انواع فن‌ها با تکنولوژی هایتک بومی‌سازی شد/ گواهینامه بین‌المللی و توان رقابت با آمریکا و اروپا داریم.

محققان شرکت دانش‌بنیان رمزینه ساز آسایش انواع فن‌های ضد آتش، فلکسی بلها، کیسه فن‌های معدنی و فن‌های معدنی و تجهیزات آتش‌نشانی محصولاتی در لبه تکنولوژی را بومی سازی کردند که علاوه بر توان تامین نیاز داخل قابل رقابت با امریکا و اروپا است.

فن‌های ضد انفجار، فن‌های ضد آتش، فلکسی بلها، کیسه فن‌های معدنی و فن‌های معدنی و تجهیزات آتش‌نشانی محصولاتی در لبه تکنولوژی هستند که توسط شرکت دانش‌بنیان رمزینه ساز آسایش در اصفهان بومی‌سازی شده‌اند و حالا با نمونه‌های آن که فقط آمریکایی و اروپایی هستند قابلیت رقابت و البته باقیمتی بسیار پایین‌تر هم دارند. این محققان می‌گویند اگر بحث حمایت از تولید داخل باشد و وارداتی صورت نگیرد نیازهای کشور را تامین خواهند کرد مضافا این‌که گواهینامه بین‌المللی دارند و می‌خواهند با اروپا و امریکا رقابت کنند.

نوراله زکرتی بابیان این‌که فن‌های ضد انفجار سوپرمکنده دمنده‌های جریان محور ضد انفجار است، گفت: به لحاظ فنی کار این دستگاه، تهویه مخازن مخصوص است که قابل اشتعال هستند.

 

فن‌های ضد انفجار در صنایع مختلف اهمیتی فوق‌العاده دارد

وی ادامه داد: استفاده از این فن‌های ضد انفجار برای مخازن نفت، گاز و سایر جاهایی است که مواد اشتعال‌زا در آن وجود داشته و اورهال کردن این دستگاه‌ها نیاز به تهویه کاملا جدی با امنیت بالایی دارد چون اگر این اتفاق بیفتد ممکن است یک پتروشیمی یا پالایشگاه آسیب جدی ببیند.

زکرتی با تاکید بر این‌که فن‌های ضد انفجار که در ایران هم توانستیم به تکنولوژی آن دست پیدا کنیم، تکنولوژی هایتک دارد که تا قبل از این و هنوز هم عمده صنایع ضد انفجاری که در کشور ما استفاده‌شده محصول کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند، بیان کرد: اصل دانش آن در اختیار امریکا و اروپا است طبیعتا چین هم به توانمندی‌هایی رسیده است منتها صنایع چین در رابطه با این تکنولوژی مورد تایید صنایع نفت و گاز و دیگر صنایع مهم کشور ما نیست.

 

فعالیت شرکت شما از چه زمانی شروع‌شده و به کجا رسیده‌اید؟

وی تصریح کرد: ما در سال 1389 کار را با بحث بومی‌سازی و مهندسی معکوس نمونه‌های آمریکایی شروع کردیم و طی این مهروموم‌ها به دستاوردهای خوبی در زمینه فن‌ها رسیده و از مراجع داخلی توانستیم گواهینامه‌ها و استانداردهای مختلف را بگیریم، از ابتدا در لبه تکنولوژی حرکت کردیم منتها در اخذ استاندارد بین‌المللی به دلیل مباحث سیاسی و تحریم‌ها با موانعی مواجه بودیم که باعث تاخیر در اخذ این گواهینامه‌ها شد اما خوشبختانه حالا دستاوردهای ما استاندارد بین‌المللی را هم به‌زودی خواهند گرفت.

 

اگر بحث حمایت از تولید داخل باشد و وارداتی صورت نگیرد توانایی تامین همه نیاز کشور و هم صادرات به همه جهان را داریم

زکرتی در پاسخ به این پرسش که نیاز کشور را کاملا می‌توانید تامین کنید، بابیان این‌که فن‌های ضد انفجار شاخه‌ها و رده‌های مختلف دارد، اظهار داشت: اگر بحث حمایت از تولید داخل باشد و وارداتی صورت نگیرد قطعا توانایی داریم نیاز کشور را که سالانه بیش از 300 تا 400 دستگاه فقط در زمینه فن‌های پرتابل در بحث تهویه و تعمیرات در صنایع نفت و گاز است تولید کنیم، مضافا این‌که توان تولید و تامین نیاز داخل و صادرات در شاخه‌ها و رده‌های مختلف را داریم و چون در شرف اخذ گواهینامه بین‌المللی هم هستیم به همه دنیا می‌توانیم صادرات داشته باشیم و امیدواریم و در سال جاری صادرات هم خواهیم داشت.

 

به‌راحتی توان رقابت با اروپا و امریکا داریم

مدیر مهندسی و فنی این شرکت در پاسخ به این سوال که نمونه شما قابل‌رقابت با نمونه‌های آمریکایی و اروپایی ازنظر استاندارد و قیمت هست، اظهار داشت: بله صد درصد نمونه‌های ما حتی در بازارهای بین‌المللی قابلیت رقابت دارد اگر بحث تحریم‌ها مطرح نبود به‌راحتی توان رقابت هم با اروپا و هم با امریکا داریم چون کیفیت در همان سطح با قیمت خیلی پایین‌تر است.

