بذرهای دانه روغنی باکمک شرکتهای دانشبنیان در مسیر توسعه قرار میگیرند
صنعت بذر یکی از تجارت های جهانی سودآور در دنیا است و بر اساس آمارهای موجود ایران هم سالانه عددی حدود 700 هزارتن بذر گواهی شده تولید میکند.
البته به گواه گزارشهای موجود؛ ایران در تامین درصد بالایی از بذرهای مهم و پرمصرف کشور به بازارهای جهانی وابسته است. وابستگی که علاوه بر خروج میزان زیادی ارز از کشور؛ تولیدات را هم کاهش می دهد به همین دلیل تعریف و تدوین برنامه های ملی برای خوداتکایی در تامین این بذرها می تواند ارزش اقتصادی زیادی برای کشور داشته باشد و وابستگی به واردات را کاهش دهد.
یکی از بذرهای کاربردی و مهم که نقش تاثیرگذاری در تامین امنیت غذایی و سلامت جامعه دارد؛ بذرهای دانههای روغنی است. حوزه ای که با 18 پروژه ملی و با تلاش شرکت های دانش بنیان و سرآمدان دانشی و تخصصی کشور قرار است در مسیر توسعه یافتگی قرار گیرد.
3 پروژه در زمینه کلزا، 3 طرح ملی در حوزه آفتابگردان، 2 پروژه در زمینه تولید پنبه، 1 پروژه برای تولید کاملینا، 2 طرح ملی برای توسعه تولید چغندرقند، 3 پروژه در زمینه تولید حبوبات، و 5 پروژه برای تولید سبزی و صیفی در دستور کار قرار گرفته است.
با توجه به اهمیت بذر به عنوان نهاده اولیه در تولید محصولات کشاورزی و مشکل تأمین بذر باکیفیت پس از اعمال تحریمها حمایت از تولید بذر به طور جدی تر در دستور کار کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفت. این کار با کمک شرکتهای دانشبنیان اجرایی می شود.
ارسال به دوستان