سامانه هوشمند ایرانی به کمک تشخیص کرونا آمد

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به ساخت سامانه تشخیص هوشمند کووید-۱۹ شده است که تا اواخر اردیبهشت ماه در اختیار بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قرار می‌گیرد.

سامانه تشخیص هوشمند کووید-۱۹ با پردازش تصویر سی.تی اسکن و یادگیری عمیق در یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان پارک فناوری خراسان شمالی طراحی و ساخته شده است.

این شرکت در حوزه هوش مصنوعی کار می‌کند و پایش هوشمند ویدئو یکی از محصولات دیگر آن است.

محمد مومنی، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: نرم‌‌افزار تشخیص بیماری کرونا مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری عمیق است.

این سامانه می‌تواند با بررسی سی.تی اسکن ریه بیمار تشخیص دهد که آیا وی مبتلا به کروناست یا خیر. تصاویر سی.تی اسکن ریه‌ها و قفسه سینه ۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا و افراد سالم در اختیار این سامانه قرار گرفته است و تشخیص آن براساس این پایگاه اطلاعاتی صورت می‌گیرد. 

وی افزود: این دستگاه از دقت عمل بسیار بالایی برخوردار است و می‌تواند با دقت ۹۶ درصد تشخیص دهد که فرد مبتلا به کروناست یا خیر.

این سامانه می‌تواند به رادیولوژیست‌ها و پزشکان کمک بسیاری کند. در این سامانه از جدیدترین روش پردازش تصویر استفاده شده تا دقت تشخیص افزایش پیدا کند.

مومنی بیان کرد: نحوه کار این نرم‌افزار بدین شکل است که سی.تی اسکن قفسه سینه و ریه در سیستم هوشمند بارگزاری می‌شود و در زمان بسیار کوتاهی تشخیص داده می‌شود که فرد مبتلا به ویروس کووید-۱۹ است یا خیر.

مزیت این سامانه نسبت به کار انسانی در سرعت و دقت بالاتر آن است. با افزایش نمونه تصاویر سی‌تی اسکن دقت عمل این سامانه نیز افزایش می‌یابد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به این که سامانه تشخیص هوشمند کووید-۱۹ اواخر اردیبشهت ماه به بهره‌برداری می‌رسد، گفت: کار این دستگاه بسیار حساس است و با جان مردم سروکار دارد. در حال حاضر تست و ارزیابی‌های پایانی هستیم.

منبع: آنا