دستیابی ایران به دانش فنی پایشگر درگاهی پرتو گاما
یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه سیستمهای الکترونیک هستهای توانسته است به دانش فنی پایشگر درگاهی پرتو گاما در کشور دست یابد و این محصول را تولید کند.
یک شرکت دانش بنیان فعال در زمینه سیستمهای الکترونیک هستهای توانسته است به دانش فنی پایشگر درگاهی پرتو گاما در کشور دست یابد و این محصول را تولید کند.
میثم دیوسالار در این رابطه افزود: این شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون با شعار”پیشرفت در سایه امنیت و ایمنی” توانسته گامهای موثری در راه بومیسازی سیستمهای الکترونیک هستهای مورد نیاز آزمایشگاههای علوم دانشگاههای کشور و همچنین سایر مراکز تحقیقاتی و علمی بردارد، پایشگر درگاهی پرتو گاما در این شرکت در دو مدل پرسنلی و نیز کامیونی برای تشخیص آلودگی به پرتوگاما طراحی و تولید شده است.
وی بیان کرد: پایشگر درگاهی پرتویی افراد و وسایل، برای بازرسی افراد و تجهیزات از حیث وجود مواد پرتوزا مورد استفاده قرار میگیرد، کنترل افراد و تجهیزات ورودی و خروجی به بخشهای مراکز بیمارستانی و صنعتی از قبیل صنایع فولاد، معدن، کنترل ورودی و خروجی اماکن و مناطق حساس، کنترل ورودی و خروجی تاسیسات هستهای ، کنترل مرزها، گمرکات و مبادی جهت ورود و خروج افراد به کشور، کنترل آلودگی افراد و تجهیزات در سوانح پرتوی و کنترل آلودگی افراد شاغل در صنایع هستهای و پرتویی از جمله کاربردهای این پایشگر است.
دیوسالار ادامه داد: این پایشگر در مدل افراد از درگاه دو ستونی با طراحی ماژولار برخوردار است و سیستم اعلام هشدار آن نیز به صورت صوتی و نوری در نظر گرفته شده است. محدوده آشکارسازی این پایشگر ۱/۸ متر ارتفاع و ۱ متر عرض است.
وی اظهار کرد: پایشگر درگاهی مدل کامیونی نیز برای بازرسی عبور و مرور وسایل نقلیه سبک و سنگین از جهت وجود مواد پرتوزای گاما، ایکس و کنترل آلودگی مورد استفاده قرار میگیرد. کنترل مرزها، گمرکات و مبادی ورودی و خروجی کامیونها به کشور،کنترل ورودی و خروجی تاسیسات هستهای،کنترل ورود و خروج مواد اولیه و تجهیزات به صنایع از طریق کامیون و کانتینر، کنترل آلودگی بارها و تجهیزات سنگین در سوانح پرتویی و کنترل بار آهن قراضه و مواد اولیه ورودی به صنایع فولاد و معدن از پرتو گاما از جمله کاربردهای این پایشگر درگاهی است.
دیوسالار افزود: پایشگر درگاهی مدل کامیونی از درگاه استاندارد دو ستونی خودرویی یا طراحی ماجولار برخوردار است، برای انواع خودروهای سبک و سنگین (حداکثر عرض ۴/۵ متر و حداکثر ارتفاع ۵ متر)قابل استفاده است. دارای اعلام هشدار صوتی و نوری در صورت تشخیص آلودگی و قابلیت اتصال علائم راهنمایی و رانندگی (راه بنده درخواست مشتری) را دارد و قابلیت اتصال دوربین جهت عکسبرداری از خودروهای عبوری (پلاک) از درگاه نیز برای این پایشگر طراحی شده است.
مدیر بازرگانی این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه طراحی و تولید هر دو دستگاه در داخل کشور انجام شده است، افزود: در حال حاضر از مدل کامیونی این پایشگر، ۱۰ دستگاه در گمرکهای کشور و ۴ کارخانه فولاد نصب شده و در حال بهرهبرداری است. همچنین مدل پرسنلی که برای پایش افراد و وسایل است به تازگی توسعه پیدا کرده در سازمان انرژی اتمی درحال بهرهبرداری است.
وی با اشاره به اینکه طراحی و تولید این پایشگر کاملا در داخل کشور انجام شده است، افزود: نمونههای خارجی این پایشگر وجود دارد اما کشورهای محدودی از این دستگاه تولید میکنند، ما در حال حاضر توانستیم به دانش فنی این محصول دست پیدا کنیم و آن را در کشور طراحی و تولید نماییم.
دیوسالار در خصوص نحوه بهره برداری از این محصول گفت: این پایشگر قابلیت این را دارد که در مرکز خود از حداقل یک میکروکوری چشمه سزیوم تا مقدار بالاتر آشکارسازی پوتو گاما را انجام دهد.
منبع: ایرنا
ارسال به دوستان