برگزاری وبینار «آشنایی با ساز و کار ارتباط شرکتهای دانشبنیان با شرکتهای صنعتی»
در روز سهشنبه هفتم مردادماه شاهد برگزاری وبینار با عنوان «آشنایی با سازوکار ارتباط شرکتهای دانشبنیان با شرکتهای صنعتی» بودیم که شاید بتوان آن را یکی از مهمترین موضوعاتی دانست که در نشستها و وبینارهای برگزار شده توسط مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان به آن پرداخته شده است.
در روز سهشنبه هفتم مردادماه شاهد برگزاری وبینار با عنوان «آشنایی با سازوکار ارتباط شرکتهای دانشبنیان با شرکتهای صنعتی» بودیم که شاید بتوان آن را یکی از مهمترین موضوعاتی دانست که در نشستها و وبینارهای برگزار شده توسط مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان به آن پرداخته شده است. موضوعی که این بار توسط مهندس ترابی، کارشناس مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان تشریح و تمامی چالشها و فرصتهای پیشروی بازیگران عرصه صنعت و فناوری را مورد بررسی قرارداد.
اجرا و عملیاتی سازی فرایند بهمرسانی فناورانه، نیازمند مدیریتی دقیق است.
از برجستهترین چالشهای موجود در ارتباط با ارائه محصولات دانشبنیان، عدم شناخت درست و مناسب صنایع از شرکتهای داخلی است و گاه بهمنظور برطرف سازی نیازهای فناورانه موجود، به توانمندی شرکتهای دانشبنیان آن طوری که شایسته است توجهی نمیشود. مهندس ترابی در ارتباط با اهمیت مدیریت این چالشها عنوان کرد: « بهمرسانی فناورانه یعنی مدیریت فرایند ایجاد همکاری فناورانه میان صنایع و شرکتهای دانشبنیان که با هدف برطرفسازی نیازمندیهای فناورانه صنایع و با تکیه بر توان داخلی و توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان انجام میپذیرد.» وی در ادامه افزود: « لازم است این مدیریت به صورت دقیقی انجام پذیرد تا علاوه رفع چالشهای موجود (در درجه اول)، باعث توسعه بازار شرکتهای دانشبنیان و خلق درآمدهای پایدار، ایجاد اشتغال پایدار برای دانشآموختگان جوان دانشگاهها، کاهش میزان خروج ارز و ... شود که هر یک به تنهایی دارای اهمیتی است که نمیتوان از آن چشمپوشی کرد.»
مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان، متولی اصلی فرایند بهمرسانی فناورانه است.
مهندس ترابی در ارتباط با مدیریت این فرایند عنوان کرد: «مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان با در اختیار داشتن یک بانک اطلاعاتی دقیق حاوی اطلاعات بیش از 13 هزار شرکت، 30 هزار محصول و همچنین لیست توانمندیهای فنی این شرکتها، ارتباط مستمر با شرکتهای دانش بنیان و تعامل گسترده با دستگاههای اجرایی و صنایع، این توانایی را دارد که به عنوان متولی امر، نسبت به ایجاد و تویعه روابط میان صنایع و شرکتهای دانش بنیان اقدام نماید.» وی افزود: «این مهم با همراهی کارگزاران تبادل فناوری، شرکتها و موسسات صنعتی و شرکتهای دانش بنیان و فناور امکانپذیر است.»
اقدامات بسیاری بهمظور توسعه زیرساختها در حال انجام است.
«توسعه و توانمندسازی کارگزاران تبادل فناوری، توسعه زیرساختهای اجرایی نرم به منظور بهمرسانی، شروع یکپارچهسازی فرایندهای موازی دستگاههای متولی و ایجاد بانک نیازمندیهای فناورانه از جمله اقداماتی است که به منظور توسعه زیرساختها و توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته و اقدامات دیگری نیز در دست بررسی و اجرا هستند.»
در ادامه این وبینار، شرکتهای دانش بنیان حاضر سوالات خود را در ارتباط با فرایند بهمرسانی فناورانه مطرح کرده و مهندس ترابی به این سوالات پاسخ دادند. لازم به ذکر است فایل ویدیویی این وبینار و همچنین پاورپوینت مدرس، هفته آینده از طریق وبسایت daneshbonyan.ir در دسترس قرار خواهد گرفت.
مطالب مرتبط
یکی از شرایط لازم برای افراد متقاضی دریافت تسهیلات نظام وظیفه تخصصی شرکتهای دانشبنیان و فناور در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، کسب امتیاز علمی و فناورانه است؛
وبینار «آشنایی با فرایند دریافت معافیت مالیاتی» ویژه شرکتهای دانش بنیان، با حضور مهندس پارسا کارشناس امور مالیاتی مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در روز سهشنبه 24 تیرماه برگزار شد. مراحل فرایند اخذ معافیتهای مالیاتی و مواد قانونی مرتبط با آن از جمله نکاتی بودند که مهندس پارسا در این وبینار به آنها اشاره نمودند.
نشست «آشنایی با ابزارهای بهم رسانی صنایع و شرکتهای دانشبنیان»، چهارشنبه 30 بهمنماه 98 در سالن شیخ بهایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با حضور مهندس ترابی، کارشناس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و مهندس یوسفی، کارشناس صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
ارسال به دوستان