تولید انواع مکمل های غذایی و خوراک دام از جلبک اسپرولینا
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید انواع مکملهای غذایی و دارویی و مکملهای دام و طیور برپایه جلبک اسپرولینا شدند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، وحید محمدی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان صنایع غذایی برکه سبز ماد آسیا گفت: شرکت دانشبنیان صنایع غذایی برکه سبز ماد آسیا از سال ۹۵ به جمع شرکتهای دانشبنیان پیوست و همچنین به عنوان اولین شرکت در استان مرکزی موفق به دریافت گواهینامه « های تک» از مرکز توسعه فناوری و صنایع پیشرفته است. این شرکت نخستین شرکت دانشبنیان فعال در زمینه تولید انواع مکملهای غذایی برپایه میکرو آلگ های اسپرولینا در ایران است که موفق به دریافت نشان سیب سلامت از سازمان غذا و دارو شده و به تولید انواع میکروارگانیسم بر پایه جلبک اسپرولینا و کلرلا جهت تولید انواع مکملهای غذایی انسان به شکل پودر، کپسول و قرص و همچنین انواع مکمل دام و طیور اشتغال دارد. انواع میکروارگانیسمهای پروبیوتیک مورد مصرف در صنایع، انواع مکمل دارویی و غذایی انسان به شکل کپسول، انواع مکمل دارویی و غذایی انسان به شکل پودر و مکمل دامپزشکی بر پایه جلبک/ گیاه از تولیدات این شرکت محسوب میشود.
وی در خصوص خواص جلبک اسپرولینا گفت: « این نوع از جلبک، برای افرادی که از فقر آهن، پروتئین و املاح معدنی رنج میبرند، گزینه مناسبی است و همچنین از آن جهت که توانایی خاصی در پاکسازی کبد دارد، برای بیماران کبدی بسیار میتواند مفید باشد. تقویت حافظه، کاهش عوارض ناخوشایند شیمی درمانی، کمک به درمان MS، کمک به دفع سموم ناشی از آلودگیهای صنعتی و… از دیگر فوائد این نوع از جلبک محسوب می شود. از ویژگیهای تغذیهایاسپیرولینا برای ورزشکاران می توان به منبع غنی از پروتئین اشاره کرد، پروتئین نه تنها به حفظ توده عضلانی و استخوانی کمک می کند، بلکه برای رشد بدن ضروری است، به همین دلیل ورزشکاران در طول رژیم خود مصرف پروتئین را چه از طریق مواد غذایی اسپیرولینا، شیر، سویا، گوشت، مرغ و… و چه از طریق مکملها در اولویت قرار میدهند. بیش از درصد 60 درصد از وزن خشک اسپیرولینا پروتئین است. همچنین تامین هشت اسید آمینه ضروری اعم از هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین و والین و ۱۰ اسید آمینه غیر ضروری اهمیت این نوع از جلبک را برای ورزشکاران دو چندان میکند. »
محمدی با بیان اینکه نمونههای مشابه دیگری از فرآوردههای جلبک اسپرولینا هم در کشور تولید میشود، ابراز عقیده کرد: « جلبکی که از سوی شرکت دانشبنیان صنایع غذایی برکه سبز ماد آسیا تولید میشود از کیفیت بیشتری برخوردار بوده، پروتئین بیشتری دارد، از رنگ مناسبی بهره مند بوده، بدون بو است و بسته بندی شکیلی دارد و اینها مزیت نسبی این جلبک نسبت به دیگر نمونهها مشابه است» .
محمدی، بستر تهیه مواد اولیه این محصول را محیط زیست و بانکهای سویه (بانک جهانی جلبک) معرفی کرد و در خصوص بازار این محصول گفت: « علیرغم اینکه در داخل بازار خوبی داریم اما هنوز به حوزه صادرات ورود نکردهایم. »
ارسال به دوستان