تولید پنجه‌های کربنی با استفاده از فناوری‌های روز دنیا

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از تولید پنجه‌های کربنی با استفاده از فناوری‌های روز دنیا برای افراد معلول در کشور خبر داد و گفت: در صورت تامین اعتبار و افزایش تولید سعی برآن داریم که تولید این محصول را انحصاری کرده تا از واردات چنین محصولی به کشور جلوگیری کنیم.

سیدمحمدرضا خلیلی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه این شرکت دانش‌بنیان در ساخت پروتزهای مصنوعی کربنی پا از مواد کامپوزیت فعالیت می‌کند، اظهار کرد: هدف ما با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اهمیت جهش تولید در کشور، بومی‌سازی محصولات پیشرفته جهانی است. این شرکت درمجموع فعالیت خود را در راستای ارتقای سطح کیفی زندگی معلولان در فعالیت‌های اجتماعی و ورزشی آغاز کرده است.

خلیلی افزود: محصولات تولیدی این مرکز در دو نوع پنجه مصنوعی کربنی راه رفتن و دویدن برای افراد معلول است. می‌توان گفت محققان این شرکت دانش‌بنیان ایران با ابداع دو نمونه پنجه کربنی دریچه‌ای جدید برای استفاده از فناوری‌های روز دنیا توسط معلولان ایرانی گشودند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: جنس پنجه مصنوعی از کامپوزیت کربن اپوکسی است و با داشتن قابلیت انعطاف‌پذیری حرکت روان و بدون آسیب را برای فرد معلول ممکن می‌سازد. فرد معلول می‌تواند با استفاده از این پنجه‌ها در ورزش‌هایی نظیر دوومیدانی حضور یابد.

وی با اشاره به اینکه این محصول اکثرا بر اساس نیاز مشتریان در بخش‌های فیزیوتراپی و ارتوپدی ساخته می‌شود گفت: قیمت این محصول یک‌چهارم مشابه خارجی است. قیمت محصول تولیدی این شرکت به ارزش 5 میلیون تومان است درحالی‌که جنس خارجی حدود 10 تا 15 میلیون تومان است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: اکثر شرکت‌های ایرانی این محصول را از فرانسه و آمریکا وارد می‌کنند درحالی‌که نباید در صورت تولید کالایی در داخل کشور از خارج وارد شود.

وی ادامه داد: ازآنجاکه این محصول جنبه رقابتی دارد و برای خود یک سیستم‌ محرمانه دارد به خاطر همین اطلاعات کامل در سایت‌ شرکت‌ها قرار داده نمی‌شود. ما این طراحی و ساخت پروتز پا را که از پروژه‌های دانشگاهی انتخاب کردیم و با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و شهید بهشتی این پروژه را به نتیجه رساندیم. همچنین کیفیت محصول تولیدی ما ازنظر تحمل بار، عمر و مواد استفاده‌شده و قیمت با جنس خارجی متفاوت است.

خلیلی ادامه داد: تجزیه، تحلیل و آنالیز و ساخت در داخل کشور بوده تاجایی‌که دانش فنی را در این زمینه کسب کرد‌ه‌ایم و اکنون به دنبال افزایش فرایند تولید این محصول در کشور هستیم. با توجه به شرایطی که در منطقه وجود دارد به نظر می‌رسد تولید و فروش خوبی در این زمینه داشته باشیم.

وی بابیان اینکه برای ادامه حیات نیاز به حمایت مالی از سوی دولت داریم؛ اظهار کرد: در صورت تامین اعتبار و افزایش تولید سعی داریم تولید این محصول را انحصاری کرده تا از واردات چنین محصولی به کشور جلوگیری کنیم.

منبع: ایسکانیوز