 

فن‌های ضد انفجار، فن‌های ضد آتش، فلکس بلها، کیسه فن‌های معدنی و فن‌های معدنی و تجهیزات آتش‌نشانی

وی بابیان این‌که ما بحث اشتغال‌زایی را می‌توانیم داشته باشیم، گفت: به خاطر این‌که ازلحاظ دانش و تکنولوژی فقط بحث فن‌های ضد انفجار مطرح نیست بلکه به تکنولوژی و دانشی دست‌یافته‌ایم که امکان تولید چهار شاخه مختلف فن‌های ضد انفجار، فن‌های ضد آتش، فلکس بلها، کیسه فن‌های معدنی و فن‌های معدنی و هم تجهیزات آتش‌نشانی در داخل کشور فراهم‌شده این‌ها 4 شاخه مختلف و 4 کارخانه مختلف است به‌راحتی می‌توانیم اشتغال‌زایی در این رابطه داشته باشیم.

 

95 درصد محصولات ما صد درصد داخلی است/ توان تولید 5 درصد دیگر هم داریم

زکرتی سپس به یک سری مسائل و موانع در رابطه با مواد اولیه هم اشاره و خاطرنشان کرد: البته عمده مواد اولیه در داخل کشور تولید می‌شود. 95 درصد از محصولات ما صد درصد داخلی است فقط نزدیک 5 درصد شاید به آلمان وابسته هستیم که قابلیت جایگزینی با تولیدات داخل دارد که این هم شاید به خاطر کیفیت و یا این‌که تیراژ آن‌قدر بالا نیست که ما بخواهیم آن محصول را خودمان تولید کنیم. درواقع یک توانمندی دیگر ما این است که حتی مواد اولیه را خودمان می‌توانیم تولید کنیم منتها شرطش این است که بازار فرامرزی داشته باشیم، چون بازار داخلی کشور پاسخگوی این نیست که در همه شاخه‌ها وارد شویم.

نوراله زکرتی در ادامه بابیان این‌که دستاوردهای این شرکت همه هایتک و از نیازهای مهم برای کشور هستند، بیان کرد: مثلا نمونه‌های آتش‌نشانی به تعداد ایستگاه‌های آتش‌نشانی موردنیاز است، در رابطه با انواع فن‌ها هم نیاز کشور قابل‌توجه است اما مهم‌ترین مشکل ما این است که بیشتر درگیر مباحث فناوری و تخصصی بوده‌ایم و هنوز فرصت نشده اطلاع‌رسانی و معرفی کاملی نسبت به دستاوردها داشته باشیم از طرفی وقتی اطلاع‌رسانی نشده مسئولان هم بودجه‌ای تخصیص نداده‌اند.

 

لطفا بفرمایید تابه‌حال چه صنایعی از دستاوردهای شما استفاده کرده‌اند و استقبال چگونه بوده است؟

زکرتی گفت: اوایل که با مشکل مواجه بودیم چون حیطه کاری ما صنایع نفت و گاز و پتروشیمی بود که صنایع بسیار حساسی هستند ولی کم‌کم دستاوردهای ما مورداستفاده قرار گرفت و خیلی از پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها در سطح کشور مثلا اصفهان، تهران، عسلویه و ماهشهر تقاضا دادند، آتش‌نشانی‌ها همین‌طور و خیلی از مناطق صنعتی هم تقاضا دادند و حالا محصولات ما را استفاده می‌کنند اما حمایت از تولید داخل باید به صد درصد برسد و اگر مسئولان توجه کنند، آماده‌ایم جهش تولید داشته باشیم.   

وی بابیان این‌که محورمان برای بومی‌سازی، تکنولوژی هایتک و موردنیاز کشور بود، خاطرنشان کرد: توان تامین تمام نیاز کشور را داریم، یک شرکت خانوادگی هستیم روی پای خودمان ایستادیم جلو آمدیم، تکنولوژی و دانش را کسب کردیم تا حالا همه هم‌وغممان دستیابی به تکنولوژی و دانش بود خداراشکر موفق هم بودیم. حالا انتظارمان این است، وزارتخانه‌ها، صنایع نفت و گاز و دیگر صنایع، مسئولان و رسانه‌ها کمک کنند تولیدات ما را حمایت کنند.

نوراله زکرتی مدیرعامل شرکت تعاونی رمزینه ساز آسایش در پایان یادآور شد: اخیرا هم با شیوع ویروس کرونا دستگاه ضدعفونی معابر و خیابان‌ها با نازل‌های میکرونی برای اولین بار در کشور توسط محققان خانواده زکرتی طراحی و تولیدشده و تابه‌حال هم سه دستگاه ضدعفونی‌کننده 630 تحویل ناوگان آتش‌نشانی تهران و تعداد دو دستگاه هم تحویل آتش‌نشانی اصفهان شده است.

منبع:علم و فناوری نیوز

 

تصاویر