بررسی نحوه ارسال درخواست استفاده از معافیتهای مالیاتی / شرکتهای دانشبنیان متقاضی استفاده از معافیتهای مالیاتی ۱۴۰۲ تا دهم اردیبهشت فرصت دارند
روز سهشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ نشستی تحت عنوان معافیت مالیاتی و آموزش نحوه ارسال درخواست با حضور مدیران شرکتهای دانشبنیان در محل ساختمان مرکزی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری برگزار شد. شرکتهای واجد شرایط و متقاضی برای استفاده از معافیتهای مالیاتی مربوط به سال ۱۴۰۲ حداکثر تا دهم اردیبهشت ۱۴۰۳ فرصت دارند.
روز سه شنبه 28 اردیبهشت 1403 معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری میزبان مسئولین و مدیران شرکتهای دانشبنیانی بود که برای بررسی مسائل مربوط به معافیت مالیاتی و آموزش نحوه ارسال درخواست، خود را به نشستی با همین عنوان رسانده بودند. در این نشست، آقای علیرضا شجاع مرادی، مدیر برنامه اعتبار مالیاتی و کارشناس برنامه اعتبار مالیاتی به ایراد صحبتهایی در حوزههای توضیح نظام جدید حمایتهای مالیاتی شرکتهای دانشبنیان، فرآیند ارزیابی معافیت مالیاتی، نحوه ارسال درخواست و فرآیند ارزیابی ، آموزش سامانه جهت ارسال درخواست و بررسی سوالات پر تکرار، پرداختند. همچنین در انتهای این نشست نیز جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
معرفی نظام جدید حمایتهای مالیاتی شرکتهای دانشبنیان:
شجاع مرادی در توضیح و معرفی نظام جدید حمایتهای مالیاتی شرکتهای دانشبنیان گفت: دسته بندی جدید شرکتهای دانشبنیان به صورت شرکت های نوپا، نوآور و فناور در نظام جدید ارزیابی تعیین شده است. شرایط استفاده از حمایت های مالیاتی برای شرکت های دانشبنیان نوپا، معافیت مالیاتی به میزان درآمدهای حاصل از فروش محصولات دانش بنیان، تا سقف 5 میلیارد تومان فروش و مستقل از سطح فناوری محصول است.
اما در نظام جدید حمایتهای مالیاتی برای شرکتهای دانشبنیان فناور و نوآور معافیت بر حسب نوع محصول در نظرگرفته میشود که به دو صورت محصولات تایید شده با معافیت مالیاتی (محصولات در حوزه فناوری بالا با ارزش افزوده بالا) و محصولات تایید شده بدون معافیت مالیاتی (محصولات با سطح فناوری متوسط رو به بالا) است. در این دسته معافیت مالیات بر درآمد حاصل از محصولات دانش بنیان تایید شده با معافیت مالیاتی و تا سقف 10 میلیارد تومان مالیات بر درآمد در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: برای شرکتهای دانشبنیانی که متقاضی معافیت بیش از حد نصاب 100 میلیارد ریال هستند، برخورداری از معافیت تا میزان هزینههای تحقیق و توسعه با ضرایب تشویقی که به تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رسیده است و حداکثر تا میزان مالیات متعلق به درآمد حاصل از فروش محصولات دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی با رعایت سایر قوانین و مقررات مالیاتی، امکان پذیر است.
مدیر برنامه اعتبار مالیاتی در پایان افزود: لازم به ذکر است شرکتهایی که دارای محصولات دانشبنیان مشمول معافیت مالیاتی نیستند، مطابق شرایط و ضوابط دستورالعمل اعتبار مالیاتی می توانند از اعتبار مالیاتی برخوردار شوند. در این بخش شرکتها و مؤسساتی که از اعتبار مالیاتی بهرهمند میشوند، در همان سال مالی امکان استفاده از معافیت مالیاتی را ندارند. شرکتها و مؤسساتی که برای پروژه تحقیق و توسعه از اعتبار مالیاتی برخوردار شده باشند، بابت کالاها و خدمات تولید شده از نتیجه پروژه مذکور مشمول معافیت مالیاتی نیستند.
نحوه ارسال درخواست و فرآیند ارزیابی:
در ادامه این نشست 2 ساعته نسترن احمدی کارشناس دبیرخانه حمایتهای مالیاتی در مورد فرایند درخواست و ارزیابی استفاده از حمایتهای مالیاتی گفت: این فرآیند ابتدا با اعلام کلیه نامهای تجاری محصولات مشمول معافیت مالیاتی در فراخوان سال 1402 توسط شرکت متقاضی اغاز میگردد. پس از آن ارزیابی انطباق نامهای تجاری با محصولات مشمول معافیت مالیاتی توسط کارگزار و بررسی مستندات فروش محصول در صورت لزوم توسط کارگزار صورت میگیرد. پس از آن به ترتیب نهایی سازی و اعلام محصولات نامهای تجاری معاف به شرکت حداکثر تا 4 ماه پس از پایان سال مالی، ارسال اسامی شرکتها و فهرست محصولات و نامهای تجاری معاف به سازمان امور مالیاتی و راستیآزمایی اسناد فروش محصولات دانشبنیان اعلامی توسط سازمان امور مالیاتی از مراحل ارسال درخواست هستند.
آموزش سامانه جهت ارسال درخواست:
وی در مورد آموزش سامانه جهت ارسال درخواست استفاده از حمایتهای مالیاتی گفت: مرحله اول ثبت درخواست فعالکردن گزینه ارسال اطلاعات اظهارنامه مالیاتی به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری در سامانه tax.gov.ir است.
بعد از آن که گزینه ارسال اطلاعات در سامانه سازمان امور مالیاتی فعال شد، شرکتها باید با مراجع به سامانه جامع دانشبنیان به نشانی My.daneshbonyan.ir سایر مراحل را از منوی حمایتها بخش معافیت مالیاتی پیش ببرند.
این مراحل شامل تکمیل اطلاعات شرکت، انتخاب کالا یا خدمات مشمول معافیت مالیاتی یا ثبت نام کالا و خدمات، تکمیل اطلاعات مالی، بارگذاری اظهارنامههای مالیاتی 1401،1400،1399، وارد کردن اطلاعات رابط شرکت، بارگذاری مستندات شامل اظهارنامه مالیاتی، برگه قطعی و تشخیص مالیاتی و فاکتور و قراردادهای اعلامی میشود.
همچنین در بخش پایانی این نشست شرکتهای دانشبنیان حاضر در آن به طرح پرسشهای خود درباره مباحث مطرح شده پرداختند.
ارسال به دوستان