شرکتهای دانش بنیان در هر سطحی میتوانند از حمایتهای بیمهای استفاده کنند
دومین نشست از سلسله نشست های معرفی نظام جدید دانشبنیان با موضوع حمایتهای بیمه ای امروز ۲۲ مرداد ماه با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان و جمعی از فعالان شرکتهای دانشبنیان در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دومین نشست از سلسله نشستهای معرفی نظام جدید ارزیابی با موضوع حمایتهای بیمهای امروز صبح با حضور کارشناسان و مدیران معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان و جمعی از نمایندگان شرکتهای دانشبنیان در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان برگزار شد.
حمایت از شرکتهای دانش بنیان، منوط به عملکرد آنها در چرخه اقتصادی است
در ابتدای این نشست دکتر حسین فتح الهی، دبیر کمیته تحول ارزیابی شرکتهای دانشبنیان ضمن اشاره به کلیاتی از نظام جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان گفت: در نظام قدیم ارزیابی شرکتها در دورههای دو یا سه ساله و به صورت مقطعی لحظهای انجام میشد و مسیر رشد طی شده توسط شرکت در طول زمان در ارزیابیها و حمایتها در نظر گرفته نمیشد. همچنین ارزیابی صرفاً بر موضوع سطح و پیچیدگی فناوری تمرکز داشت و نسبت به مطلوبیتهای ملی از قبیل؛ایجاد ارزش افزوده اقتصادی، اشتغالآفرینی، ارتقاء بهرهوری و نظایر آنها، تقریباً بیاعتنا بود. از طرفی حمایت از شرکتها متناسب با نیاز واقعی آنها و براساس سطح بلوغ و رشد شرکتها نبوده و اثربخشی حمایت اندازهگیری نمیشد. همچنین در این مدل از مشارکت سایر بازیگران زیستبوم از جمله ستادهای توسعه فناوری و پارکهای فناوری استفاده نشده و به اولویتهای آنها توجه کافی نمیشد. ما در رویکرد گذشته، ایجاد فضای حمایتی ویژه برای شرکتهای تکنولوژیمحور داشتیم اما در رویکرد جدید به سمت حمایت از فعالیتهای نوآورانه با هدف ایجاد اقتصاد مبتنی بر دانش و نوآوری با نقشآفرینی همه بازیگران میرویم.
فتحاللهی ادامه داد: ما اکنون تغییر رویکردی از حمایت عمومی و یکسان از همه شرکتها به حمایت هوشمند براساس نقشه راه رشد از هر شرکت را در برنامه داریم. حمایتهای پایه (براساس ارزیابی اولیه) همانند اعطای برند دانشبنیان، معرفی به صندوقها برای تسهیلات محدود، امریه سربازی و استقرار در کاربری مسکونی هستند و حمایتهای خاصی (نیازمند ارزیابی حین حمایت) هم مانند تولید بار اول، اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه و سرمایهگذاری، حضور در کنسرسیومها و پروژههای کلان و تسهیلات بزرگ وجود دارند.
دبیر کمیته تحول ارزیابی با بیان اینکه در نظام جدید دانشبنیان، شرکتها به سه دسته «نوپا»، «نوآور» و «فناور» تقسیم میشوند، افزود: « اگر در آخرین سال مالی فروش کل شرکت دانشبنیان، کمتر از پنج میلیارد تومان باشد، «نوپا» محسوب میشود که تقریبا 80 درصد شرکتها در این دسته هستند و اگر بیش از پنج میلیارد تومان فروش داشته باشند، در دسته «نوآور» و «فناور» قرار می گیرد و آنچه شرکتهای «نوآور» و «فناور» را از هم تفکیک و متمایز میکند، داشتن لیست بیمه حداقل 10نفر و فروش 50 درصدی محصولات دانشبنیان در آخرین سال مالی است. بنابراین، اگر شرکتی بالای پنج میلیارد تومان فروش کل داشته باشد و از این دو شرط برخوردار باشد، «فناور» و اگر دو شرط مذکور را نداشته باشد، «نوآور» محسوب می شود».
