ابلاغ آییننامهها و شیوههای جدید ارزیابی شرکتهای دانش بنیان و کارگزاریها تا پایان سال
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان از تلاش برای به روزرسانی، تصویب و ابلاغ هشت آیین نامه و شیوه نامه مرتبط با نظام ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و کارگزاریهای مربوطه تا پایان سال جاری و پیگیری جدی فرآیند محور کردن این نظام در معاونت و در ارتباط با کارگزاریها خبر داد.
به گزارش خبرنگار مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، جلسه کارگزاران ارزیابی شرکتهای دانشبنیان کل کشور با امیر یونسیان، مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان و سایر اعضای این دفتر در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
هدف از برگزاری این نشست هم اندیشی، تعامل بیشتر با شبکه کارگزاران و کارشناسان و احصاء مسائل و رفع چالشهای شرکتهای دانشبنیان در بخش ارزیابی بود. در این راستا در ابتدای جلسه هر یک از ارزیابان به بیان دغدغهها و چالشهای این مسیر و طرح پیشنهادهای خود برای بهبود این روند پرداختند.
در ادامه یونسیان طی سخنانی ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت حضرت زهرا (س) و تشکر از حضور کارگزاران و طرح پیشنهادهایشان گفت: نکات، دغدغهها و پیشنهادهایی که از سوی کارگزاران طرح شد را در بازنگریهای جدید نظام ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان که در دست اقدام است، لحاظ خواهیم کرد.
وی همچنین پاسخگویی برخی از کارگزاریها به دبیرخانه را ضعیف عنوان و بر تسریع این پاسخ گویی جهت بهبود روند کار تاکید کرد.
یونسیان همچنین بر بحث ترویج در حوزه ارزیابی هم متمرکز شد و اظهار داشت: کارگزارانی که در حوزه ترویج ارزیابی فعالیت میکنند، باید به این مهم توجه داشته باشند که موضوع ما ترویج فرایندهای نظام ارزیابی است، نه ترویج نوع مشاوره دانشبنیان شدن شرکتها؛ لذا کارگزاران مکلف به انتخاب فعالیت در یکی از این دو حوزه هستند.
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانشبنیان، تغییر در شیوه نامه انتخاب کارگزاران و فعالیت آنها را هم از دیگر برنامههای این دفتر در دوره جدید دانست و همچنین گفت: با بررسی ارزیابی عملکرد و شبکه کارشناسان فنی که کارگزاران در اختیار دارند، به ایجاد فضای رقابتی بین گارگزارن در راستای بهبود عملکرد آنها اقدام خواهیم کرد.
وی ادامه داد: یکی از معیارهای مهم در ارزیابی عملکرد کارگزاران، دقت و کیفیت در گزارش کارشناسی و استفاده از کارشناسان فنی خبره در ارزیابی شرکتها است.
یونسیان با اشاره به اینکه شیوه نامهها و دستور العملها از دغدغههایی بود که از سوی کارگزاران حاضر در جمع بارها طرح شد، گفت: تلاش ما در دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان بر این است که تا پیش از اتمام سال جاری نسبت به ابلاغ هشت دستورالعمل و شیوه نامه مصوب جایگزین در خصوص نظام ارزیابی در قالب تصویب، بروزرسانی و اصلاح و همچنین فرآیند محور کردن نظام ارزیابی در داخل معاونت و در ارتباط با کارگزاریها اقدام کنیم.
وی در پایان در خصوص نقش پارکهای علم و فناوری و دیگر نهادها و سازمانها در ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت های دانش بنیان خاطر نشان کرد: ما قطعا در فرآیند ارزیابی و شناسایی شرکتهای دانشبنیان پذیرای پیشنهادها و نظرات کارشناسی پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و سایر فعالان زیست بوم فناوری در کشور خواهیم بود ولی ارزیابی و تایید شرکتهای دانشبنیان، "وظیفه حاکمیتی معاونت علمی بوده و به نهاد دیگری واگذار نخواهد شد."
ارسال به دوستان