13 محصول دانش‌بنیان کاربردی در صنعت هوایی به بازار رسید

افزایش تولید و اشتغال‌زایی از جمله دستاوردهایی است که از رهگذر اقتصاد مقاومتی و توجه به شرکت های دانش بنیان و خلاق به دست می‌آید.

این باور شکل گرفته که تنها راه خودکفایی کشور و برون رفت از مشکلات اقتصادی، اتکا به توان داخلی و اعتماد به دارایی های دانشی و تخصصی خودمان است. اینکه تولید را با خلاقیت و نوآوری گره بزنیم و دستاوردهای آن کام مردم را شیرین کند. این اتفاق زمانی میسر خواهد شد که ایران در همه زمینه ها و صنایع به توسعه یافتگی برسد و از نیروی انسانی ماهر و نخبه خود برای پیشرفت علمی و فناورانه کشور بهره ببرد.

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم به عنوان یکی از پیشتازان در عرصه حمایت از توان نخبگانی و علمی کشور، پیش قدم شده است و از شرکت های دانش بنیان و خلاق فعال در صنایع مختلف حمایت می کند. به طور مثال با همین پشتیبانی های مادی و معنوی 13 محصول دانش بنیان در صنعت هوایی بومی سازی شد و به بازار رسید.

شرکت دانش بنیان پراویا یکی از این مجموعه ها است که از حمایت های ستاد  توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری بهره برد و توانست توانمندی های خود را به منصه ظهور برساند و تخصص خود را به شکلی کاربردی در تامین نیازهای کشور به کار برد.

این مجموعه کار خود را با تولید روانکارهای هوایی و بی نیاز کردن صنعت هوایی از واردات این محصولات آغاز کرد و در حال حاضر با داشتن ۱۳ محصول هوایی که ۴ محصول آن روغن موتور هواپیماهای پیستونی، ۳ روغن توربین جت ( روغن موتور هواپیماهای جت )، ۴ سیال هیدرولیکی، 1 روغن گیربکس هلیکوپتر و یک گریس را تشکیل می دهد بزرگترین سبد محصولات پر مصرف هوایی را در بین رقبای خارجی خود مانند شل، اگزان موبیل، ایست من و نایکو را دارا است. از این تعداد؛ 7 محصول به دست مشتریان رسیده و 5 محصول دیگر در مرحله تست های نهایی و اخذ تاییدیه ها است.

به گفته محمد جواد خواجه مدیر گروه پراویا، این مجموعه با به کار گیری نخبگان و متخصصان کشور در حوزه مواد شیمیایی همزمان با تولیدات خود در شرکت نفت بهران که نخستین همکار این شرکت محسوب می شود، فرمولاسیون محصولات دیگر هوایی در صنعت هوانوردی را نیز در دستور کار قرار داد و در انتهای سال 1399 توانست به فرمول 5 محصول دیگر که سه محصول آن روغن توربین جت در سه استاندارد مختلف (روغن موتور جت)، یک روغن هیدرولیک هواپیما  و یک گریس است دست پیدا کند.

این شرکت که محصولات خود را با نام تجاری پراویا به بازار عرضه می کند؛ با حمایت های معاونت علمی و فناوری به جمع شرکت های دانش بنیان پیوست تا بتواند به عنوان یک شرکت دانش بنیان ایرانی عنوان نخستین تولید کننده تخصصی روانکارهای هوایی در خاورمیانه را به خود اختصاص دهد.

تامین محصولات راهبردی هوایی

این فعال فناور ادامه داد: با تولید این محصولات؛ ایران از واردات 12 محصول پر مصرف و استراتژیک هوایی که تولید آن تنها در اختیار دو کشور در جهان است و بیشترین فشار تحریم ها را به خود اختصاص داده است بی‌نیاز شده و به عنوان سومین کشور تولید کننده روانکارهای هوایی صاحب فرمولاسیون در جهان شناخته خواهد شد. تا نه تنها از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری کند بلکه با تولید و صادرات روانکارهای هوایی با کیفیتی برابر و حتی بالاتر از نمونه مشابه خارجی به کشورهای منطقه و حتی اروپا بتواند ارز آوردی بسیار قابل توجهی برای کشور داشته باشد.

شرکت دانش بنیان پراویا در کنار محصولات هوایی خود نیز به فرمولاسیون و تولید روانکارهای های تک در تمامی صنایع که تا به امروز به هر دلیلی در کشور تولید نشده و به صورت واردات تامین می شود پرداخته و به کمک نیرو های متخصص، توانسته 3 محصول صنعتی برای استفاده در سالن های تولید کارخانه‌جات خودرویی و همچنین 16 محصول برای استفاده در خودروهای روز جهان که بخش زیادی از آن ها از بازار جهانی تامین می شد را فرموله و تولید کند که به زودی وارد بازار خواهد شد.

بخش زیادی از محصولات پراویا گیاهی ، سنتزی و زیست تخریب پذیر بوده و با توجه به استفاده شرکت دانش بنیان پراویا از ظروف فلزی در محصولات خود تلاش دارد تا وظایف خود را نیز در خصوص حمایت از محیط زیست و طبیعت ارزشمند انجام دهد.

همچنین شرکت دانش بنیان پراویا با شعار حمایت از تولید ملی ایران تلاش کرده است تا تمامی ماشین الات تولید ، دستگاه های آزمایشگاه و هر آنچه که در کارخانه پراویا امکان تولید ملی داشته را با افتخار از تولیدات با کیفیت ایرانی استفاده می کند و به جز چند دستگاه رایانه تمامی لوازمات این کارخانه ایران‌ساخت است.