دانش‌بنیان‌ها در حوزه پخش فرآورده‌های سوختی فعالیت می‌کنند

شرکت دانش‌بنیان ریزسازگان تکین با تولید یک سامانه تلاش می‌کند تا به کمک فناوری، تغییراتی ساختاری در حوزه پخش فرآورده‌های سوختی ایجاد کند.

احمد رشید هم‌بنیانگذار شرکت دانش‌بنیان ریزسازگان تکین با بیان اینکه صنعت نفت و گاز برای کشور از اهمیت راهبردی برخوردار است، گفت: با توجه به اسناد بالادستی نظام و راهبردهای رهبر انقلاب اسلامی، در سال‌های اخیر، تعداد زیادی شرکت دانش‌بنیان در این حوزه فعال شده‌اند. ما نیز به عنوان یک جمع دانشگاهی، تلاش کردیم تا با ایجاد واحد تحقیق و توسعه، بر روی اتوماسیون سیستم‌ها و صنایع مرتبط با این حوزه و تولید قطعات الکترونیک و نظایر آن متمرکز شویم.

یکی از محصولات این شرکت دانش‌بنیان، سیستم rtu است. این سامانه معمولاً به منظور اندازه‌گیری، کنترل و مدیریت ایستگاه‌های راه دور به کار می‌رود. این سیستم غالباً در نیروگاه‌های کشور و در صنایع نفت، گاز، کانال‌ها و مخازن آب و فاضلاب، مترو و حوزه‌های مختلف دیگر نصب می‌شود و باعث افزایش بهره‌وری در کل آن سیستم می‌شود.

سیستم rtu با جمع‌آوری دیتا از مکان‌های موردنظر و ارسال آنها به مرکز کنترل، خرابی‌های احتمالی در این نقاط را تشخیص می‌دهد. در واقع می‌توان گفت این سامانه در کاهش خطرات زیان‌بار نقشی اساسی دارد. در این سیستم اطلاعات از یک نقطه کاری به صورت منقطع دریافت و جمع‌آوری می‌شود و سپس به صورت یکجا به مرکز کنترل تعریف‌شده ارسال می‌شود.

محصول تولید شده توسط این شرکت، علیرغم دارا بودن استانداردهای کیفی با قیمتی در حدود 800 دلار عرضه می‌شود، در حالی که نمونه مشابه خارجی از جنوب شرقی آسیا قیمت 1200 دلاری دارد.

یکی دیگر از پروژه‌های کاری این شرکت نیز که در مراحل پایانی قرار دارد، تعریفی سامانه‌ای است که شهروندان بتوانند بدون نیاز به کارت‌های دیگر و تنها با استفاده از کارت‌های بانکی خود، نسبت به دریافت فرآورده‌های سوختی کنند، به گفته مدیران این شرکت تمام قطعات، پلتفرم‌ها و سامانه‌های مورد نیاز این طرح در این مجموعه دانش‌بنیان تولید شده است.

معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در همکاری تنگاتنگ با صنعت، نفت، گاز، پتروشیمی، پالایش و پخش کشور قرار دارد و سالانه ده‌ها رویداد مشترک برگزار می‌شود تا سطح همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های فعال در این صنعت، ارتقاء یابد.