دستاوردهای انقلاب اسلامی؛ تبدیل ایران از وارد کننده به تولید کننده فناوری
معاون نوآوری وتجاری سازی فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با اشاره به کسب موفقیت های بسیار درحوزه علم و فناوری در۴۱ سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گفت: تبدیل کشور از وارد کننده به تولید کننده فناوری از دستاوردهای مهم اتقلاب اسلامی در حوزه علم و فناوری است.
معاون نوآوری وتجاری سازی فناوری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری با اشاره به کسب موفقیت های بسیار درحوزه علم و فناوری در۴۱ سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران گفت: تبدیل کشور از وارد کننده به تولید کننده فناوری از دستاوردهای مهم اتقلاب اسلامی در حوزه علم و فناوری است.
دکتر پیمان صالحی افزود: در بحث تحقیقات و سرعت رشد علم در کشور سرعت بالایی داشته ایم به طوری که در بحث تحقیقات در سال ۲۰۱۹، ۶۰ هزار مقاله از ایران در اسکوپوس ثبت شده است.
وی بیان کرد: البته این مسیری است که همه کشورهای دنیا رفته اند اما سرعت ما بیشتر از آنها بوده است، در چند سال گذشته سرعت رشد علمی ایران بیشتر بوده و چند سال به دلیل ضریب رشد اول بوده ایم، ما در تحقیقات بنیادی در برخی از رشته ها رتبه چهارم، ششم، دهم، چهاردهم را داریم.
صالحی اظهار داشت: در حوزه فناوری اتفاقات خوبی افتاده، دراین سال ها از وارد کننده فناوری به تولید کننده فناوری تبدیل شده ایم، چون وقتی یک فناوری را وارد می کنید وقتی خودتان طراحی نکرده اید جزئیات آن را نمی دانید بنابراین بخواهید تغییرات بدهید خیلی سخت است، تعمیرو نگهداری را می دهید اما نمی توانید تغییر دهید، در نمایشگاه ایران ساخت و در صنایع دیگر نیز مثل نفت، گاز و پتروشیمی کاری که انجام می دهیم این است که طراحی و ساخت برای خودمان است ومی توانیم بر اساس نیازی که داریم بر روی تولیداتمان تغییر دهیم.
صالحی با اشاره به شکل گیری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دستور مقام معظم رهبری به صورت واقع بینانه افزود: یکی از نقاط عطف فعالیت معاونت علمی و فناوری، تصویب قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان بوده و اجرایی شدن آن، در شش سال گذشته، موضوع فناوری و ورود فناوری به بازار واقعی اتفاقی است که صورت گرفته است.
وی ادامه داد: اگر این مسیر به همین سرعت و پشتیبانی در کشور دنبال شود در آینده در بسیاری از حوزه های استراتژیک نه تنها تولید کننده هستیم بلکه صادر کنند خواهیم بود بنابراین این رویکرد، رویکرد بسیار خوبی است که علاوه بر اتفاقاتی که در ۴۰ سال گذشته افتاده است نشان می دهد که ما مسیررا برای اینکه از تحقیقات بنیادی برسیم به بازار خوب پیگیری کرده ایم، و این اتفاق الان در کشور افتاده و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نوک پیکان تبدیل ایده به ثروت این فعالیت را انجام می دهد.
بی نیازی کشور با اجرای طرح های کلان ملی
صالحی یادآور شد: یکی از حوزه هایی که خیلی مورد توجه هست وخیلی فعالیت خوبی در جهت اقتصاد مقاومتی و رشدرونق تولید دارد، مرکز طرح های کلان ملی است طرح های کلان ملی طرح هایی است که برای اولین بار درکشور ایجاد می شوند و دارای اثربخشی ملی و منطقه ای و بین المللی هستند.
وی بیان کرد: در طرح های کلان ملی ما اولویت های اصلی اسناد بالادستی کشور را به خصوص در هشت سال گذشته مورد توجه قرار داده ایم و پیرو آن هستیم، سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، قوانین مجلس ، مصوبات شورای انقلاب فرهنگی، نقش جامع علمی کشورتمام این ها موضوعاتی است که در مرکز طرح های کلان ملی ما رصد می کنیم.
