رویداد ارائه نیاز های فناورانه صنعت زعفران برگزار شد

در این رویداد 9 شرکت فعال در حوزه‌ی زعفران به ارائه‌ی نیازهای فناورانه ی خود پرداختند و شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در رویداد برای پاسخ‌گویی به این نیازها اعلام آمادگی کردند.

رویداد ارائه نیازهای فناورانه ی صنعت زعفران در روز یکشنبه 8 اسفندماه سال جاری، به‌صورت مجازی و حضوری و باهدف پاسخ‌گویی به نیازهای فناورانه ی صنعت زعفران، به هم رسانی عرضه و تقاضای فناوری، استفاده از الگوی نوآوری باز و برقراری ارتباط بین نخبگان، فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌های صنعتی که دارای چالش‌های فناوری در این حوزه هستند، به همت مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد. در جریان این رویداد 9 شرکت فعال در حوزه‌ی زعفران شامل: «شرکت گیاهان سبز زندگی»، «زعفران مصطفوی»، «زعفران سحرخیز»، «سپیدجامگان»، «نوین زعفران»، «جهان زعفران»، «آرنیکاکیان توس»، «تروند زعفران» و «زعفران بدیعی» به ارائه‌ی نیازهای فناورانه ی خود پرداختند و در همین راستا شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در رویداد برای پاسخ‌گویی به این نیازها و پیشبرد اهداف مشترک اعلام آمادگی کردند.

 در حاشیه‌ی افتتاحیه‌ی این رویداد آقای دکتر قنبری رئیس پارک علم و فناوری استان خراسان رضوی بیان داشتند که این سلسله نشست‌ها می‌تواند امکان استفاده از نخبگان و دانشمندان را در حوزه‌های مختلف و بستر مناسب عرضه‌ی فناوری و تقاضا را فراهم آورد. ایشان با اشاره به این موضوع که علم زعفران و فناوری این عرصه در ابتدا متعلق به ایران بوده است بر ضرورت گسترش فعالیت‌های اقتصادی در این زمینه تأکید کردند.

در ادامه‌ی رویداد ارائه‌ی نیازهای فناورانه صنعت زعفران دکتر ملافیایی نماینده‌ی موسسه‌ی پژوهشی علوم صنایع غذایی ضمن معرفی این موسسه به ذکر مشکلات موجود در عرصه تولید زعفران پرداختند که ازجمله این مشکلات می‌توان به ظهور رقبای جدید، عدم شناخت بازارهای هدف، تبلیغات منفی برعلیه زعفران ایرانی، گرانی در تولید محصولات به دلیل سنتی بودن زیرساخت‌ها، خام فروشی محصول و عدم تفکیک وظایف ترجمان‌ها اشاره کرد. ایشان همچنین بر ضرورت حمایت دولت و مجلس برای تصویب طرح جامع زعفران تأکید کردند و با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر معایب بسیار زیاد خام فروشی اهمیت تولید فرآورده‌های مختلف از زعفران را به‌جای خام فروشی آن خاطرنشان کردند.

در پایان رویداد ارائه‌ی نیازهای فناورانه ی صنعت زعفران خانم دکتر مردانی مدیرعامل شرکت هوشمند فناوران با اشاره به مشکلات ذکر شده راه‌حل‌هایی را ارائه دادند که از جمله این راه‌حل‌ها می‌توان به: «فرآوری زعفران و استخراج مواد مؤثره و ارزآوری چندین برابری نسبت به زعفران» «تولید انواع فرآورده‌های طبیعی شامل: اسانس، عصاره و رنگ دهنده‌های طبیعی» اشاره کرد.

این نشست در ادامه سلسله رویدادهای تاب‌آوری و رقابت‌پذیری زنجیره ارزش بود و در رویدادهای آتی مجدداً فرصت لازم جهت ارائه دیگر دستاوردهای فناورانه و دانش‌بنیان و همچنین ارائه نیازها و چالش‌های صنعتی در نظر گرفته خواهد شد. لذا کلیه صنایع و شرکت‌ها می‌توانند نیازها و چالش‌های فناورانه خود را به دبیرخانه این رویداد ارسال نمایند. همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور می‌توانند جهت همکاری در بومی‌سازی رفع چالش‌های صنعتی، آخرین دستاوردهای خود را به دبیرخانه رویداد اعلام نمایند.