رشد 15 درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان در خراسان جنوبی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی از رشد 15 درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان در استان خبر داد و گفت: خوشبختانه این امر از نتایج مثبت در تحقق شعار سال در خراسان جنوبی است.

به نقل از خبرگزاری فارس جواد اشرفی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی امروز در گفت‌ وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: با عنایت به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به عنوان موتور محرکه بخش تولید و توسعه شناخته می‌ شود لذا حمایت و تسهیل‌ گری مسائل این شرکت‌ها گام مؤثر و اساسی در افزایش تولید و اشتغال‌زایی به شمار می‌ رود که درخراسان جنوبی نیز این موضوع از ابتدای سال گذشته به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.

رتبه پنجم کشور از آن خراسان جنوبی برای تحقق شعار سال قبل

وی با اشاره به نتایج محقق شده گفت: کسب رتبه پنجم کشوری در اقدامات تحقق شعار سال ۱۴۰۱ براساس ارزیابی وزارت کشور، تشکیل جلسه قرارگاه حمایت و تسهیل‌ گری از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین (ستاد اقتصاد دانش بنیان) با حضور استاندار به منظور بهره‌ گیری از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور استان برای حل مسائل کلان استان، برگزاری بیش‌ از ۴۰ جلسه برای حل مسلائل و مشکلات شرکت‌‌های دانش‌بنیان و فناور استان، ایجاد هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و مراکز علمی و پژوهشی خراسان جنوبی به منظور برگزاری رویداد‌های علمی برای حل مسائل و نیاز‌های فناورانه استان از جمله این موارد است که می‌توان به آن اشاره کرد.

وی به برگزاری رویداد تانا تا ثریا با همکاری بسیبج علمی وپژوهشی وپارک علم وفناوری – رویداد دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین با همکاری دانشگاه صنعتی و شرکت شهرک‌های صنعتی استان نیز در این زمینه اشاره کرد ادامه داد: افزایش ۱۵ درصدی شرکت‌های دانش‌بنیان استان (اکنون ۴۸ شرکت) و سه درصدی شرکت‌های فناور استان (در حال حاضر۱۸۲ شرکت) و افزایش ۱۹۵ نفری اشتغال شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان (در حال حاضر یک هزار و ۳۶ نفر) نسبت به سال ۱۴۰۰ از دیگر نتایج تحقق شعار سال گذشته است.

اختصاص ۴۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان پارک علم و فناوری

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی افزود: اختصاص مبلغ ۴۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل ساختمان پارک علم وفناوری استان که در صورت تکمیل به عنوان زیر ساخت اصلی نقش مهمی در راهبری و ایجاد زمینه گسترش فعالیت‌های دانش‌بنیان و فناور در استان دارد از دیگر نتایج تحقق شعار سال  گذشته در استان بود.

اشرفی از رفع مسائل و مشکلات شرکت دانش‌بنیان و فناور با استفاده از ظرفیت کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان خبر داد و گفت: در این راستا به صورت موردی مشکلات ۳۵ شرکت درحوزه غذا ودارو، تامین اجتماعی وامورمالیاتی مورد بررسی و مصوبات اجرایی برای رفع مشکلات اتخاذ گردیده است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به حوزه‌های مزیت دار استان از جمله معدن، کشاورزی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و گردشگری و پیگیری ایده‌های متنوع برای تجاری سازی و برگزاری رویداد‌ها برای تحقق این موضوع افزود: لذا با توجه به گزارش وزارت کشور درخصوص بقیه استان‌ها در راستای تحقق شعار سال اقدامات شاخص وارزشمندی دراین زمینه در سراسر کشور انجام گرفته که به طور حتم منشا، الگو و نقشه راهی برای تحقق شعار سال جاری که رشد تولید است به حساب می‌آید.

اشرفی ادامه داد: با توجه به اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور که محرکه تولید در تمام حوزه‌ها محسوب می‌شوند می‌توانند نقش مهمی در رشد تولید و افزایش اشتغال زایی ایجاد کنند.