تولید کیت شناسایی ویروس از سوی شرکت‌های دانش‌بنیان

نمونه ایران ساخت کیت استخراج ویروسی از قابلیت استخراج اسید نوکلئیک نمونه های سرم، پلاسما و بزاق را دارد.

محمدباقر محمودی عضو هیئت مدیره گروه تولیدی ژیوان زیست فناوری روژه در خصوص ویژگی های کیت استخراج ویروسی گفت: در این روش از مواد خطرناک مثل فنل و کلروفرم استفاده نمی شود و RNA ویروس به ستون سیلیکایی متصل می شود در حالی که آلودگی ها از آن عبور می کنند.

 

استفاده از کیت استخراج ویروسی در تشخیص کووید19

سندرم تنفسی حاد کرونا ویروس یک RNA ویروس تک رشته ای است که عامل بیماری COVID-19 بود و از همین شیوه در تشخیص کووید استفاده می شود. در کیت استخراج ویروسی ابتدا ساختارهای سلولی و محافظ ویروس‌ها لیز شده و سپس ژنوم استخراج شده توسط روش ستون سیلیکا جداسازی می‌شود. علاوه بر این بافر لیز کننده این کیت به صورت ویژه‌ای برای تخریب ساختارهای محافظ ویروسی بهینه شده است.

کیت ایران‌ساخت از همان کارآیی نمونه خارجی برخوردار است اما قیمتی به مراتب ارزان تر دارد. به واسطه تولید کیت استخراج ویروسی حدود 40 فرصت شغلی ایحاد شده است.

 

صادرات کیت استخراج ویروسی

این مدیر حوزه دانش بنیان ضمن اشاره به چالش های پیش روی تولیدات دانش بنیان توضیح داد: با وجود چالش های پیش رزو اما کیت استخراج ویروسی به کشور افغانستان صادر شده است و همچنین با تولید کیت استخراج ویروسی حدود 10 میلیون دلار صرفه جویی ارزی برای کشور رقم خورد.

در حال حاضر کیت های استخراج ویروس در بسیاری از آزمایشگاه های مرجع کشور در حال استفاده است که اصالت و جوابدهی آن مورد تایید این مراکز و نهادهای اصلی بهداشتی کشورز قزرارز گرزفته است.