خدمات تجاریسازی، مهم ترین دسته از خدمات توانمندسازی است
نشست «معرفی مجموعه خدمات توانمندسازی» برای شرکتهای دانشبنیان، در تاریخ چهارشنبه 25 دیماه 98 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد. در این نشست، مهندس یوسفی به نمایندگی از صندوق نوآوری و شکوفایی، مهندس شکری و مهندس آل احمد حضور داشتند و به معرفی خدمات توانمندسازی نهادهای حمایتی پرداختند.
نشست «معرفی مجموعه خدمات توانمندسازی» برای شرکتهای دانشبنیان، در تاریخ چهارشنبه 25 دیماه 98 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد. در این نشست، مهندس یوسفی به نمایندگی از صندوق نوآوری و شکوفایی، مهندس شکری به نمایندگی از مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان و مهندس آل احمد، به نمایندگی از کریدور خدمات فناوری حضور داشتند و به معرفی خدمات توانمندسازی نهادهای حمایتی پرداختند.
مقدمهای بر خدمات حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی
در ابتدای نشست، مهندس یوسفی در مقدمهای کوتاه گفت: «صندوق نوآوری و شکوفایی در سال 1391 با تمرکز بر فناوری دانشبنیان و فناوریهای برتر آغاز به کار کرد. در سال 97، با آغاز به کار دور سوم هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، تغییر عمدهای در این صندوق به وجود آمد که ارتباطات خوبی را با سایر بازیگران اکوسیستم نوآوری رقم زد و باعث شد این تعامل و درک مشترک در سال گذشته، بیشازپیش پررنگ شود.»
وی افزود: «صندوق نوآوری و شکوفایی بهعنوان بزرگترین نهاد توسعه کشور، خدمات متنوعی را ازجمله ارائه تسهیلات، صدور ضمانتنامهها، خدمات حوزه سرمایهگذاری و همچنین خدمات توانمندسازی را برای شرکتهای دانشبنیان و همچنین حوزه فناور در نظر گرفته است. خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه ارائه تسهیلات، موارد تسهیلات نمونهسازی (بهصورت قرضالحسنه)، تسهیلات پیش از تولید صنعتی، تسهیلات تولید صنعتی و تسهیلات سرمایه در گردش (توسط بانک همکار صندوق)، تسهیلات اشتغالزایی، تسهیلات اوراق خزانه اسلامی (تا سقف 50 درصد ارزش اوراق بهصورت قرضالحسنه)، تسهیلات تأمین دفتر کار و درنهایت لیزینگ و استصناع را شامل میشود.»
خدمات توانمندسازی، شامل حمایتهای بلاعوض است و نیازی به بازپرداخت آنها نیست
مهندس یوسفیپس از ارائه مقدمات لازم، ماهیت حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی را چنین عنوان کرد: «خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی شامل حمایتهای بلاعوض این مجموعه است. به عبارتی در ازای ارائه تسهیلات، شرکت یا بایستی متعهد به بازپرداخت آن تسهیلات میشد و یا ما به ازای آن، سهام شرکت را در اختیار صندوقهای عامل قرار میداد. حال آنکه خدمات توانمندسازی، خدماتی بلاعوض است که شامل حال شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای حوزه فناوری میشود و موارد آموزش، مشاوره، توسعه بازار، خدمات دریافت استانداردها و تأییدیهها، رویدادها و شبکهسازی، عارضهیابی و حفاظت از مالکیت فکری را شامل میشوند.»
خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی
مهندس یوسفی، پس معرفی اجمالی خدمات، به تشریح آنها پرداخت:
خدمت آموزش برای شرکتهای دانشبنیان در دو مقوله قابل دستهبندی است و شامل آموزش از طریق «شبکه کارگزاری» و «دعوت از استاد برای آموزش در محل شرکت» است و شرکتها بنا بر نیاز و تمایل خود میتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند. دومین خدمت توانمندسازی در نظر گرفتهشده، خدمت مشاوره است که تعدادی مرکز مشاورهای را در طبقه سوم ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر کردهایم که شرکتها را حوزههای متنوعی از قبیل حوزه فنی، مدیریتی، توسعه بازار، حقوقی، مالی و بیمه راهنمایی میکنند. شرکتها میتوانند این خدمات را هم بهصورت حضوری، هم بهصورت تلفنی و هم بهصورت آنلاین دریافت کنند.
خدمت استانداردها و مجوزها، خدمتی است که متناسب با محصول دانشبنیان شما قابلارائه است. نکته لازماین است که بایستی توجه داشت این تاییدیهها، در گروه کلی قابلتقسیم بندی هستند که عبارت است از استانداردهای داخلی و استانداردهای خارجی. خدمت توانمندسازی اعطای تاییدیهها شامل مشاوره، تهیه فرمها و تهیه سایر اسناد مکتوب است و شرکتها برای تمام هزینههای ناشی از دریافت تأییدیههای داخلی از حمایت 70 درصد تا سقف 200 میلیون ریال بهرهمند خواهند شد.
