگ اعزام و طی دوره آموزشی برای ادامه خدمت از طریق معاونت علمی وفناوری به شرکت دانش بنیان که در آن فعال بودهاند، معرفی میشوند.
ایشان در ادامه در پاسخ به اینکه افراد دارای کسری خدمت آیا می توانند بعد از امریه در شرکت دانش بنیان از این کسری استفاده کنند، اظهار داشت: کسری فرزند (سه ماه) مورد پذیرش قطعی خواهد بود و سایر کسریها در صورت تایید شرکت و معاونت علمی و فناوری به آجا (ارتش جمهوری اسلامی) ارائه شده و در صورت پذیرش این ارگان نظامی قابل استفاده خواهد بود.
اعیانی در پاسخ به سوال مربوط به حقوق و مزایای سربازان وظیفه مامور به شرکت دانش بنیان نیز بیان کرد: حقوق و مزایای این افراد منطبق بر ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح و برابر با سایر کسانی است که در حال انجام خدمت نظام وظیفه می باشند، که توسط شرکت متقاضی استفاده از نیروی امریه پرداخت خواهد شد.
ایشان افزود: افرادی که می خواهند از این طرح استفاده نمایند، به هیچ عنوان نباید در برگ اعزام خود دارای غیبت باشند و حداقل سه ماه پیش از اعزام، درخواست خود را در سامانه سینا ثبت کنند.
وی در پاسخ به محل خدمت افراد امریه در شرکت دانش بنیان نیز اظهار داشت: این افراد با تعامل معاونت علمی و فناوری رییس جمهور و ستاد کل نیروهای مسلح به ارگان نیروی زمینی ارتش اختصاص خواهند یافت و دوره آموزشی خود را نیز در 01 ارتش سپری خواهند کرد.
شرایط شرکتهای دانشبنیان و فناور
ایشان در رابطه با شرایط شرکتهای دانش بنیان و فناور برای استفاده از این تسهیلات نیز عنوان کرد: شرکت های فعال در حوزه فناوری از جمله شرکت های دانش بنیان -که مورد تأیید کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان قرار گرفته باشند و اسامی آنها در صفحه اول سامانه www.Daneshbonyan.ir قرار دارد- و شرکت های مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، شرکت های خلاق و شرکت های معرفی شده از سوی صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندهها که از سوی مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان تایید میشود، میتوانند افراد برتر خود را برای استفاده از این تسهیلات معرفی کنند.
همچنین شرکتهای متقاضی باید حتماً دارای اظهارنامه مالیاتی باشند و در صورتی که افراد معرفی شده از این شرکتها میخواهند از پروژه جایگزین خدمت در شرکت دانش بنیان و امریه در شرکت دانش بنیان استفاده نمایند، لازم است که حداقل 100 میلیون فروش در اظهارنامه خود اظهار کرده باشند.
شرایط افراد متقاضی
اعیانی در پاسخ به سوالی پیرامون شرایط افراد متقاضی گفت: افراد متقاضی بایدحد نصاب امتیاز علمی و فناورانه را کسب کنند و این افراد باید دانشآموخته در مقاطع کارشناسی، کارشناسیارشد یا دکترای تخصصی باشند. البته دانشجویان دورۀ دکترای تخصصی که از پیشنهاد رساله دکتری خود با موفقیت دفاع کرده باشند، نیز می توانند صرفا از طرح انجام پروژه جایگزین خدمت استفاده نمایند.
وی ادامه داد: فرد معرفیشده باید در حال حاضر بهصورت تماموقت در شرکت دانشبنیان مورد نظر مشغول به فعالیت باشد و برای دستکم سه ماه اخیر، سابقه بیمه پرداختی در شرکت داشته باشد.
حذف شرط بیمه برای مدیرعامل شرکتها
اعیانی افزود: با توجه به نقش اثرگذار مدیرعامل در شرکتها، شرط دارا بودن بیمه برای مدیر عامل شرکتها از این پس لحاظ نخواهد شد و مدیر عامل شرکتهای دانش بنیان و فناور میتوانند، صرف نظر از دارا بودن بیمه درخواست خود را برای بهرهمندی از این تسهیلات ارائه کنند.
ایشان گفت: امتیازبندی مدیران عامل شرکتهای دانش بنیان و فناور بر مبنای مدت زمان مدیریت آنها بر اساس روزنامه رسمی محاسبه خواهد شد و این زمان در امتیازبندی فرد ملاک عمل خواهد بود.
عدم الزام سابقه بیمه برای تیمهای مستقر در شتابدهندههای کسب وکار
کارشناس مرکز شرکتهای دانشبنیان با بیان اینکه به طور کلی افراد فعال در تیمهای مستقر در شتابدهندههای کسب وکار به طور کلی دارای بیمه تامین اجتماعی نمیباشند گفت: صرفا شتابدهندههای کسب وکار از این پس مجاز خواهند بود بر مبنای سهمیه خود، افرادی را که سابقه بیمه ندارند، برای بهرهمندی از این تسهیلات معرفی نمایند.
نحوه محاسبه امتیاز برای شتابدهندهها و صندوقها
ایشان در پاسخ به سوالی پیرامون نحوه محاسبه امتیاز شتابدهندهها و صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه گفت: بر این اساس با توجه به اینکه صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه و شتابدهندههای کسب وکار، در اظهارنامه مالیاتی خود به طور مستقیم فروش درج نمینمایند، از این پس به جای محاسبه فروش مندرج در اظهارنامه، از میزان سرمایه گذاری در شرکتها برای سهمیه و امتیازبندی این نهادها استفاده خواهد شد. همچنین محاسبه مدت زمان بیمه افراد فعال در صندوقهای سرمایه گذاری جسورانه بر مبنای بیمه آنها از طریق مدیر صندوق سرمایهگذاری معیار ارزیابی قرار میگیرد.
اعیانی در پایان جلسه با تایید بر اینکه برای استفاده افراد فعال در شرکتهای دانشبنیان و فناور از تسهیلات نظام وظیفه تخصصی، هیچ نیازی به مراجعه حضوری فرد یا ارائه تقاضای مکتوب به معاونت علمی و فناوری نیست، گفت: فرد متقاضی باید اطلاعات خود و شرکت متبوع خود را در سامانهSina.bmn.ir ثبت و بهصورت الکترونیکی مراحل آن را پیگیری کند همچنین تمامی اطلاعات به همراه بیش از 100 سوال متداول پیرامون تسهیلات نظام وظیفه تخصصی در سامانه Daneshbonyan.ir قرار داده شده است تا افراد با مراجعه به این سامانه بتوانند اطلاعات مناسبی بدست آورند.
لازم به ذکر است بیش از 300 نفر این نشست را به صورت زنده در کانال دانش بنیان سایت آپارات و سایت لحظه نگار مشاهده کردند. همچنین امکان پرسش و پاسخ برای همراهان این نشست در فضای مجازی نیز وجود داشت.
برای اطلاع از جزئیات و دریافت مستندات نشست های پرسش و پاسخ برگزار شده در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می توانید به لینک yon.ir/utO9H مراجعه نمایید.
ارسال به دوستان