دانشبنیانها آنلاین ارزیابی میشوند
سیدمحمد صاحبکار خراسانی رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به فرایند تصویب و اجرای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در مجلس شورایاسلامی به تبیین جزئیات این قانون و فرایند عملیاتی شدن آن پرداخت.
سیدمحمد صاحبکار خراسانی رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری ضمن تبیین سیر تحولات بینالمللی نوآوری و تجاریسازی فناوری گفت: در طول چند دهه اخیر، واژهای که در میان فعالان اقتصادی بینالمل بسیار پژواک یافته است، «اقتصاد مبتنی بر نوآوری» و «اقتصاد دانشبنیان» است. رکن اصلی اقتصاد دانشبنیان، تولد و رشد شرکتهای بزرگ و توانمندی است که دارایی ارزشمند آنها به جای اموال قابل مشاهده، داراییهای نامشهود و دانش و فرمول ساخت و حق اختراع است.
رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در ادامه افزود: خوشبختانه کشور ما نیز خیلی زود به اهمیت این تغییر بزرگ اقتصادی پی برد و همگام با برخی کشورهای توسعهیافته شروع به ایجاد زیستبوم اقتصاد دانشبنیان کرد. نقطه تحول در این برنامه، تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در مجلس شورایاسلامی است که در سال 1389 به تصویب این نهاد رسید.
صاحبکار خراسانی با اشاره به برخی پیشنیازهای اجرای این قانون، ادامه داد: میتوان گفت که اجرای جدی این قانون و فرایند عملیاتی کردن آن در بازه زمانی سال 1391 تا سال 1392 آغاز شد. در ابتدا سعی شد تا با شناسایی شرکتهای فعال و زمینههای فعالیت این شرکتها، بسترسازی مناسب برای رشد شرکتهای دانشبنیان انجام گیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در ادامه گفت: عمده مسائل مطرح شده در این قانون، ناظر بر حل مشکلات کلیدی شرکتهای دانشبنیان است. در واقع مواد و تبصرههای قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان، در راستای حل مشکلات این شرکتها تصویب شده است. برای مثال شرکتهای دانشبنیان با چالشهای در حوزه گمرک، مالیات، تامین اجتماعی و دیگر مسائل روبهرو هستند که قانون گذار سعی کرده است برای حل این مشکلات ریلگذاری کند و نهادهای اجرایی را به چارهجویی در این حوزهها فراخوانده است.
صاحبکار خراسانی با اشاره به برنامههای عملیاتی شده برای اجرای هر چه بهینهتر قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: در طول سالهای گذشته، بستههای حمایتی مختلفی برای پشتیبانی از این شرکتها تصویب شده است که روز به روز نیز بر تعداد و تنوع این بستههای حمایتی افزوده شده است. برای مثال میتوان به حمایت های استقرار در مناطق مسکونی و نظام وظیفه تخصصی ویژه افراد کلیدی فعال در شرکت های دانش بنیان اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: در سراسر کشور کارگروههای ارزیابی وجود دارد که بر اساس معیارها و چهارچوبهای تعیین شده، شرکتهای فناور متقاضی دانشبنیان شدن را مورد بررسی قرار میدهند و اگر این شرکتها از شرایط لازم برخوردار باشند به عنوان شرکت دانشبنیان شناسایی میشوند و پس از آن امکان استفاده از این مزایایی قانونی برای آنها فراهم میشود.
رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اشاره به جزئیات فرایند ارزیابیها گفت: تمام مراحل ارزیابی شرکتهای دانشبنیان توسط دبیرخانه کارگروه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان انجام میگیرد.
وی با اشاره به تلاش صورت گرفته برای ارائه خدمات آنلاین به شرکتهای دانشبنیان بیان کرد: تمامی فرایندهای مربوط به ثبت نام و ارزیابی شرکت های دانش بنیان به صورت آنلاین ارائه می شود. همچنین کلیه حمایتهای صورت گرفته از شرکتهای دانشبنیان در سامانه برخط daneshbonyan.isti.ir و دیگر سامانههای وابسته به مرکز شرکتهای دانشبنیان، قابل مشاهده است و سعی شده است تا حتیالامکان نیاز به مراجعه حضوری کاهش یابد و کارها با استفاده از بستر اینترنت انجام گیرد.
ارسال به دوستان