دستگاه تولید تیرچه صنعتی بومی‌ سازی شد تا مانع خروج ارز از کشور شود

یک شرکت دانش‌بنیان توانسته دستگاهی را برای تولید سقف‌های تیرچه و بلوک بومی‌سازی کند.

محمد دادی القار مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توس راهبر انبوه سازه با بیان اینکه دستگاه خرپای تیرچه صنعتی یک ربات جوشکار به‌صورت اتوماتیک است، گفت: با گسترش روزافزون صنعت ساخت‌وساز مسکن، نیاز به استفاده و ساخت ماشین‌آلات و دستگاه‌های پیشرفته بیش‌ازپیش در این حوزه احساس می‌شود، دستگاه خرپای تیرچه صنعتی، یکی از مواردی است که جهت سرعت بخشیدن به ساخت و اجرای سقف تیرچه و بلوک کاربرد فراوان دارد.

 

جلوگیری از خراب شدن سطح مقطع میلگرد

خرپا یک سازه مثلثی شکل است که توانایی تحمل بارهای بسیار سنگین در سازه‌های بزرگ همانند سقف‌ها، پل‌ها و سازه‌های هوافضا و همچنین نیروهای کششی و فشاری را دارد. خرپای تیرچه ساده‌ترین عضو باربر بوده که در کل به‌عنوان یک عضو خمشی عمل می‌کند.

تیرچه‌های صنعتی از خرپایی فلزی تشکیل شده است، در این نوع خرپای تیرچه، میلگردهای برشی به‌جای اتصال توسط جوش الکتریکی به‌وسیله جوش مقاومتی یا همان نقطه‌جوش به آرماتورهای تحتانی و فوقانی متصل می‌شوند.

در سقف‌های تیرچه‌بلوک، سازه فلزی با میلگرد درست می‌شود که نیاز به جوش‌کاری است، روش‌های جدید با جوش مقاومتی این کار را انجام می‌دهند تا سطح مقطع میلگرد خراب نشود و ضایعه در میلگرد ایجاد نشود.

 

تولید بیش از 400 دستگاه و صرفه‌جویی ارزی بسیار بالا

این محصول تماماً بومی‌سازی شده و ازلحاظ کیفیت و کارایی کاملاً مشابه نمونه‌های خارجی خود است اما قیمت پایین‌تری دارد، همچنین تاکنون توانسته صرفه‌جویی ارزی بسیار بالایی به همراه داشته باشد.

در حال حاضر در این شرکت حدود 50 نفر به‌صورت مستقیم مشغول به کار هستند، همچنین با تولید بیش از 400 دستگاه برای 8 الی 10 نفر در هر کارخانه به‌صورت مستقیم اشتغال ایجاد شده است.

مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان توس راهبر انبوه سازه با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت‌های خوبی از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌کند، افزود: یکی از این حمایت‌ها، وام به مشتری برای خرید محصول است اما کمی روند دریافت این وام برای مشتری سخت شده که امیدوارم در این راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدامی انجام دهد.