امکان جداسازی اسپرم سالم با فناوری نوین میکروفلوییدیک
شرکت دانشبنیان راون سازه از شرکتهای عضو منطقه بین المللی نوآوری ایران موفق به تولید تراشه جداسازی اسپرم با استفاده از میکروفلوییدیک شده که ضمن کاهش هزینهها به جداسازی اسپرم با کیفیت بهتر کمک میکند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمیف فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، این تراشه با بهرهگیری از فناوری میکروفلوییدیک، اسپرمهای سالم را با کیفیت بالاتر و آسیب کمتر نسبت به روشهای سنتی جدا کرده و احتمال موفقیت در روشهای کمک باروری مانند IVF را تا 50 درصد افزایش میدهد. این دستاورد علاوه بر کاهش هزینههای درمان، به صرفهجویی ارزی قابل توجهی نیز منجر شده است.
مجید حسینی، مدیرعامل شرکت دانشبنیان راون سازه در خصوص این محصول گفت: تراشه جداسازی اسپرم (Sperm Separation Chip) در جداسازی و انتخاب اسپرمهای سالم و باکیفیت برای استفاده در فرآیندهای درمانی مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF)، تلقیح داخل رحمی (IUI) و سایر روشهای کمک باروری استفاده میشود.
وی در خصوص ویژگیهای این محصول گفت: تراشه جداسازی اسپرم با استفاده از میکروفلوییدیک، قادر به جدا کردن اسپرم با بهترین کیفیت و در کمترین زمان، بدون آسیب به DNA اسپرم میباشد. برخلاف روشهای سنتی مانند سانتریفیوژ که ممکن است به اسپرمها آسیب وارد کند، محصول ما از فناوری پیشرفتهای استفاده میکند که اسپرمها را با حداقل آسیب و کاهش 90 درصدی ریسک و حداکثر کیفیت جداسازی میکند. این موضوع به حفظ یکپارچگی و تحرک اسپرمها کمک میکند.
حسینی در خصوص نتایج بالینی استفاده از این تراشه افزود: استفاده از محصول تراشه جداسازی اسپرم ما، نتایج نهایی در فرآیندهای باروری مانند لقاح آزمایشگاهی (IVF) را تا 50 درصد بهبود مییابد. این محصول با افزایش احتمال موفقیت در باروری، نسبت به روشهای دیگر مانند swim-up یا مکانیسمهای فیزیکی، کارآمدتر است. در برخی از موارد نیز گزارش افزایش پسرزایی را با استفاده از این روش داشته ایم.
وی، عدم نیاز به تجهیزات پیچیده را یکی دیگر از ویژگی های این محصول برشمرد و ادامه داد: برخلاف برخی روشهای پیشرفته که نیاز به تجهیزات گرانقیمت و تخصصی دارند، محصول ما با استفاده از تجهیزات سادهتر و در دسترستر، نتایج مشابه یا حتی بهتری ارائه میدهد که این امر به کاهش هزینهها و سهولت دسترسی کمک میکند.
مدیرعامل شرکت راون سازه از کسب مجوزهای لازم برای این محصول خبر داد و گفت: مجوز اداره کل تجیهزات پزشکی برای این تراشه کسب شده است و در حال حاضر در مراکز مختلفی این محصول مورد استفاده قرار گرفته است.
وی صرفهجویی در هزینههای ارزی به میزان دو تا سه میلیون دلار، کاهش هزینههای درمان و توسعه صنعت تجهیزات پزشکی در کشور را از دستاودهای این محصول برشمرد و افزود: در حال حاضر سالیانه 100 هزار عدد از این محصول تولید میشود که در صورت حمایت، امکان تولید یک میلیون عدد محصول در سال وجود دارد. کلینیکهای درمان ناباروری و مراکز پژوهشی و دانشگاهی مشتریان عمده این محصول هستند.
محصول تراشه جداسازی اسپرم تولید شرکت راون سازه، کاربردهای گستردهای در زمینههای مختلف مرتبط با باروری و درمانهای ناباروری بهویژه در مراکز درمان ناباروری و کلینیکهای تخصصی IVF دارد.
ارسال به دوستان