خدمت توسعه بازار شامل حمایت از شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و همچنین دعوت و یا اعزام هیئتهای تجاری است. در حوزه نمایشگاهها، شرکتهای دانشبنیان میتوانند برای بازار سازی محصولات دانشبنیان خود، از خدمات بلاعوض صندوق نوآوری و شکوفایی در این بخش استفاده کنند.
در ادامه مهندس یوسفی به خدماتی همچون شبکهسازی، حفاظت از مالکیت فکری، رتبهبندی رقابتپذیری (عارضهیابی) پرداخت و نحوه دریافت هر خدمت را بهتفصیل توضیح داد.
حمایتهای غیر نقدی صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکتهای دانشبنیان
مهندس یوسفی در این ارتباط گفت: «از دیگر حمایتهای در نظر گرفتهشده که عمدتاً جنبهای غیر نقدی دارند، میتوان به در اختیار گذاشتن فضاهایی در ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد. شرکتهای دانشبنیان میتوانند برای برگزاری همایشهای خود در حوزه توسعه کسبوکار شرکت، از فضاهای ساختمان صندوق نوآوری و شکوفایی بهره ببرند. یکی از فضاهای در نظر گرفتهشده، سالن آمفیتئاتر این مرکز است که با ظرفیتی بالغبر 200 نفر، آماده میزبانی از جلسات شرکتهای دانشبنیان، نظیر همایشها، معرفی محصول و ... است.
در ادامه این نشست، مهندس شکری به معرفی خدمات توانمندسازی مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان پرداخت:«خدمات توانمندسازی ارائه شده توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در دو بخش قابل تعریف هستند: 1. خدمات توانمندسازی توسعه کسبوکار داخلی که متولی آن مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان است؛ و 2. خدمات توانمندسازی توسعه کسبوکار خارجی که توسط مرکز تعاملات بینالملل دنبال میشود.»
مهندس شکری، در یک تقسیمبندی کلی، حمایتهای توانمندسازی مرکز شرکتها موسسات دانشبنیان را در 3 بخش مشاورههای کسبوکار، نشستها و خدمات تجاریسازی تقسیمبندی کرد.
وی در تشریح کلی این موارد گفت: «مشاورههای در نظر گرفتهشده در حوزه کسبوکار برای شرکتهای دانشبنیان، مجموعه شامل 52 سرفصل هستند که در 8 عنوان کلی، سازماندهی شدهاند. این عناوین عبارتاند از :1. پیشخوان مشاوره و بیمه 2. پیشخوان مشاوره توسعه بازار و فروش 3. پیشخوان مشاوره توسعه فنی محصولات 4. مشاوره حقوق و مالکیت فکری 5. مشاوره صادرات و واردات 6. مشاوره عمومی مدیریت 7. مشاوره تأمین منابع مالی و 8. پیشخوان مشاوره ویژه تجارت با کشورهای منتخب.»
خدمات تجاریسازی، مهمترین دسته از خدمات توانمندسازی است
مهندس شکری درنهایت، به تشریح خدمات تجاریسازی مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان پرداخت: «دسته سوم خدمات این مرکز، خدمات تجاریسازی است که از نظر کم و کیف، از دیگر خدمات مهمتر تلقی میشود. بهطورکلی 11 خدمت توسط این مرکز ارائه میشود. حمایت هایی همچون: حمایت از تدوین و ویرایش قراردادهای حقوقی، حمایت از طراحی صنعتی محصولات دانشبنیان، حمایت از طراحی و ساخت نمونه نمایشی محصولات دانشبنیان، حمایت از خدمات مالی و حسابداری برخی از مهم ترین از این خدمات است.»
شکری در این رابطه با چگونگی درخواست این خدمات از سوی شرکتها گفت: «شرکتها برای دریافت این خدمات میتوانند با مراجعه به وبسایت مربوطه به نشانی BIZSERVICES.IR، درخواست خود را ثبت کنند.»
حمایتهای تجاری سازی شامل حال شرکتهایی با درآمد کمتر 100 میلیارد ریال است
مهندس شکری، شرط مشمولیت دریافت این حمایتها را چنین عنوان کرد: این خدمات بهصورت حمایتی، تنها شامل حال شرکتهایی است که درآمد آنها در آخرین سال مالی کمتر از 100 میلیارد ریال باشد. البته دقت داشته باشید که خدمات مشاوره و نشستها، فارغ از میزان درآمد شرکت است و ارتباطی به آن ندارد. این سقف تعیینشده، فقط در ارتباط با دریافت خدمات تجاریسازی مطرح است.»
درنهایت این نشست با پرسش و پاسخ و رفع ابهامات حاضران در جلسه به پایان رسید.
ارسال به دوستان