امکان کنترل یکپارچه معدن با نرمافزار دانشبنیان
یک شرکت دانشبنیان جهت ارتقاء سطح معدنکاری و رسیدن به استانداردهای انقلاب صنعتی چهارم در کشور نرم افزاری در زمینه هوشمند سازی معادن طراحی کرد.
به گزارش خبرنگار مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، صنایع معدنی یکی از صنایع حیاتی در سراسر جهان است که در تولید مواد معدنی برای مصارف مختلف نقش کلیدی دارد. با پیشرفت تکنولوژی، معدنکاران امروزه میتوانند از تکنولوژیهای پیشرفتهای برای مانیتورینگ و کنترل بهتر فرآیندهای معدنی استفاده کنند.
شرکت دانشبنیان راهکار پویا با هدف ارائه خدمات مشاوره، طراحی و اجرا در حوزه فناوریهای نوین و ارائه خدمات به شرکتهای داخلی و خارجی، کار خود را از سال 95 آغاز کرد.
امیدرضا اژدری، مدیرعامل شرکت دانشبنیان راهکار پویا، کاربرد نرمافزار هوشمندسازی را «مدیریت، تحت یک سیستم واحد» خواند و اظهار داشت: نرم افزار هوشمند سازی معادن، با قابلیت پیش بینی بر اساس مدلهای استخراج شده، ابزار مناسبی برای برنامه ریزی و کنترل در معادن است.
به گفته او، این نرم افزار ترکیبی از بینش داده، تفکر انتقادی و حل خلاقانه مسئله است و راه حلهایی را ارائه می دهد که قبلاً ممکن نبود.
وی ادامه داد: برای این منظور باید از دادههای در لحظه در داشبوردهای مدیریتی معدن و هوشمند سازی معدن برای سرعت بیشتر و تصمیمات با کیفیت تر در لحظه استفاده کرد.
اژدری ضمن اشاره به اینکه، این نرمافزار به برنامهریزان معدن اجازه میدهد تا مجموعه دادههای متفاوت را تجزیه، تحلیل و ترکیب کنند تا بتوانند عملیات بخشهای مختلف معدن را بهبود بخشند، تصریح کرد: هدف اصلی این خدمت، «کمک به توانمندسازی صنایع و معادن در نزدیک شدن به انقلاب صنعتی 4» است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان، یکپارچه سازی اطلاعات، استفاده از اینترنت اشیاء و مکانیزاسیون را سه گام اصلی در هوشمندسازی برشمرد و گفت: جمع آوری و اتصال اطلاعات از بخش های مختلف معادن باعث میشود تا دید یکپارچه و منسجم تری نسبت به عملکرد و وضعیت موجود به وجود آید و این به نوبه خود گامی بزرگی در هوشمندسازی معادن است که تحت عنوان یکپارچه سازی اطلاعات شناخته میشود.
وی افزود: از اینترنت اشیا (IOT) به منظور حذف خطاهای انسانی، دقت بالا و استفاده در شرایط خطرساز برای انسانها استفاده می شود. با توجه به وجود تیم فنی در داخل شرکت طراحی، پیاده سازی و پشتیبانی این سخت افزارها در داخل مجموعه انجام شده و مطابق نیاز پروژه کارفرما طراحی و پیاده سازی میشود.
اژدری به سابقه این شرکت در استفاده از ابزار دقیق و طراحی بردهای IOT به هوشمندسازی خطوط انتقال آب و گاز اشاره کرد و گفت: این ابزار به نوبه خود از اولین فعالیتهای صورت گرفته در این زمینه است.
وی یکی از ابزارهای مهم در افزایش بهره وری، کاهش هزینهها و افزایش ایمنی در معادن را استفاده از ابزارهای هوشمندسازی و سامانههای مونیتورینگ معادن در بخشهای حفاری، استخراج و فرآوری دانست و عنوان کرد: این سامانه ابزاری است که با داشتن ماژولهای مختلف، مدیریت برنامه ریزی معدن را آسان کرده و گزارشهای متنوع مدیریتی را برای کنترل و ارزیابی عملکرد هر بخش در اختیار قرار میدهد؛ به صورتی که قابلیت تعریف طرحهای روزانه، ماهانه، سالانه، ورود اطلاعات عملکردها و در نهایت تعیین انحراف از برنامهها و طرحها نسبت به عملکرد وجود دارد. اتصال به ماشین آلات و دریافت اطلاعات لحظهای از آنها و نمایش و ردگیری عملکرد آنها بر روی نقشه (دیسپچینگ) از دیگر قابلیتهای خدمات هوشمندسازی میباشد.
اژدری، یکی از مهمترین ویژگیهای محصولات این شرکت را قابلیت سفارشی سازی و اختصاصی سازی متناسب با فرآیندها و نیازمندیهای کارفرما خواند و گفت: ما در طراحی سامانه داشبورد مدیریتی معادن و سخت افزارهای اینترنت اشیا، توجه ویژهای به بهره گیری از تکنولوژی اینترنت اشیاء (IOT) و جمع آوری دادههای مورد نیاز برای راهبری و مدیریت معادن و ارائه گزارشهای متنوع داشتیم.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان راهکار پویا، در پایان پوشش دهی تمام فرایندهای معدن، محاسبه سود و زیان ماشین آلات،گزارشهای کاربردی و متنوع و کاربری آسان را از جمله ویژگیهای سامانه هوشمندسازی معدن عنوان کرد.
ارسال به دوستان