وی بیان کرد: برای اینکه موضوعات طرح های کلان ملی جهت دهی کنیم، الان در مرکز طرح های کلان ملی در این سال ها ما موفق بودیم و شرکت های دانش بنیان زیاد ی در زمینه تجهیزات پزشکی داریم که نه تنها زمانی وجود نداشتند الان نه تنها فعال شده اند بلکه صادارت نیز دارند و نیاز کل کشور را تامین می کنند.
صالحی گفت: پیچیده ترین تجهیزات پزشکی را الان شرکت های دانش بنیان داخلی می سازند به طور مثال شتاب دهنده پزشکی برای رادیو تراپی برای بیماران سرطانی، دستگاه دیالیز که دستگاه پیچیده ای است الان با توان داخلی تامین شده است، الان بیش از ۶۰ تجهیز پزشکی ساخت داخل در بیمارستان ها کار می کند.
انعقاد قرارداد تولید یکصد قلم مواد اولیه دارویی مورد نیاز کشور توسط شرکت های دانش بنیان
رییس مرکز طرح های کلان ملی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: بنابراین حوزه تجهیزات پزشکی و دارو پیشرفت خوبی داشته ایم، ما در دارو سازی کشور قوی و غنی هستیم اما تا چند سال پیش بسیاری از مواد اولیه داروسازی مورد نیازمان را وارد می کردیم بنابراین با همکاری که بین وزارت بهداشت و معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری است بیش از یکصد قلم مواد اولیه دارویی در چند سال گذشته قراردادهای آن بسته شده، بسیاری از آنها در حال اجرا است و بسیاری نیز مجوز وزارت بهداشت را گرفته اند و در حال تولید است.
صالحی اظهارکرد: موضوع دیگری که در طرح های کلان ملی مهم است، حمل و نقل برقی است، با توجه به جنبه های محیط زیست، بحث انرژی، همه موارد ما هدفگذاری کرده ایم و طرح ساخت موتور برقی را از چند سال پیش شروع کردیم و الان چند کارخانه موتور برقی تولید می کنند، قرارداد ساخت اتوبوس برقی در حال حاضر بسته شده است والان ساخت نمونه ودریافت استانداردهای آن در دست کار است و به زودی در خودروهای برقی نیز قرارداد آن بسته می شود، بنابراین حمل و نقل سبز و زیر ساخت های آن یکی از موضوعاتی که پیگیری کرده ایم.
وی گفت: همچنین در حوزه مواد اولیه ای مورد نیاز در کشاورزی نیز از قبیل بذر، سم، نهاده های کشاورزی نیاز در مرکز، طرح های کلان ملی داریم، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تفاهم نامه های بسیاری در این زمینه دارد اتفاقات خوبی افتاده است و توانسته ایم بخش قابل توجهی داخلی سازی کنیم و به خودکفایی برسیم.
صالحی با اشاره به اینکه تحریک تقاضا یکی دیگر از فعالیت های این معاونت است افزود: برای تحریک تقاضای بازار محصولات دانش بنیان، نمایشگاه ایران ساخت را پیش بینی شده و تا کنون هفت دوره از آن برگزار شده است، امسال این نمایشگاه با نمایشگاه پژوهش و فناوری وزارت علوم همزمان برگزار شد و می توان گفت بزرگترین نمایشگاه تاریخ علم و فناوری ایران بوده است.
وی یادآور شد: ما در نمایشگاه ایران ساخت امسال ۹۰ هزار محصول تولید شده به نمایش گذاشته شد و ۴۰۰ شرکت مختلف حضور داشتند، در این نمایشگاه تجهیز دانشگاه ها و مراکز علمی کل کشور را با محصولات ایرانی با توجه به حمایت ۵۰درصدی معاونت را در دستور کار داشتیم وبنابر این طرح، تحریک تقاضای خوبی برای شرکت های دانش بنیان صورت گرفت.
منبع: ایرنا
ارسال به دوستان