حمایت‌ از کالاهای دانش‌بنیان با استفاده از حداکثر توان تولیدی و خدماتی افزایش می‌یابد

هیات وزیران به استناد بند «د» الحاقی به ماده «9» قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی موضوع بند «پ» ماده «4» قانون جهش تولید دانش‌بنیان؛ آیین‌نامه اجرایی آن را مصوب کرد.

شرکت‌های متقاضی در این آیین نامه شامل شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان موضوع  قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان  و تجاری‌ سازی نوآوری‌ها و اختراعات و واحدهای فناور در مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری می‌شوند. همچنین در این آیین‌ نامه؛ دستگاههای اجرایی موضوع ماده « 5» قانون مدیریت خدمات کشوری و نیروهای مسلح و مجموعه‌های زیرنظر مقام معظم رهبری با اذن ایشان طرف قرارداد با شرکت متقاضی را هم با نام دستگاه کارفرما منظور شده‌اند.

در این آیین‌ نامه تاکید شده‌است که مطالبات قطعی شده شرکت‌های متقاضی متقاضی باید از دستگاه کارفرما با رعایت قوانین و مقررات مربوط، به تایید ذی حساب مدیر مالی در دستگاه کارفرامی فاقد ذی‌ حساب و رییس دستگاه کارفرما رسیده باشد.

دستگاه پذیرنده که شامل دستگاه‌های کارفرمایی می‌ شوند نیز مکلفند در قالب قراردادهای مربوط به فرآیند مربوط به ارجاع کار، انجام تعهدات، پیش پرداخت و حسن انجام کار مطالبات قطعی شده شرکت‌های متقاضی را به عنوان تضمین معتبر بپذیرند. همچنین دستگاه‌های پذیرنده موظفند در صورت درخواست شرکت‌های متقاضی؛ مطالبات قطعی شده آنها را که مربوط به قراردادهای خود یا دستگاه‌ های کارفرمایی دیگر است را به عنوان تضمین معتبر در قراردادهای خود، موضوع مواد ۵ تا ۹ آیین نامه تضمین معاملات دولتی بپذیرد.

دستگاه‌های کارفرما موظفند ضمن تکمیل کاربرگ پیوست این آیین نامه اجرایی که تایید شده به مهر دفتر هیات دولت است، به همان میزان مطالبات قطعی شده شرکت متقاضی که به عنوان تضمین معتبر مورد استفاده قرار گرفته است، مطالبات آن شرکت را در قرارداد خود در زمان انجام تعهدات مسدود کند.

در صورتی که میزان مطالبات قطعی شده شرکت کتقاضی از مبلغ تضامین معتبر مورد نظر کمتر باشد لازم است متقاضی صرفا معادل کسری مطالبات ضمانتانه معتبر ارائه کند.