1693 شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت فعالیت می‌کنند

تولید محصولات دانش بنیان در حوزه پزشکی و سلامت و ر سیدن به خودکفایی در این زمینه بسیار مهم است. چرا که با توجه به اعمال تحریم ها احتمال پدید آمدن مشکلات گوناگون در واردات این محصولات وجود دارد. تا کنون 1693 شرکت دانش‌بنیان وارد عرصه تولید تجهیزات پزشکی شده اند و بیش از ۲۲۲ هزار طرح پژوهشی و پایان نامه و ۵۵۳ طرح فناوری را به ارمغان آوردهه اند.

تعریفی جهانی سلامت را تامین رفاه کامل جسمانی، روانی و اجتماعی انسان دانسته‌است. مفهومی پیچیده و سخت که تامین آن لازمه بقای جامعه انسانی است.

اهمیت حوزه سلامت در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی علی‌ الخصوص در سالیان اخیر و با شیوع ویروس کرونا، همواره مورد توجه سیاستگذاران قرار داشته‌است. همه کشورها، بخش خصوصی و مجموعه‌ های مردم نهاد در کنار دولت‌ها ایستاده‌ اند تا سلامت عمومی جامعه خود را به بهترین شکل ممکن فراهم کنند.

با توجه به فشارهای خارجی، حوزه  فناوری  سلامت  رسالت خاصی برعهده دارد، تعداد زیادی از شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات تحریمی در حوزه تجهیزات پزشکی را در داخل کشور تولید می‌ کنند و با توجه به مشکلات جدی که در آینده ممکن است در واردات این محصولات ایجاد شود، فعالیت این شرکت‌ها بسیار حائز اهمیت است.

استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق، راهکاری مناسب برای رسیدن به خودکفایی در تولید  تجهیزات  پزشکی  و محصولات سلامت محور است.

 

اشتغال ۲۸ هزار نفر در دانش‌ بنیان‌ های سلامت

بالغ بر یک هزار و ۶۹۳ شرکت دانش‌بنیان در حوزه سلامت فعال هستند، با یک دید کلان در خصوص تبدیل تحقیقات به فناوری در حوزه سلامت می‌ توان گفت که در این چرخه با مقیاس‌های تقریبی تعداد مقالات  ISI  چاپ شده در دانشگاه‌ ها و مراکز تحقیقاتی در حدود ۷۵ هزار مقاله است که از این تعداد بیش از ۲۲۲ هزار طرح پژوهشی و پایان نامه و ۵۵۳ طرح فناوری تهیه شده است.

همچنین کل اشتغال شرکت‌های دانش‌بنیان سلامت بالغ بر ۲۸ هزار نفر است که ۳۴۳ محصول فناور سلامت و ۳۳۵ اختراع در علوم پزشکی ثبت شده است. در حال حاضر بالاترین فراوانی شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه سلامت بر اساس حوزه تخصصی مربوط به دارو و فرآورده‌های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان است.

 

رشد بازار سلامت دیجیتال

سلامت  دیجیتال  نیز به سرعت در تمام جهان در حال رشد است. سلامت دیجیتال به کاربرد فناوری‌های نوظهور مانند هوش مصنوعی، بلاکچین، اینترنت اشیاء، کلان‌ داده،   واقعیت  افزوده  و سایر فناوری‌های به‌ روز و داده محور در حوزه سلامت اعم از سلامت عمومی، تشخیص، درمان و پیشگیری اطلاق می‌شود.

پس از همه گیری ویروس کرونا، اهمیت خدمات سلامت دیجیتال بیش از پیش بر همه آشکار شد. در ایران نیز اجزای زیست‌ بوم نوآوری سلامت شامل شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق توجه ویژه‌ای به سلامت دیجیتال دارند و به نظر می‌ رسد که موج این تحول بنیادی در آینده نزدیک سیستم سلامت ایران را نیز دربربگیرد.

در حال حاضر ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق به حوزه سلامت دیجیتال باعث رشد این حوزه شده و نیازهای جامعه در حال شناسایی و برطرف شدن است.