روایت محمدباقر حسین زاده بی صفر یکی از موسسان شرکت‌ دانش‌بنیان آترا ارتوپد ارومیه و سازنده ایمپلنت‌های تیتانیومی

ورود ایمپلنت به کشور

ارومیه و آذربایجان غربی باغ گردو زیاد دارد. درخت گردو گاز دی‌اکسید کربن آزاد می‌کند که باعث سرگیجه افراد شده و سالانه افراد زیادی به سبب افتادن از درخت گردو باعث شکستگی استخوان‌ می‌شوند. این موضوع توجه ما را برای ورود به این موضوع جلب کرد.
 شرکت آترا ارتوپد اولین تجربه ما برای ورود به دنیای تولید انواع ایمپلنت‌های ارتوپدی و ستون فقراتی است. برای اولین بار در کشور ایمپلنت‌های تیتانیومی را در کشور تولید کرده‌ایم. شرکت راین ابزار سلامت را هم در سال 1399 باهدف تولید انواع ایمپلنت‌های دندانی تأسیس کردیم. شرکت آترا ارتوپد را با 15 نفر شروع کردیم والان 120 نفر در این شرکت مشغول به کار هستند. در دولت دوم آقای روحانی جزو یازده شرکت برتر ایران بودیم. به‌جز شرکت ما و شرکت موتوژن تبریز که خصوصی بودیم بقیه دولتی بودند.


 زمزمه‌ تحریم‌ و ساخت در داخل

در ابتدا با شرکت ابزار جراحان از کشورهای آلمان، فرانسه و انگلیس ایمپلنت‌های ارتوپدی را به کشور وارد می‌کردیم. کم‌کم که زمزمه‌های تحریم‌ها علیه کشور ما مطرح شد، از سال 85 تصمیم به ساخت این محصولات در داخل کشور کردیم. با توجه به شناختی که از شرکت‌های مطرح دنیا داشتیم و از نزدیک از مجموعه‌هایشان به‌عنوان خریدار بازدید کرده بودیم، به‌روزترین ماشین‌آلات را خریداری کرده و وارد کشور کردیم.

خدمات به 1000 نفر از جانبازان

چند اختراع هم در این زمینه داشته‌ایم. برای جانبازانی که روی مین می‌رفتند و پاشنه پایشان قطع می‌شد محصولی طراحی کرده و در این مجموعه تولید کرده‌ایم و به نزدیک 1000 نفر از جانبازان با این محصول خدمات داده‌ایم.


استاندارد CE اروپا
شرکت سوم را باهدف تولید انواع ایمپلنت‌های دندانی با عنوان راین ابزار سلامت تأسیس کردیم. در شرکت‌های زیرمجموعه ابزار جراحان از نوک انگشت پا تا سر انواع ایمپلنت و پلاک‌های موجود در بازار را تولید می‌کنیم.
برای همه محصولاتمان استاندارد CE را گرفته‌ایم. کم‌کم وارد بازارهای منطقه شده‌ایم. کیفیت برتر و قیمت پایین سبب شد که بازار جمهوری آذربایجان را در دست بگیریم. با بنیاد برکت قراردادی بسته بودیم که به بازارهای سوریه و عراق محصول بدهیم.
با توجه به تعداد بالای تصادفات در ایران نیاز کشور به این ایمپلنت‌ها زیاد است. شرکت ما به‌عنوان پیش‌آهنگی در این حوزه سبب افزایش اعتمادبه‌نفس صنعتگران و فناوران برای این حوزه شده است اخیراً حدود 30 شرکت خصوصی و دولتی به این حوزه ورود کرده‌اند که نویدبخش بی‌نیازی کامل کشور است.