ساخت ربات کمک پرستار، شاهکار مهندسان اردبیلی

نخستین ربات کمک پرستار با نام «حکیم» در خاورمیانه به دست مهندسان و فناوران اردبیلی برای حفظ جان و سلامت پرستاران، پزشکان و بیماران مبتلا به ویروس کرونا ساخته شد که شاهکاری در میدان مبارزه با شیوع ویروس کرونا است.

این روزها بحث شیوع ویروس کرونا در کشور و چگونگی مقابله با آن و هم‌چنین حضور پرستاران و پزشکان در بیمارستان‌ها به‌عنوان خط مقدم مقابله با ویروس کرونا در میان اقشار مختلف مردم در صدر اخبار قرار گرفته و عموم مردم و مسؤولان به فکر بهترین راه برای مقابله با شیوع این ویروس در کشور هستند.

از آنجایی‌که بیمارستان‌ها یکی از اماکن اصلی و به نوعی خط مقدم جنگ با کرونا بوده و پرستاران، پزشکان و تمامی زحمت‌کشان در بیمارستان‌های مخصوص بیماران کرونایی در معرض خطر جدی ابتلا به ویروس کرونا هستند و پرستاران و پزشکانی که امروزه از جان خود گذشته و با ایثار و از خودگذشتگی در خدمت‌رسانی به مردم از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کنند و این چنین درسی ماندگار از ایثار و از خودگذشتگی و انسانیت به یادگار می‌گذارند.

در این بین هر یک از اقشار مختلف مردم سعی دارند تا در جایگاه خود نسبت به انجام وظیفه و مقابله با شیوع ویروس کرونا اقدام کنند و از نصب مایع‌های ضدعفونی کننده و آب برای شست و شوی دست در خیابان‌ها توسط کسبه بازار گرفته تا پخش رایگان موادضدعفونی کننده و ماسک و موادبهداشتی در بین عموم مردم.

اما با گذر از این موضوعات در روز اخیر خبر مسرت بخشی در مورد ساخت رباتی مخصوص بیمارستان‌ها به‌عنوان کمک پرستار برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و حفظ جان و سلامت پرستاران، پزشکان و بیماران از سوی جوانان و مهندسان اردبیلی منتشر شد.

این موضوع نشان از توان بالای علمی مهندسان و مخترعان ایرانی داشته که در هر زمان و مکانی همواره به فکر خدمت به مردم و گره‌گشایی از مشکلات مردمی هستند حال خواه این شاهکار ساخت پل در عملیات والفجر۸ در میدان جنگ با رژیم بعث و هشت سال دفاع مقدس باشد خواه شاهکاری در میدان مبارزه با ویروس کرونا.

ساخت ربات کمک پرستار حکیم در عرض ۵ روز

بهزاد کهنی، مدیرعامل شرکت دانش بنیان الکترونیک پردازش سبلان اردبیل گفت: پس از سفارش موکد استاندار محترم اردبیل در خصوص ساخت رباتی برای کمک به پرستاران در بخش‌های بیمارستانی برای حفظ جان بیماران و پرستاران و پزشکان سریعا دست بکار شده و در عرض ۵ روز تمامی مراحل از طراحی تا ساخت این ربات را انجام دادیم.

وی افزود: این ربات به‌عنوان دومین ربات کمک پرستار با نام «حکیم» در جهان پس از کشور چین در ایران توسط فناوران اردبیلی ساخته شده و تمامی مراحل ساخت این ربات توسط مهندسان بومی و اردبیلی انجام گرفته و در طول تمام مراحل ساخت این ربات ۶ نفر از مهندسان متبحر و جوان اردبیلی دست بکار شده بودند و امروز نیز تست‌های نهایی بر روی اولین نمونه این ربات انجام یافت و امروز به عنوان هدیه در اختیار بیمارستان امام خمینی (ره) اردبیل و جامعه پزشکی و مردم اردبیل قرار می‌گیرد.

کهنی ادامه داد: این ربات قابلیت حمل ۱۵ کیلو انواع مواد دارویی و غذا را داشته و در کنار آن این ربات مجهز به شبکه و اینترنت وایرلس، مجهز به دوربین ویدیویی، مجهز به میکروفن و بلندگو، فرمان‌پذیری از طریق کامپیوتر و موبایل، مجهز به تب‌سنج لیزری، سرعت بالای عملیاتی و مجهز به ارتباط صوتی و تصویری آنلاین بوده و قابلیت شارژ شدن نیز دارد.

این کارآفرین اردبیلی بیان کرد: در تمام مراحل ساخت این ربات استاندار اردبیل و ریاست پارک علم و فن‌آوری استان اردبیل در کنار تیم مهندسی بوده و در نظر داریم که پس از اسکان این ربات در بیمارستان امام خمینی(ره) اردبیل نکات مورد نظر و احتمالی پزشکان و پرستاران را در نسخه‌های بعدی تولید این ربات در نظر بگیریم.

این موضوع نشان از توان بالای علمی مهندسان و مخترعان ایرانی داشته که در هر زمان و مکانی همواره به فکر خدمت به مردم و گره‌گشایی از مشکلات مردمی هستند حال خواه این شاهکار ساخت پل در عملیات والفجر۸ در میدان جنگ با رژیم بعث و هشت سال دفاع مقدس باشد خواه شاهکاری در میدان مبارزه با ویروس کرونا.

سامان شکاری، مسؤول روابط عمومی شرکت الکترونیک پردازش سبلان نیز گفت: ورود هوشمندانه و به موقع مدیرعامل و تیم مهندسی این شرکت برای خدمت به مردم در این برهه حساس بسیار ستودنی است و ساخت این ربات در کوتاهترین زمان توسط مهندسان بومی نشان از توان علمی بالای مهندسان اردبیلی دارد.

وی بیان کرد: اقدامات این شرکت در راستای اجرای طرح‌های فناورانه ادامه دار خواهد بود و در این میان باید از تلاش‌های مجدانه مدیرعامل شرکت نهایت قدردانی را داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری فارس

تصاویر