تسهیلات صندوق توسعه ملی با نرخ سود 14 و 15 درصد به شرکتهای دانشبنیان پرداخت میشود
نشست «آشنایی با تسهیلات صندوق توسعه ملی ویژه شرکتهای دانش بنیان» با حضور نمایندگانی از صندوق توسعه ملی، بانکهای عامل و جمعی از مدیران شرکت های دانشبنیان در تاریخ سهشنبه 5 آذر در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری؛ در این نشست مهندس نبوی مدیر بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی، نمایندگان بانکهای توسعه صادرات، رفاه کارگران، آینده، پارسیان، کشاورزی، صادرات و صنعت معدن به بررسی نحوه دریافت تسهیلات صندوق توسعه ملی برای شرکتهای دانشبنیان پرداختند.
در ابتدای این نشست دکتر منجم زاده معاون مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان به توضیح خدمات و حمایتهای توانمندسازی و تجاریسازی این مرکز پرداخت. منجم زاده در ادامه ضمن معرفی خدمات صندوق توسعه ملی برای شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد که شرکتهای دانشبنیان میتوانند به بانکهای عامل مراجعه و پس از دریافت استعلام از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تایید ارتباط طرح با فعالیتهای دانشبنیان شرکت، از این تسهیلات استفاده نمایند.
در ادامه مهندس نبوی به ارائه قوانین و مقررات صندوق توسعه ملی و نحوه اخذ تسهیلات از این صندوق پرداخت. مدیر بانکی و اعتباری صندوق توسعه ملی 4 روش برای اعطای این تسهیلات معرفی کرد که عبارتاند از عاملیت ارزی، عاملیت ریالی، سپردهگذاری ریالی و سپردهگذاری ارزی. در دو روش اول، صندوق تنها اعتباراتی را نزد بانکها سپردهگذاری میکند و بانکها خود به تصویب طرحها و اعطای این اعتبارات اقدام میکنند اما در دو روش بعدی، صندوق توسعه ملی نیز خود به بررسی طرحهای پیشنهاد میپردازد. مهندس نبوی در انتهای این بخش از سخنانش نرخ سود تسهیلات صندوق را برای شرکتهای دانشبنیان در حوزه آب و کشاورزی 14 درصد و در حوزه صنعت و معدن و صنایع تبدیلی و تکمیلی 15 درصد بیان کرد.
در ادامه نشست نوبت به نمایندگان بانکها رسید تا در مورد نحوه عملکرد بانک متبوع خود برای اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی توضیحاتی را ارائه نمایند.
حسینیان رئیس اداره اعتبارات بانک توسعه صادرات اولین فردی بود که به ایراد توضیحات خویش پرداخت. وی با بیان فرآیند ارائه این تسهیلات در بانک توسعه صادرات، در رابطه با وثایق موردنیاز گفت: شرکتهای دانشبنیان باید حداکثر 80 درصد مبلغ تسهیلات را نزد بانک بهعنوان وثیقه بگذارند.
پسازآن ایمانیان نماینده بانک رفاه کارگران اعلام کرد که تمامی شعب بانک رفاه در چهارچوب قوانین و اختیاراتشان خدمات خود را به شرکتهای دانشبنیان ارائه مینمایند.
حکیم زاده از بانک آینده نفر بعدی بود که پشت تریبون قرار گرفت و به ارائه توضیحات خود پرداخت. وی گفت: دوره بازپرداخت این تسهیلات برای سرمایه در گردش یک سال و برای طرح 7 سال در نظر گرفته شده است. او همچنین اذعان داشت بانک آینده گروهی را بهصورت مجزا در صندوق نوآوری و شکوفایی مستقر کرده تا در کنار شعبات بانک، به ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان بپردازند. حکیمزاده در مورد وثیقههای معتبر موردنیاز این بانک گفت: سپردههای سود دار، سفته و چکهای حاصل از فروش مشتریان راهحلهای مناسبی برای شرکتهای دانشبنیان هستند.
آقای کیمیارودی نماینده بانک پارسیان نفر بعدی بود که به ارائه توضیحات پرداخت. کیمیارودی در ابتدا به بیان الزامات دریافت تسهیلات از صندوق پرداخت ازجمله: حداقل 80 درصد سهام یا سهم الشرکه آنها مستقیم و یا باواسطه اشخاص حقوقی متعلق به اشخاص حقیقی باشد، بیش از 20 درصد اعضای هیات مدیره شرکتها توسط مقامات دولتی تعیین نشوند، لزوم ارائه صورتهای مالی حسابرسی شده، نسبت مالکانه 20 درصد به بالا در شرکتهای دانشبنیان
کیمیارودی در مورد وثیقههای مورد قبول این بانک نیز گفت: تمامی وثایق موجود مورد قبول بانک پارسیان است ؛بعلاوه آنکه شرکتهای دانشبنیان از ضمانتنامههای صندوقهای حمایتی نیز میتوانند بهرهمند گردند.
آقایی نماینده بانک کشاورزی نیز از تشکیل یک دپارتمان برای طرحهای دانشبنیان در این بانک سخن به میان آورد. آقایی از عدم مراجعه شرکتهای دانشبنیان حوزه کشاورزی به این بانک انتقاد کرد و اذعان داشت بانک کشاورزی در ارائه اعتبارات به شرکتهای دانشبنیان چندان موفق عمل نکرده است و از شرکتهای دانشبنیان خواست تا با مراجعه به شعب این بانک از این حمایتها استفاده نمایند.
فراهانی معاون اداره کل طرح بانک صادرات نیز به بیان آماری در مورد ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان پرداخت .
در ادامه نوبت به آقای زاهدی رئیس اداره ارزیابی اعتباری بانک صنعت و معدن رسید. وی گفت: تاکنون 7 طرح دانشبنیان از این بانک منابع مالی اخذ کردهاند و 15 طرح دیگر نیز در حال بررسی است.
خانم هشدار، مدیر برنامهریزی صندوق نوآوری و شکوفایی آخرین نفری بود که به ارائه توضیحات پرداخت. وی از حضور 9 بانک در محل صندوق نوآوری و شکوفایی و تفاهم با 12 بانک دیگر خبر داد و در ادامه گفت: صندوق نوآوری و شکوفایی تنها یک شعبه در تهران دارد اما هماکنون شعب بانکهای همکار بهعنوان شعب صندوق عمل میکنند.
مشتاق ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند درخواستهای خود را در سامانه صندوق نوآوری ثبت و پس از یک ارزیابی کوچک اعطای تسهیلات به آنان صورت میپذیرد.
در پایان جلسه،حاضران به طرح سوالات و موضوعات خویش پرداختند و نمایندگان صندوق توسعه ملی و بانکها به سوالات مربوطه پاسخ دادند.
بر اساس این گزارش بیش از 600 میلیارد تومان اعتبار از این محل نزد بانکهای عامل وجود دارد که شرکتهای دانشبنیان میتوانند برای دریافت تسهیلات به آنها مراجعه نمایند.
ارسال به دوستان