روکش دانش بنیان از خواص شیمیایی و فیزیکی دارو محافظت کرد

کوتینگ یا همان روکش سازی برای قرص ها فرآیندی است که با دستگاه دانش بنیا کوتینگ انجام می شود و از خواص قرص محافظت می‌کند.

پویان نامدار عضو هیئت مدیره شرکت صنایع ماشین سازی نامدار با اشاره به این که دستگاه روکش زن قرص یا همان کوتینگ قرص در صنایع بسته بندی به کار برده می شود، گفت: روکش کردن قرص یکی از تکنیک ها برای پوشاندن لایه نازک پلیمری بر روی قرص است.

 

روکش قرص با روشی جدید

روکش کردن قرص ها معمولا به این ترتیب انجام می پذیرد که قرص ها را داخل دیگ افقی گردانی می ریزند و محلول روکش قرص روی بستر آن ها اسپری می شود.

مشخصا قرص ایده آل میبایست از عیوب ظاهری و کاربردی عاری باشد تا بتوان کوتینگ را انجام داد. روکش کردن قرص ها به دلایل مختلفی انجام می شود که یکی از مهمترین آنها کنترل کردن آن هاست.

پنهان کردن مزه اصلی و بوی قرص، محافظت از خواص شیمیایی و فیزیکی قرص، محافظت از دارو در مقابل محیط اسیدی معده از جمله مزیت های دیگر کوتینگ است.

روکش تکمیلی موجب افزایش وزن قرص و رسیدن به اندازه مورد نظر می شود. روکش تکمیلی در واقع مرحله ای است که بیشتر به منظور صاف کردن و پر نمودن سطوح نامنظمی که در ضمن مرحله روکش مقدماتی ایجاد شده است، بکار می رود.

استفاده از رنگ ها در روکش قندی مرسوم بوده و معمولا از رنگ های محلول استفاده می شود که بصورت تک رنگ و غالبا از ترکیب دو یا سه رنگ مختلف تشکیل شده و در صورتی که به صورت مناسب بکار نمی رفت موجب تهیه قرص هایی می شد که از نظر رنگ غیر یکنواخت بوده و ایجاد لکه می کرد. این مشکل با محصول ساخت داخل برطرف شده است.

 

ارزان تر از نمونه خارجی

روکش مقدماتی سبب تسریع در تشکیل لبه های موجود در کناره قرص می شود. این روکش عملا شروع مرحله روکش قندی محسوب و موجب تشکیل فوری لبه قرص می شود. همچنین پایه گذار روکش رنگی و صاف شدن قرص ها را نیز بر عهده دارد.

این مدیر حوزه دانش بنیان با اشاره به این که دستگاه کوتینگ ساخته شده در داخل کشور از نمونه های چینی نیز ارزان تر است، توضیح داد: 25 فرصت شغلی در شرکت صنایع ماشین سازی نامدار ایجاد شده و این ظرفیت قابل ارتقا نیز است.