408 مجموعه دانش‌بنیان در تلاش برای توسعه 4 حوزه دارو و درمان هستند

شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه دارو و فرآورده‌های پیشرفته تشخیص و درمان، طی سال های اخیر به روند توسعه این عرصه کاربردی شتاب دادند.

بر اساس آخرین آمار ثبت شده در حال حاضر 90 شرکت دانش بنیان نوع 1، 298 شرکت دانش بنیان نوع 2 و 20 شرکت دانش بنیان نوع 3 به حوزه دارو و فرآورده‌های پیشرفته تشخیص و درمان ورود کرده اند تا با تولید محصولات و ارائه خدمات خود، نقشی موثر در توسعه این حوزه ها داشته باشند.

مجموعه‌هایی که در زمینه تولید «مواد اولیه سنتتیک دارویی و مکمل (مواد موثره، اکسپیان و استاندارد)»، «فرمولاسیون های پیشرفته دارویی، مکمل ها و آرایشی بهداشتی»، «دارو، فرآورده‌ها و خدمات زیستی و تشخیصی» و «داروهای گیاهی» فعالیت می کنند.

سروش مانا فارمد، پادرا سرم البرز، شفیع دارو آریا، صنایع شیمیایی داروئی ارسطو، حنان طب پارس، فرا تخصصی پردیس ژن فن آوری دانا، آراسل زیست دارو، گار نی ریز پرداز، فناوران سلامت و دارو رامان، نیواد فارمد سلامت، پژوهشگران داروی سبز، پایا فن یاخته البرز، کاوش فرایند شیمی، داروسازی پرند دارو، فناوری دارویی و ساخت آرایه نگار و غیره از جمله شرکت هایی هستند که در این حوزه فعالیت می کنند.

پیش از شکل‌گیری زیست‌بوم فناوری و نوآوری و اعتماد به توانمندی و تخصص جوانان در کشور، تامین بسیاری از اقلام فناورانه مورد نیاز و حیاتی کشور با مشکلات و چالش‌های فراوان و هزینه زیاد از دیگر کشورها تامین می شد و بعضا در روزهای بحرانی و افزایش درخواست‌ها برای برخی از این کالاها و تجهیزات با کمبودهای جدی در بازار داخلی مواجه می‌شدیم. اما چند سالی است که به مدد توانمندی های داخلی، این نیازها به شکلی بومی و تخصصی به پاسخ رسیده است.