هنگامی‌که شروع یک کسب کار در ذهن شکل می‌گیرد اولین مانعی که در ذهن ایده پرداز به وجود می‌آید، سرمایه اولیه برای شروع است که این مانع به‌راحتی با روش‌های خاص و حرفه‌ای از میان برداشته می‌شود به‌علاوه بعد از موفقیت رسیدن کسب‌وکار، برای پیشرفت و اهداف بزرگ‌تر کسب‌وکار، روش‌های زیادی برای تأمین سرمایه آن وجود دارند.

یکی از این روش‌ها مذاکره با سرمایه‌گذار است. داشتن سرمایه‌گذار خصوصاً در شروع یک کسب‌وکار بسیار پراهمیت است از طرفی صاحب ایده تمام تمرکز خود را بدون نگرانی روی پیشرفت کسب‌وکار می‌گذارد از طرفی دیگر سرمایه‌گذار به سود توافق شده می‌رسد. نکته مهم و قابل‌توجه، جلب سرمایه‌گذار به کسب‌وکار است. موضوع و اهداف کسب‌وکار باید به‌طور واضح به سرمایه‌گذار توضیح داده شود همچنین گفتگو صریح و شفاف به جذب سرمایه‌گذار کمک می‌کند و هرچقدر قاطعانه و با برنامه بلندمدت گفتگو انجام شود، اعتماد سرمایه‌گذار بیشتر جلب می‌شود لازم به ذکر است هنگام گفتگو با سرمایه‌گذار شرح مثال‌های موفق در زمینه کسب کار مشابه بسیار تأثیرگذار است، کسب‌وکارهایی که اهداف مشترک با شما داشتند و در زمان مشخص باوجود موانع احتمالی به آن‌ها رسیده‌اند.

به‌طورکلی واقع‌گرا بودن در مذاکرات با سرمایه‌گذاران می‌تواند در تصمیم‌گیری آن‌ها، بسیار کمک‌کننده باشد به همین دلیل داشتن اهداف مالی بلندمدت از الزامات این مذاکرات می‌باشد به‌علاوه همه نیازهای اولیه که هزینه‌های زیادی دارند و توسط سرمایه اولیه باید تهیه شوند باید دقیق ذکر شوند و در آخر مذاکره با سرمایه‌گذار طبق شرایط موجود نیاز به مشاوره حرفه‌ای در این حوزه دارد. یک مشاور باید روش‌های مذاکره با سرمایه‌گذار را به بهترین نحو بیان کند و صاحب کسب‌وکار را در این راستا راهنمایی کند.

صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری باهدف توانمندسازی صاحبان کسب‌وکار، حمایت مشاوره روش‌های مذاکره با سرمایه‌گذار را ارائه می‌دهد متقاضیان می‌توانند از طریق لینک برای مشاوره ثبت‌نام نمایند.

 از روش‌های دیگر تأمین سرمایه کسب‌وکار می‌توان به ارزش‌گذاری سهام شرکت و فروش آن به سرمایه‌گذاران اشاره کرد. زمانی که کسب‌وکار به موفقیت برسد و روند پیشرفت صعودی داشته باشد، شرکت می‌تواند برای شروع فازهای جدید و افزایش تولیدات، سرمایه بیشتری را وارد چرخه کسب‌وکار کند و اهداف جدید خود را گسترش دهد. ارزش واقعی سهام شرکت می‌تواند برای سرمایه‌گذار بسیار پراهمیت باشد. این ارزش‌گذاری با بررسی دقیق به چند روش انجام می‌شود. ارزش بازار سهام یکی از روش‌های ارزش گزاری سهام است که به قیمتی که از طریق عرضه و تقاضا بازار حاصل می‌شود اطلاق می‌شود. قیمت‌گذاری بر اساس سودآوری شرکت هم انجام می‌شود که تحلیل آن به ارزش بازار سهام مربوط می‌شود.

 در اکثر کشورهای توسعه‌یافته، توسعه فناوری باعث افزایش تولیدات پیشرفته در سطح جهانی شده است. همچنین در حال حاضر فناوری قدرت کشورها را در رده‌بندی جهانی مشخص می‌کند ازاین‌رو ارزش‌گذاری دانش فنی جایگاه ویژه‌ای در دنیا برخوردار است. فناوری ازجمله دارایی‌های نامشهود است که در سال‌های اخیر فروش فناوری و اعطای حق امتیاز، جایگاه خاصی پیداکرده است و در چرخه اقتصادی تأثیر بسیاری دارد. تعیین ارزش دانش فنی با توسعه فناورنه نیازی است که شرکت‌های دانش‌بنیان با آن در ارتباط است.

ازاین‌جهت مرکز شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری خدمت مشاوره قیمت‌گذاری سهام و ارزش‌گذاری دانش فنی را باهدف توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد. مشاوران باتجربه این حوزه در حال همکاری با این مرکز می‌باشند متقاضیان می‌توانند جهت استفاده از این خدمت از لینک اقدام نمایند

ازآنجایی‌که تحقق اقتصاد دانش‌بنیان مستلزم شکل‌گیری زیست بومی است که در آن کلیه حقوق صاحبان ایده به‌طور دقیق محاسبه و ثبت گردد، توجه به ارزش‌گذاری فناوری و کسب‌وکارهای نوآورانه، امری مهم و اجتناب‌ناپذیر می‌باشد. در همین راستا مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی، باهدف استاندارد نمودن فرآیندهای شناسایی، محاسبه ارزش و ثبت دارایی‌های کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، اقدام به ارائه خدمت قیمت‌گذاری سهام و ارزش‌گذاری دانش فنی نموده است. متقاضیان می‌توانند جهت استفاده از این خدمت از لینک اقدام نمایند

در بازار بورس، دارایی‌های مختلفی اعم از دارایـی مالی و دارایی واقعی مورد معامله قرار می‌گیرند در ایران بازار به دو دسته بورس و فرابورس تقسیم می‌شود. شرایط پذیرش سهام در بازار بورس کمی دشوار است به همین دلیل بازار فرابورس با شرایط راحت‌تر شرکت‌ها را پذیرش می‌کند تا شرکت‌های کوچک هم بتوانند سهام خود را در بازار سرمایه عرضه کنند. ورود به بازار بورس یکی از راه‌های تأمین مالی شرکت است که مزایای زیادی دارد. زمانی که شرکت وارد بورس می‌شود سهام شرکت خود را با شرکت‌های دیگر یا مردم عام شریک می‌شود و از طریق اوراق مشارکت و افزایش سرمایه تأمین سرمایه می‌کند. شرکتی که وارد بورس می‌شود از فیلترهای زیاد دولتی عبور می‌کند و دارای شفافیت مالی است و سوددهی آن تائید شده است به همین دلیل در بین مردم از اعتبار برخوردار می‌شود به‌علاوه شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس شامل تخفیف‌های مالیاتی خاصی می‌شوند. مشاوران حرفه‌ای حوزه بورس می‌توانند راهنمایی لازم را به صاحبان شرکت ارائه دهند.

در حال حاضر در شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری مشاوران باتجربه و حرفه‌ای بورس و فرابورس آماده حمایت از شرکت‌ها می‌باشند متقاضیان می‌توانند برای ثبت‌نام این حمایت از طریق لینک اقدام کنند.