در نظام جدید دانشبنیانها مسیر رشد شرکتها هم رصد میشود
دکتر امامی مدیر کل دفتر حمایت از شرکت های دانش بنیان به عنوان دیگر سخنران این جلسه نیز صحبتهای خود را بر ضرورت ارائه نظام جدید دانشبنیان معطوف کرد و گفت: « بیش از یک دهه از قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان میگذرد، این قانون از سال 89 کلید خورد و در سال 91 اجرایی شد و اکنون نیاز به بازنگری در آن برجسته شده است».
امامی همچنین افزود: با توجه به اینکه قبلا ارزیابی شرکتهای دانش بنیان به صورت نقطهای انجام میشد و به مسیر رشد شرکتها توجهی نداشتیم، طبیعتا خیلی از موارد نادیده گرفته میشد. اکنون به دلیل اینکه ارزیابیها شکل جدیدی به خود گرفتهاست، حمایتهای ما هم دچار تغییراتی شدهاند. البته یک سری از حمایتها مانند استقرار شرکتهای دانشبنیان، سربازی، زیرگروههای قانون کار و بیمه بیکاری و ... همچنان همگانی پابرجاست و مواردی چون معافیت حق بیمه شرکتها، بخشودگی جرائم بیمهای و ... شامل هر سه دسته خواهد شد.
وی در خصوص حمایت های بیمه ای از شرکت های دانش بنیان عنوان کرد: هر چهار حمایت بیمه ای یعنی معافیت حق بیمه قرارداد، بخشودگی جرائم بیمهای، زیرگروههای قانون کار و بیمه بیکاری و زیرگروه حل و فصل مسائل بیمه ای به هر سه دسته از شرکت های دانش بنیان اعم از نوپا، نوآور و فناور تعلق می گیرد.
متمرکز شدن قراردادهای بیمهای و سامانهای شدن آنها
دکتر میدانلو، مسئول اجرایی حمایتهای بیمهای، دیگر سخنران این جلسه بود که نکاتی را در خصوص شیوه نامه حمایت بیمهای در نظام جدید دانشبنیان ارائه کرد و گفت:«در شیوهنامه حمایت بیمهای از شرکتهای دانشبنیان، صرفا قراردادهای مرتبط با فعالیتهای دانشبنیان مورد تائید است. طرف قرارداد بایستی شرکت دانشبنیان باشد و نه اشخاص، شروع قرارداد محصول مرتبط شرکت(پیمانکار) باید مورد تائید باشد، تصویر کامل قرارداد و یا در صورت عدم عقد قرارداد ارائه فاکتور الزامی است، کل مبلغ قرارداد بایستی در خصوص تولید کالا یا خدمات دانشبنیان مورد تائید باشد و استفاده از تسهیلات این بخشنامه نافی بهره مندی شرکتها از سایر بخشنامههای تامین اجتماعی نخواهد شد».
وی در ادامه افزود:«طبق توافق بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان با بیمه ایران مقرر شد شرکتهای دانش بنیان به مدت پنج سال از خدمات بیمه بازرگانی بهره مند شوند».
میدانلو تاکید کرد که در شیوه نامه اجرایی این تفاهم نامه شش نوع خدمت اعم از بیمه آتش سوزی، بیمهنامههای مسئولیت، بیمه اشخاص، بیمه مهندسی شکست ماشینآلات الکترونیک و مکانیکال و .... برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
مسئول اجرایی حمایتهای بیمهای معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در پایان سخنان خود در مورد برنامههای پیش روی معاونت توسعه شرکتهای دانشبنیان در بخش حمایتهای بیمهای از ایجاد شعبه مجازی برای شرکتهای دانشبنیان خبر داد و آن را راهکاری برای متمرکز شدن قراردادها و سامانهای شدن روند انجام کار بدون مراجعه حضوری به شعب تامین اجتماعی دانست.
ارسال به دوستان