رزین‌های مورد استفاده در صنایع چاپ، خودرو و دندانپزشکی بومی‌سازی شدند

متخصصان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید رزین‌های مورد استفاده در صنعت چاپ، خودرو و دندانپزشکی با کیفیتی قابل رقابت با نمونه‌های اروپایی شدند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رزین‌ها با خواص بسیار قدرتمند خود، مصارف گسترده‌ای از صنعت چاپ و رنگ گرفته تا خودرو، دندانپزشکی و آرایشی و بهداشتی دارند. این محصولات با نور خشک می‌شوند و می‌توانند قابلیت مهندسی‌پذیری بسیار بالایی داشته باشند.

یک شرکت دانش‌بنیان تمرکز خود را برای تولید این محصولات گذاشته که سرعت پخت آن به نسبت بی‌نظیر و در عین حال مقرون به صرفه است. این محصولات داخلی تفاوت چشمگیری با رزین‌های موجود در ایران و وارداتی‌ها از آسیای میانه دارد و قابل رقابت با مشابه رزین‌های اروپایی نیز هست.

مدیرعامل شرکت بسپار تابان آریا درباره محصولات تولیدی این شرکت و کاربرد آنها گفت: «تمرکز مجموعه ما بر روی تولید الیگومرها و رزین‌های UV Curable resin یا پخت‌شونده با نور فرابنفش است که می‌توان آن را یکی از کلیدی‌ترین محصولات روزمره زمان حال دانست و زیبایی و عملکرد آنها در پوشش‌ها، چسب‌ها و خواص تاثیرگذار است.»

محمد علی طالقانی اصفهانی همچنین درخصوص مهمترین دستاورد این مجموعه تصریح کرد: «رزین‌ها با خواص بسیار قدرتمند خود، مصارف گسترده‌ای از صنعت چاپ و رنگ گرفته تا خودرو، دندانپزشکی و آرایشی و بهداشتی دارند. با نور، خشک می‌شوند و می‌توانند قابلیت مهندسی‌پذیری بسیار بالایی داشته باشند. از طرفی به این دلیل که حلال ندارند، می‌توانند در موارد زیست محیطی عملکرد بهتری داشته باشد؛ لذا مجموعه ما تمرکز خود را بر تولید این محصولات مثل اپوکسی اکریلات اصلاح شده با آمین گذاشته است که سرعت پخت آن به نسبت بی‌نظیر و در عین حال مقرون به صرفه است و مصارفی کاربردی مثل ورنی‌ها، پوشش‌ها و ... دارد.»

وی افزود: «همچنین بر روی پلی‌استر اکریلات‌ها و سینرژیست آمین اکریلات‌هایی که باعث شده گزارش‌های بسیار خوبی از بازار بگیریم نیز تمرکز کرده‌ایم. از آنجا که اغلب رزین‌های پخت شوندهً داخل کشور وارداتی هستند، محصولات ما در مقایسه با محصولات وارداتی بررسی شد و بازخوردهایی که از بازار داشته‌ایم نشان دهنده آن بود که محصولات ما تفاوت چشمگیری با رزین‌های موجود در ایران و وارداتی‌ها از آسیای میانه دارد و قابل رقابت با رزین‌های اروپایی نیز هستند. همچنین در قیاس با بهترین تولیدکنندگان این محصول در دنیا توانستیم به کیفیت وارداتی آن رسیده و قابلیت رقابت داشته باشیم.»

طالقانی درخصوص حجم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه تصریح کرد: «مجموعه ما از حدود سه سال پیش با سه نفر آغاز به کار کرده و در حال حاضر به پنج نفر رسیده و به طور غیرمستقیم نیز تا هفت نفر را مشغول به کار کرده است. مجموعه ما خیلی گسترده نیست اما از زمان ورود به بازار، بازخوردهای مثبتی از نتایج گرفته‌ایم، چون هدف ما حل مسائل مشتریان بوده و به نوعی خود را به جای مصرف کننده نهایی گذاشتیم و به این نگاه می‌کردیم که مصرف صنایع چاپ یا چسب را خودمان تامین کنیم. با توجه به همین نگاه، محصولات را توسعه داده و نیازهای آنها را رفع کردیم که نتیجه خوبی نیز داشته و مثمر ثمر بوده است.»

وی در پایان ضمن مثبت ارزیابی کردن روند حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، خاطرنشان کرد: «حمایت‌ها بسیار عالی بودند و ما برای دریافت کارت بازرگانی از سامانه دانش‌بنیان معاونت علمی استفاده کردیم. همچنین برای تسهیل امور دفتر مجموعه کمک گرفته‌ایم تا در مناطق غیرتجاری دفتر داشته باشیم. از طرف دیگر از کمک‌های معاونت علمی برای ارزش‌گذاری شرکت و تنظیم خط مشی استفاده کرده‌ایم و راهنمایی‌های مجموعه و همایش‌هایی که در سطوح مختلف برگزار می‌کردند نیز بسیار مناسب بود و توانستیم از آنها استفاده کنیم. اما مهمتر از همه، معرفی مجموعه به شرکت شهرک‌های صنعتی برای گرفتن واحد صنعتی بود که بسیار مفید واقع شد و تسهیل‌کنندگی بالایی برای ما داشت.»